Burun Estetiği Sonrası Rahat Nefes Alabilecek Miyim?

Burun Estetiği Sonrası Nasıl Hissedilir? Neler Yapılmalıdır?
Şüphesiz en dikkat edilmesi gereken nokta bu cerrahi işlemin öncesinde ve sonrasında cerrahınız ile sağlıklı ve aktif bir iletişim içinde bulunmanız gerekliliğidir. Ameliyat sonrası burnunuzun kavuşacağı şekli görmek için size fotoğrafınız üzerinde yapılacak birtakım uygulamalarla değişiklik net bir şekilde gösterilmelidir. Bununla beraber burun estetiği sonrası bir gün boyunca size refakatçilik edecek ve sizin yanınızda duracak bir kişiye ihtiyacınızın olacağını unutmamanız gerekmektedir. Ameliyattan sonraki ilk 24 saatlik dilim içerisinde burun ve baş ağrılarının yanı sıra yüzünüzde oluşacak şişlik gibi çeşitli yan etkiler görebilirsiniz. Bunlar son derece olağan etkilerdir. Ağrılarınızdan çok şikayetçi iseniz cerrahınızın size vereceği ilaçları kullanabilirsiniz. Başınızı mümkün olduğu kadar yükseltilmiş bir şekilde tutmalı ve bununla beraber kişisel ihtiyaçlarınız dışında çok ayağa kalkmamaya özen göstermelisiniz.

Haberin Devamı

Burun Estetiği Sonrası Nefes Almakta Herhangi Bir Zorluk Yaşanır mı?
Ameliyattan sonra ilk bir iki gün gözlerinizin çevresindeki morlukların arttığını hissetmeniz mümkündür. Bunun için soğuk kompres uygulaması ile şişlik ve morluklarınız azalacaktır. Oluşan bu şişlik ve morlukların bir haftanın sonrasında çok büyük bir kısmının geçtiğini göreceksiniz. Ameliyat sonrasında burunda bir miktar kanama ile birkaç hafta boyunca sürebilen burun tıkanıklığı da normal karşılanmalıdır. Ayrıca burnunuzu bu süreç içerisinde temizlemek için çok fazla zorlamamanız gerektiğini de hatırlanmalıdır. Ameliyat sonrasında burnunuza takılacak silikon 2 veya 4 gün içinde alınacak ve burun estetiği ve nefes açısından herhangi bir sıkıntı yaşamayacaksınız. Tüm bunların yanında şayet ameliyat sırasında mimari yapı tam olarak oturabilirse nefes almada hiçbir zorluk yaşamayacağınız gibi istediğiniz burna da tam olarak kavuşmuş olursunuz.

Ameliyat Sonrası Normale Dönüş Evresi
Burun estetiği ameliyatı sonrasında hastaların çoğu iki gün sonrasında yataktan kalkmakta ve hatta bir hafta sonra da işlerine veya okullarına dönebilmektedir. Ayrıca yine günlük aktivitelere tam olarak geri dönüş ise iki haftayı geçmemektedir.

Haberin Devamı

Web Sitesi

Instagram

Facebook