Bursa Bursa'nın İpek Halıları Almanya'da İlgi Gördü

Bursa'nın İpek Halıları Almanya'da İlgi Gördü

16.01.2018 - 12:36 | Son Güncellenme:

.

Bursanın İpek Halıları Almanyada İlgi Gördü

BURSA (AA) - Bursa'nın ipek halıları Almanya'daki fuarda ilgi gördü.

Haberin Devamı

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK) dünyanın en büyük halı ve yer döşemeleri fuarı DOMOTEX'te sergilendiği bildirildi.

Almanya'nın Honnover kentinde 12-18 Ocak tarihleri arasında gerçekleşen DOMOTEX Fuarı'nda, "Milli Katılım" organizasyonunu üstlenen İstanbul Halı İhracatçıları Birliği'nin (İHİB) ev sahipliğinde, Türk kültürünün el emeği halıları da yerini aldı.

Büyükşehir Belediyesi'nin "Bursa İpeği Yeniden Hayat Bulacak" projesi kapsamında Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi ile Orhaneli, Büyükorhan, Keles, Harmancık ve İnegöl ilçelerinde kurulan halı hanelerde BUSMEK kursiyerleri tarafından üretilen el emeği halılar Almanya'da görücüye çıktı.

Haberin Devamı

Çok yoğun katılımın yaşandığı belirtilen fuarda, BUSMEK standındaki, kozadan nihai ürüne kadar uzanan, halı dokuma ve ipek kozalarından ipek çekimi uygulamaları da fuarın ziyaretçileri tarafından ilgiyle izlendi.

Fuarda, BUSMEK usta öğreticileri Yasemin Özbey, Ali Ulvi Özbey ve BUSMEK Genel Koordinatör Yardımcısı Murat Aydın ile proje koordinatörü Mehmet Ünal yer aldı.

İHİB Başkanı Uğur Uysal, Hannover Başkonsolosu Banu Malaman, Düsseldorf Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Mustafa Hilmi Aşkın ve Hannover Bölgesi Başkanı Hauke Jagau da BUSMEK standını ziyaret etti.