Burun Estetiği Kolay Bir Operasyon mudur?

Burun estetiği uzmanı olarak bizlere en çok sorulan soruların başında burun estetiği ameliyatı zor bir ameliyat mıdır sorusu gelmektedir. Burun estetiği yaptırmayı isteyenler ameliyat sayesinde her istediklerine ulaşamayacaklarını, bazen istenmeyen sonuçların olabileceğini kabullenmelidir. Bunlar dikkate alınarak, hastaların her şeyi kabullenmiş ve ameliyat olmak için karar almış olması gerekir.

Toplumda hem kadınların, hem de erkeklerin rağbet ettiği bu operasyonun, kişiye özel planlanması yüzünden, diğer estetik operasyonlarla kıyaslandığında daha zor bir ameliyat olduğu kabul edilir. Kişilerin her birinde burun yapısı farklı olduğu için, bu operasyonların her birinde farklı uygulamaların yapılması kaçınılmazdır. Herkese özel planlama yapılarak, ameliyattaki değişimler belirlenir. Kişinin yüzüne uyumlu olacak, dış görünümde doğallık sağlayacak, burun fonksiyonlarının korunduğu bir operasyonun gerçekleştirilmesi gerekir. Burun estetiği kişiye özel planlanarak, burun şeklinin kişinin istekleri doğrultusunda değiştirilmesi gerekir.

Haberin Devamı

Güzel görünmek herkesin isteğidir. Bu yüzden yüz görüntüsü güzelliği yansıtmalıdır. Yüzün ön planda olan, dikkat çekici yapısı burundur. Bu yapı güzelliği belirleyici etkiye sahiptir. Kişinin özelliklerini yansıtmayan burun, kişiye mutsuzluk verecek, psikolojik olarak olumsuz etkileyecektir. Sosyal iletişimde bile bu etkiyi rahatlıkla görebiliriz. Burun estetiği operasyonu sayesinde bu olumsuzluklar giderilebilir. Yapılan operasyon zor olsa da, bunu uygulayan burun estetiği uzmanının deneyimi sayesinde istenilen başarı elde edilebilir.

Burun estetiği ameliyatı olmayı isteyenler beklentileri hangi yönde olmalı?

Burun şeklinden hoşnut olmayan kişiler, öncelikle bu istekleri ertelemesinler. Yaşamlarının çok değerli olduğunu, buna sadece bir defa ulaşacaklarını göz önüne alsınlar. Sonuçta elde edecekleri ile mutlu ve huzurlu bir yaşama adım atabilirler. Burun şeklinin değişmesiyle yaşam boyu mutluluğu yakalayabilirler. Buna sadece 3-4 saatte ulaşabilirler. Deneyimli bir burun estetiği uzmanı tarafından yapılan, hastanın bizlerle her şeyi paylaştığı, her unsurun değerlendirildiği bir estetik operasyon geçirilmelidir. Doğru ameliyat planıyla, en iyi burun şekli oluşturulmalıdır.

Haberin Devamı

Burun estetiğinden önce yapılması gerekenler?

Burun estetiğine karar verenler, dış görünümlerine yansıyacak, ifadelerini değiştirebilecek her türlü etkeni önemser. Bunu dikkate alarak, operasyon için burun estetiği uzmanı seçiminde özenli olmaları gerekir. Deneyimi olan, tıbbi bilgileri yeterli olan, uzman, estetik algısı bulunan ve bu özelliklerini hastasının yeni burun şeklini oluştururken kullanmasını bilen burun estetiği cerrahı ile yola girilmelidir. Burun yapısının analiz edebilecek, sorunsuz bir ameliyat planıyla burun estetiği gerçekleşmelidir.

Tüm bunların yerine getirilmesi için, hastanın da doktoruyla paylaşımlarında özenli olması, isteklerini doğru aktarması gerekir. İsteklere uygun şekilde cerrahın yeni burun şeklini oluşturması sağlanmalıdır. Burun estetiği cerrahı ameliyattan önce başladığı çalışmalarına, ameliyatta ve sonrasındaki iyileşmeyi kapsayan 1 yılı içine alacak şekilde devam eder. Tüm çalışmaları, yönlendirmeleri yaparak, burun estetiğinin başarısını sağlayacaktır.

Haberin Devamı

Burun estetiği zor bir operasyon mudur?

Estetik operasyonlar kapsamında yapılan operasyonlarla kıyaslandığında, bunların arasında en zor olarak kabul edileni burun estetiğidir. Burun estetiğindeki işlemler burun dokusundaki kemik, kıkırdak ve yumuşak dokulara müdahale şeklinde gerçekleşir. Bu her ameliyatta aynı şekilde olur. Fakat herkes için farklı oranlarda uygulanır. Hastaların bir kısmında doku ilavesi yapılır, bazılarında doku eksiltmesi yapılır. Bunların yapılma oranı bile farklıdır. Kişinin yüz yapısına uygun derecede değişim gerçekleştirilir. Hem hastanın istekleri yerine getirilir, hem de estetik olan yüzüne yakışan burun oluşturulur. Yapılan her değişimin estetik yansıması olması gerekir.

Burun estetiği riskli bir operasyon mudur?

Operasyon sırasında bazı risklerin olması söz konusudur. Bunların azaltılması burun estetiği cerrahının bilgisi ve deneyimi sayesinde mümkün olabilir. Ameliyattan önceki tedbirler sayesinde, sorun yaşanmadan burun estetiği tamamlanabilir. Sonradan gelişebilecek enfeksiyon, kanama gibi sorunlar içinde gerekenler yapılır.

Prof. Dr. Selçuk İnanlı
KBB ve Yüz Cerrahisi Uzmanı