Burun Estetiği Öncesi!

Burun Estetiği Olmadan Önce Nelere Dikkat Edilmelidir

Burun estetiği, hem görsel hem de fonksiyonel açıdan yaşanan sorunların giderilmesi için tercih edilen bir operasyondur. Estetik ve sağlık açısından kazandırdığı iyi sonuçlar sayesinde o kadar çok yaygınlaşmaya başladı ki, kadınlar da erkekler de bu operasyona oldukça rağbet gösteriyor.

Nefes almada zorluk, ağız açık uyuma ya da horlama gibi sorunları olan kişilerde, bu sorunları gidermek amacıyla mutlaka bir müdahale yapılmalıdır. Burun estetiği, fonksiyonel amaçlı bu müdahalelerle birlikte burnun görüntüsünden hoşnut olmayan, sağlık sorunlarının giderilmesi kadar görüntüsünde de değişim beklentisi olan kişiler tarafından büyük ilgi görüyor.

Haberin Devamı

Sağlıklı bir nefesin vücut için önemi düşünüldüğünde, sağlıklı nefes almak için başlıca şart olan buruna yapılacak estetik müdahaleler öncesinde dikkat edilmesi gerekenler, hem operasyon sonucunda elde edilecek görünüm hem de konforlu bir iyileşme süreci açısından çok önemlidir.

Burun Estetiği için Karar Verirken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Burun estetiği kararının ilk adımı şüphesiz ameliyatı yapacak olan estetik cerrahın seçimidir. Bu seçim yapılırken öncelikle cerrah ile hasta arasındaki iletişimin sağlıklı olması, kişinin kendini güvende hissetmesi, operasyon sonrası elde edilmesi arzu edilen sonuçların birlikte önceden planlanması, operasyonun hangi teknikte yapılacağına karar verilmesi ameliyat sürecinin güvenli ve konforlu bir şekilde ilerlemesini sağlar.

Hasta ile cerrah arasındaki iletişim ne kadar güçlü, açık ve şeffaf olursa hastanın güven duygusu artar, ameliyat sürecine pozitif bakması mümkün olur. Ameliyat sürecinde güven ve pozitif duygular ne kadar yüksekse operasyonun başarı oranı da o kadar yüksek olur.

Burun Estetiği Ameliyatından 7 Gün Önce

Ameliyat olmak üzere karar verilen cerrahla birlikte ameliyat süreçlerinin bilgilenme ve planlaması sonrası ameliyat günü kararlaştırılır ve ardından operasyon için geri sayım başlar. Bu süre zarfında kişinin sağlığına dikkat etmesi gerekir.

Haberin Devamı

Örneğin operasyon öncesinde ortaya çıkacak herhangi bir enfeksiyon işlemin ertelenmesine neden olabilir. Ameliyat öncesinde yapılacak hazırlık için yalnızca doktorun tavsiyeleri uygulanmalı, kulaktan dolma bilgiler ile alternatif tedavi yöntemleri gibi hazırlıklara başvurulmamalıdır.

Kan sulandırıcı etkisi olabilecek bitkilerden, ilaçlardan ve gıda takviyelerinden uzak durulması önemlidir. Ameliyattan önce sigaranın bırakılması, alkol tüketiminin kesilmesi operasyonun sağlıklı ve güvenli olması açısından çok önemlidir.

Ve Ameliyat Günü!

Burun estetiği ameliyatının olacağı gün bir miktar stresin olması kaçınılmazdır. Ancak unutulmamalıdır ki ameliyat günü ne kadar sakin kalınabilirse, olumlu düşüncelerle ve beklentilerle ameliyata girilirse ameliyat süreci de o kadar olumlu ve konforlu olur.

Ameliyata girmeden önce planlanan tüm tetkiklerin yapılması, anestezi doktoru tarafından gerekli görülen tüm tetkik ve hazırlıkların tamamlanması son derece önemlidir. Operasyondan 6 saat önce yeme içme tamamen ve kati suretle bırakılır.

Haberin Devamı

Hastaneye yatış yapıldıktan sonra varsa makyajın temizlenmesi, operasyon günü herhangi bir kozmetik kullanılmamasına özen gösterilmelidir.

Prof. Dr. Şükrü Yazar

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.drsukruyazar.com

Instagram: @drsukruyazar

Facebook: @drsukruyazar

YouTube - Prof. Dr. Şükrü Yazar