Burun Estetiği Ameliyatı Sonrası Sizi Neler Bekliyor?

Hastalar burun estetiği ameliyatı yaptıktan sonra dikkat etmeleri gerekmektedir. Hastaların iyileşme sürelerinde yapabileceği bazı bilgiler vardır. Bu bilgileri de sizlere paylaşacağım. Ameliyattan sonra ilk hafta burnunuzdan kırmızı renkte bir sıvının gelmesi gayet normal olduğunu söyleyebiliriz. Bununla birlikte göz çevresinde de şişlik ve morlukların olması da çok normaldir. Ameliyatın ilk haftalarında gözlerinizin alt bölgesinde şişlikler ya da morluklar olabilir. Gözlerinizin alt bölgesinde şişliklerin olmaması için başınızı yukarıda tutarak yatabilirsiniz. Gün içinde de yatmak yerine oturmanız ve yürüyüş yapmanızda sizler için daha iyi olacaktır. Ayrıca kesinlikle yüzünüze buz uygulamak sakıncalıdır. Sakıncalı olduğu için yüzünüze hiçbir şekilde buz uygulamamalısınız.

Haberin Devamı

Doktorunuzun size söylemediği hiçbir şeyi yapmamalısınız. Aksi takdirde yüzünüzün şişliği uzun sürebilir. Burun estetiği ameliyatından iki gün geçtikten sonra duş alabilirsiniz. Duş alacağınız zaman da suyunuz ılık olmalıdır. Duş esnasında sabun ya da şampuan kullanabilirsiniz. Duş sonrası ise havlunuzun yumuşak olmasına özen gösteriniz. Havlunuzun sert olmaması ve havlunuzun sadece kendinize ait olması gerekmekte olduğunu unutmayınız. Aynı zaman da sadece doktorunuzun verdiği burun temizleyicilerini kullanmalısınız.

Burnunuzda bulunan dikiş yerlerini kulak çubuğu ile yağlayabilirsiniz. Ameliyat sonrasında hapşırmak da kesinlikle zarar vermez. En fazla burnunuzun kanamasına yol açabilir. Bunun dışında hapşırmanın hiçbir zararı yoktur. Burun estetiği bir ile iki aya kadar burnunuzda kabuklanma yol açabilir. Burun kabuklanması için de sprey ya da krem kullanabilirsiniz. Burun estetiğinden sonra burnunuz iyileşene kadar eskisi gibi koku almanız olmaz. Ama merak etmeyin burnunuz iyileşince normal haline döneceksiniz. Ancak rahat koku almak istiyorsanız kahve koklayabilirsiniz. Burnunuzdan nefes alamamak ve burun içerisinde kuruluk da yaşayabilirsiniz. Bu nedenle de gece yatarken burun içerisine sprey sıkıp sabahta rahatlıkla temizleyip kuruluğu engelleyebilirsiniz. Ameliyat sonrasında üç ay kadar bir zaman da aşırı güneşe çıkmak, hamama gitmek, solaryuma gitmek ve saunaya gitmek sakıncalıdır. Ameliyatınızdan üç ay kadar bir zaman geçtikten sonra tüm bunları yapabilirsiniz. Burun estetiği ameliyatınızdan sonra tüm bunlara dikkat etmenizde fayda vardır.

Haberin Devamı

İnstagram