Burun Estetiği Neden Önemlidir?

Burun Estetiği
Burun insan yüzündeki en çarpıcı ve belirgin organ.Bu sebeple insan yüzündeki estetiğin en önemli öğelerinden birisi burun.

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de en sık yapılan estetik uygulaması burun estetiği ameliyatı. Burun estetiği ameliyatı ile burun ucunun şeklinde değişiklik yapılabilir,burun delikleri büyültülebilir veya küçültüleblir, burun kemikleri şekillendirilebilir. Ayrıca nefes almayı zorlaştıran ve rahatsızlık veren burun eti sorunu da yine cerrahi işlemlerle çözümlenebilir.

Burun Estetiğinin Önemi
İnsan yüzündeki estetiği doğrudan etkileyen burun,insanın kendini beğenmesi ile de ilgilidir.Bir kişinin kendini beğenmesi veya beğenmemesi o kişinin hislerini, duygularını ve dolayısıyla davranışlarını da etkileyebilir.

Burun şekli bozuk olan ya da burnunun kendisine yakışmadığını düşünen bir kişi için bu durum kişinin iç dünyasına derinden etki edebilecek bir durum olabilir.Kişinin iç dünyası dışarıya sergilediği davranışların ve tavırların tamamında söz sahibi olduğu için kişinin sosyal hayatı da bu durumdan etkilenecektir.

Bir diğer açıdan soluk almada sorunlara sebep olan ve rahatsızlık veren burun etleri kişinin uyumasında dahi olumsuz etki gösterebilir.Bu şekilde de kişinin sosyal hayatının olumsuz etkilendiğini söyleyebiliriz.

Tüm bu sorunların çözümü, kişinin burnunu daha estetik ve daha sağlıklı kılacak olan başarılı bir burun estetiği olabilir.

Karar Vermek ve Ameliyat Olmak
18 yaşını tamamlamış, burun büyümesi durmuş ve ameliyat için herhangi bir sağlık problemi bulunmayan herkes burun estetiği ameliyatı olabilir.

Ameliyatta en önemli konu cerrah-hasta arasındaki karşılıklı güvendir.

Cerrahlar ameliyat öncesinde sizlere ameliyat sırasında veya sonrasında neler olacağını anlatır ve çekilmiş fotoğraflarınızda değişiklik yaparak istenilen sonucun tam olarak anlaşılmasını ve onaylanmasını sağlar.Ameliyat sırasında ise cerrahlar bilgisayar destekli çalışırlar.

Burun estetiği ameliyatı hastalar için ağır riskler taşıyan bir ameliyat kesinlikle değildir. En önemli risk burun estetiği ameliyatı sonrasında hastanın görüntüsünü beğenmemesidir. Bu riski azaltmak veya tamamen ortadan kaldırmak için yukarıda belirttiğimiz gibi ilk şart güven ilişkisinin güçlü olmasıdır.

Hastanın kendisini hekime tam olarak ifade ettiği ve hekimin de hastaya gerekli tüm bilgileri vererek amelliyat öncesinde yapması gerekenleri yaptığı bir burun estetiği ameliyatı sorunsuz geçecektir ve sonuçtan cerrrah da hasta da memnun olacaktır.

Haberin Devamı

Op. Dr. Önder Akdeniz

Haberin Devamı

Facebook

İnstagram