Anne kız Bursa, Cumalıkızık, Mudanya, Trilye gezisi yaptık. Tatil kısa olmasına rağmen programımız çok yoğun oldu.

İlk Gün Gezi Duraklarımız

Bursa’da gerek tarihi , gerek yöresel , o kadar güzel yerler var ki gezmeye ve görmeye doyamıyorsunuz. Gezdiğimiz yerleri sırasıyla kısaca anlatmaya çalışacağım.

Cumalı Kızık

Mudanya’dan 25 dakikalık bir mesafede yer alan köyün mis gibi bir havasında gezebiliyorsunuz.

Gezilmesi Gereken yerler

Etnoğrafya Müzesi

Cin Aralığı

Küpeli Ev

Kınalı Kar dizisinin çekildiği konak

Haberin Devamı

Meydandaki Yöresel Çarşı

Bursa Kent Meydanı

Bursa’nın merkezi olup , dolmuşlardan tutunda minübus ve otobüs duraklarının bulunduğu yer. Eee nede olsa gezimizde bu durakları çok kullandık.

Bursa Kapalı Çarşı İstanbul Kapalı Çarşı'yı andıran, bu tarihi yerde zevkle gezip, zevkle alışveriş yapabileceğiniz bir mekan.

Bursa Ulu Cami: Bursa’ya gitmişken, Namaz kılma anlamında en büyük Cami olan Ulu Cami‘de dua etmek gerekir diye düşünüyorum. Ulu Cami hakkında bazı hurafelerin olduğunu öğrendim Neler mi? Vav işareti yanında dua edenlerin duaların kabul olacağı, vav işareti yanında Hz.Peygamberin olduğu, vav işareti bulunduranların, neşeli ve huzurlu, bütün sıkıntılarından arındıralacağına inanılması gibi.

Tophane Parkı: Bursa‘da Orduevinde mola vermek için yürüyüş yaparken , karşımıza Tophane yokuşunda bulunan Tophane Parkına rastladık. Bu parkta Saat Kulesi, Çay Bahçesi bulunmakta. Çay bahçenin alt bölümünde muhteşem manzara eşliğinde fotoğraf çekimi ile birlikte , Çay bahçesinde çayınızı içerken , Bursa ‘nın gün batımını seyretme şansına sahipsiniz. Ayrıca Saat kulesininde Bursa Belediyesi tarafından yangın gözetleme amacıyla kullanıldığını belirtmekte fayda var.

Bursa Uludağı Kebapcısı Bursa ‘da İskender yemeden gelmek olur mu? Tabi ki olmaz. Bu nedenle Kent Meydanında yer alan Uludağ Kebapçı da iskenderinizi afiyetle yiyebilirsiniz.

İkinci Gezi Duraklarımız

Trilye ( ZeytinBağı ) Geçimi zeytin ve balıkçılık olan Trilye’de kalabalık ve trafikten eser yok. Huzur ve sessizlik istiyorsanız Bursa Triye dogru adresi . Triye halkı ile , sohbet için çarşıda bulunan köy kahvelerine girebilirsiniz.

Haberin Devamı

Trilye’de Gezilecek Yerler
Trilye Sahili
Camli Kahve
Taş Mektep
Dündar Evi
Trilye Çarşı

Mudanya
Benim Bursa’ya çok gelmeme rağmen Mudanya’ya ilk ziyaretim oldu. Mudanyalılar ile konuştuğumda Mudanya’nın önceki seneler daha tenha olduğu , fakat şimdi nüfusun çoğaldığına dair yorumların olmasıydı.Mudanyalıların yerli halkının Giritli olmasından ötürü Girit Evlerine bayılacaksınız. Deniz kenarında Deniz cafe ‘de müze giriş öncesi bir mola vermenizi tavsiye ederim.

Mudanya’da Gezilecek Yerler ise;
Girit Evleri
Mudanya Müzakare Müzesi
Tahir Paşa Konağı

Ulaşım
Büyükçekmece ve Eminönü/Sirkeci den BUDO ile haftanın her günü belli saatlerde 1 saat 40 dk. kadar süren deniz yolculuğu ile Bursa / Mudanya ‘ya ulaşabilirsiniz.

Mudanya ‘ya ulaşımdan sonra aşağıdaki fotoğrafta görüldüğü BURSAKART gişelerinden 10 liraya Bursa Kart alıp, kartı belli bir miktarda doldum yaptıktan sonra Budo İskele önündeki F3 belediye otobüsleri Bursa ‘ya 45 dk içinde ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bursa‘dan Mudanya‘ya farklı bir alternatif ise Metro ile Emek istasyonunda inip hastane önündeki Mudanya minibüs ile Mudanya ‘ya yolculuk 30 dk. kadar sürüyor.

Mudanya‘dan Trilye’ye ulaşım ise Budo İskele önündeki Trilye/Zeytinbağı minibüslerini tercih edebilirsiniz.

Mudanya’dan Cumalı Kızık ‘a gitmek için ise , Kent Meydanındaki hastane yanındaki minibüs ile 25 dakikada köye ulaşıyorsunuz.

Yeme-İçmeGezme

Bursa’dan yapmadan dönme;
Bursa Kapalı Çarşı ‘dan Kestane Şekeri tatmadan ve almadan
Bursa Kent Meydanında Uludağ Kebapçıda iskender yemeden,
Bursa Kapalı Çarşıya gitmişken havlu satın almadan
Mudanya’da sahilde yer alan Kafkas Cafe’de tahinli pide yemeden,
Mudanya’da müzeleri gezmeden,
Mudanya deniz kenarında Deniz Cafe ‘de menemen yemeden
Trilye’de Çamlı kahvede kahve içmeden,
Trilye sahilde gezip , o huzur ve sessizliği hissetmeden,
Trilye ‘nin zeytinyağlarından tatmadan ,
Cumalıkızık’ ta yöresel kahvaltıdan ziyade gözleme yemeden,
Cumalıkızık ‘ta Cin aralığını görmeden,
Cumalıkızık ‘ ta Etnoğrafya müzesini gezmeden,
Cumalı kızık meydanında yöresel alışveriş yapmadan,
Cumalıkızık ‘ta özellikle bol köpüklü yayık ayranı içmeden dönmeyin derim

Lezzet Tramvayı Youtube Kanalında fazlasıyla Bursa görselleri görmek için tık tık yapmanız yeterli Hazır lZZET TRAMVAYI Youtube kanalıma girmişken ABONE olmayı ihmal etmeyin derim.

Sevgiyle Kalın

LEZZET TRAMVAYI

Lezzete Giden Yolculuk Lezzet Tramvayı İle Başlar