Burun da Yaşlanır

Burun da yüzümüzle birlikte yıllar içinde yaşlanır ve eski şeklini kaybeder. Bu durumda estetik cerrahinin sunduğu gençleştirici burun estetiği tekniklerinden faydalanabilir. Ameliyatlı ve ameliyatsız teknikler ile burnun görünümü iyileştirilebilir. Burnun ve yüzün daha genç görünmesi sağlanabilir.

Rejvenasyon yani gençleştirici burun estetiği; primer burun estetiği gibidir, ancak bunun dışında genellikle burunda yaşlanmadan kaynaklanan ve özellikle düzeltilmesi gereken yaşlanma belirtileri vardır.

Haberin Devamı

Yaşlanma nedeni ile aşağıya sarkan burun ucu yukarı doğru kaldırılır, eğer bombe oluşmuş ise ucu rafine edilir ve köprüdeki tümsekler düzeltilir. Sarkan burun ucunu revize etmek burun için daha genç bir görünüm yaratır ve daha az üzgün ve öfkeli görünmenizi sağlar. Solunumun iyileştirilmesine de yardımcı olabilir.

Benzer şekilde, köprünün üzerindeki tümsek alınır. Bu genellikle düşünülmekte olduğu gibi, burnun büyümesiyle oluşmaz, ancak sarkan burun ucu nedeniyle ortaya çıkar. Doğrultma, ucun küçültülmesi ve büyük burun delikleri ya da geniş bir burunun daraltılması gibi daha ileri incelemeler, gerektiğinde gerçekleştirilir.

Gençleştirme burun estetiği, göz kapağı, yüz ya da alın kaldırma gibi diğer gençleştirme prosedürleriyle birleştirilebilir. Bazen çene büyütme, yüz profilinizi geliştirerek burun estetiği sonuçlarınızı daha da geliştirebilir.

Burnun sadece sizi rahatsız eden kısımlarını düzeltmek önemlidir. Gençliğinizdeki burun ile oldukça mutlu olabileceğinizden ve sadece bu görünüme geri dönmek isterseniz, eğer yüzünüzün genel durumu da uygunsa burun gençleştirme estetiğinin hedefi bu olabilir. Eğer yaşlanma ile birlikte gençliğinizden beri rahatsız olduğunuz başka şekil bozuklukları varsa kemer ya da deviasyon gibi bunlar da aynı operasyon ile giderilebilir.

Yaşlandıkça cildimiz elastikiyetini kaybeder ve bu nedenle burun estetiği sonrası yaşlanan burun derisinde kasılma daha uzun sürebilir ve iyileşme biraz daha uzun sürebilir.

Eğer minimal ameliyat istiyorsanız, “en hafif” müdahale prosedürden en iyi sonucu almak için iyi bir seçim olabilir.

Haberin Devamı

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com