Burun Estetiği Olmadan Önce Bilmeniz Gereken 5 Önemli Bilgi

Burun Estetiği Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Burun estetiği ameliyatı (Rinoplasti) 17 yaşını doldurmuş herkese uygulanabilir. Hastanın yüz hatları ve talepleri dikkate alınarak belirlenen burun şekli cerrahi müdahale ile hastaya uygulanır. Sadece burun görünümünü değiştirmek isteyen değil, aynı zamanda kaza sonrası deforme olmuş buruna sahip olanlar, solunum zorlukları çeken kişiler de burun estetiğinden yararlanabiliyor ve rahatsızlık giderilebiliyor.

1-Ameliyata girmeden önce ne yapmalıyım, ne yapmamalıyım?

Haberin Devamı

Ameliyat öncesinde doktorunuz aksini söylemediği takdirde gece 12:00'den sonra hiçbir şey yiyip içilmemelidir. Mideniz ameliyattan yaklaşık 6-7 saat öncesi boş kalmalıdır. Ameliyattan 2 saat önce hastaneye gelmeli ve ön tahlillerinizi yaptırmalısınız. Doktorunuz sonuçlarınızı değerlendirildikten sonra ameliyata alınacaksınız. Kullandığınız düzenli ilaç varsa doktorunuzla bunu paylaşmayı ihmal etmeyin.

2- Burun estetiği ameliyatı fiyatlandırması nasıl yapılır?

Sigorta kapsamı dışında olduğu için fiyatlandırma işlemi sizin seçtiğiniz hastane, doktora, kullanılan ekipmanlara ve kişiye göre planlanan bir maliyettir.

2- Burun estetiği ağrılı bir işlem midir?

Gelişen tıbbi olanaklarla birlikte cerrahi müdahalelerde hastanın yaşayacağı bölgesel acıyı en aza indirgenmesine olanak sağlanıyor. Genel anestezi verildiğinden, ameliyat sırasında bir ağrı duymazsınız. Ameliyat sonrası yüzünüzde hafif şişlik ve morluklar olacaktır. Fakat bunlar uzun süre yüzünüzde kalmaz. Burun içerisine yerleştirilen silikonlar sayesinde rahatça nefes alıp verebilirsiniz.

4- Ameliyat sonrası izlenen adımlar nelerdir?

Ameliyat sonrası ilk gece hastanede kalabilirsiniz. Eve geçince doktorunuzun verdiği ilaçları aksatmadan kullanmalısınız. Ayrıca burnunuzu sürekli nemli tutmanız gerekmektedir. Kuruluğu önlemek için steril su ya da doktorunuzun önerdiği damlayı kullanmalısınız. Ek olarak burnunuzun kemer kısmının iki yanına hafif hareketlerle masaj yapmalısınız. Burnunuza tampon takılmış ise 1-2 gün içerisinde çıkarılacaktır.

Haberin Devamı

5- Ameliyat öncesi ve sonrası psikolojik durum?

İhtiyaç duyuluyorsa eğer bir psikiyatr yardımı alınmalıdır. Ameliyat öncesinde kişi, cerrahi müdahale ile yeni bir burun görünümüne kavuşacağından tereddütlü olabilir. Nasıl görüneceğine dair aklında bir görüntü oluşturamayabilir ya da beğenilip beğenilmeyeceğini düşünebilir. Ameliyat sonrası yeni görünümünü başta yadırgayabilir, çevreden değişik tepkiler alabilir bunlar için seçtiği psikiyatr ile birlikte atlatma ihtiyacı duyulabilir.