Burun Estetiği Ameliyatları Maliyeti

Teknolojinin ilerlemesi ve tıp dünyasında değiştirdiği dengeler, tıp dünyasının kendini her geçen gün daha da geliştirmesini sağlamıştır. Özellikle mikro cerrahi alanında gelinen nokta, santimlik hatta milimetrik ameliyatları oldukça kolay hale getirmiştir.

Teknoloji ile Gelen Kolaylık

Burun ameliyatlarında da teknolojinin etkisi yadsınamaz boyutlardadır. 2000’li yıllardan önce oldukça zorlu ve meşakkatli olan burun estetiği ameliyatları, günümüz şartlarında çok kısa sürelerde olup bitmektedir. Hasta 2-3 gün gibi kısa sürelerde hasta kendine gelmekte, 1 hafta içerisinde de normal yaşam temposuna dönmektedir.

Haberin Devamı

Hangi Durumlarda Burun Estetiği Ameliyatı Olunur?

Burun insan yüzünün ifade şeklinde önemli bir unsurdur. Kalıtsal olarak ya da kaza, düşme vs gibi nedenlerle burun yapısında bozukluklar olabilir. Bu bozukluklar insanların burun estetiği ameliyatı olmasına sebep olmuştur. Burun nefes alıp verme, tat ve koku alma gibi etkenlerde rol aldığı için burun ile ilgili bir rahatsızlık hayat kalitesini düşürmekte ve insan sağlığını büyük ölçüde etkilemektedir.

Burun Estetiği Ameliyatı Maliyeti

Gelişen günümüz teknolojisi her ameliyatta olduğu gibi burun estetiği ameliyatlarında da kullanılmaktadır. Ameliyat maliyetlerini de etkileyen bu faktörlerburun estetiği fiyatı konusunda da etkili olmuştur. Birbirinden farklı burun estetiği ameliyatları olduğu için maliyetlerde değişmektedir. Burunda yapılacak ufak revizyonlar 500,00-1.000,00-TL arasında değişirken kemer yok etme ameliyatları 1.500,00–3.500,00-TL arasında değişmektedir. Hem nefes alma sorunlarına neden olan hem de şekli bozuk olan burunlar için ise burun estetiği maliyeti 2.000,00-TL ile 4.000,00-TL arasında değişmektedir. Sadece nefes alma sorunları yaşayanlar bu ameliyattan 1.000,00–1.500,00-TL arası maliyetle çıkabilirler. Burun küçültme ameliyatları 2.000,00–8.000,00-TL arasında, tamponsuz burun estetiği ameliyatları ise 2.000,00-5.000,00-TL arasında değişmektedir. Horlamayı yok eden burun estetiği ameliyatları ise 1.000,00-TL ile 3.000,00-TL arasında farklılıklar göstermektedir.

Haberin Devamı

Estetik Ücretlerini SGK karşılar mı?

Burun içi ameliyatlarında ve kaza, kırılma gibi durumlarda SGK burun estetik ameliyatlarını karşılamaktadır. Kendi tercihiniz ve isteğinizle olduğunuz estetik ameliyatlarını SGK karşılamamaktadır. Ancak bazı özel sigortalar estetik ameliyatlarını karşılamaktadır.

Burun Estetiği Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Birbirinden çok farklı burun ameliyatları olduğunu düşünürseniz, her ameliyatın ekibi, kullanılan araç gereçleri ve süreleri farklılıklar göstermektedir. Burun estetiği maliyeti 2018 yılı fiyatlarından yukarıda bahsetmiştik. Özel hastanelerin verdiği yüksek fiyatlar, hastanın ameliyat sonrası konforu ve iyileşme süreci boyunca verdikleri hizmetleri de kapsadığı için oldukça yüksek görünebilmektedir. Devlet hastaneleri ve üniversite hastanelerinde de estetik ameliyatları daha düşük maliyetlerle yapılmaktadır. Ancak mutlaka uzman bir hekimle çalışılması gerekmektedir.

Ameliyat Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Haberin Devamı

Burun estetik ameliyatından sonra hastalar genellikle 2-3 gün içerisinde ayağa kalkmaktadırlar. 1 hafta sonra dikişlerin alınmasıyla normal yaşantılarına dönen hastalar, 2 haftanın sonunda normal tempolu işlerine dönmektedirler. Ameliyat sonrasında 4. günün sonunda burun içi silikon dikişleri alınır ve doktor tarafından ilk temizliği yapılır.

Op. Dr. Önder AKDENİZ

Web Sitesi

Instagram

Facebook