Burun Estetiğinin Düzelttiği Üç Ana Problem

Burun estetiği tüm dünyada çok yaygın hale gelmiştir çünkü çeşitli koşullar ve zorluklar için kapsamlı bir çözüm sunmaktadır. Her hasta benzersizdir, ancak çoğu burun estetiği aşağıdaki üç nedenden biri için gerçekleştirilir.

Görünümü düzeltmek için

Burundaki şekil sorunlarından dolayı hem erkek hem de kadın hastalarımız görünüşlerinden memnun olmadıkları için estetik cerrahiye başvururlar. Burun, yüzün merkez kısmıdır ve burun estetiği yeniden şekillendirebilir ve yüz özelliklerinin geri kalanıyla orantılı hale getirebilir.

Haberin Devamı

Bu genel görünümünü iyileştirmeye yardımcı olur, ancak burun estetiğinin gücü de psikolojik sağlığa katkıda bulunur. Güzel şekilli bir burun benlik saygısını geliştirir, böylece hastalar hem sosyal hem de profesyonel yaşamlarına güvenirler.

Bazı yaygın şikayetler, burun köprüsü üzerinde bir şişlik, çok geniş burun delikleri ve çok uzun ya da çok kısa bir burun köprüsü içerir. Tüm bu konular - ve diğerleri - burun estetiği ile düzeltilebilir. Güzel sonuçlarda en iyi şansınız için, sadece teknik olarak kalifiye olmayan bir cerrah seçin, aynı zamanda yüzünüze uyan bir burun verebilecek sanatsal yeteneğe de sahip olsun.

Solunumu iyileştirmek için

10 kişiden 8'inin septumunun saptığını biliyor muydunuz? Ya da başka bir şekilde söylemek gerekirse, popülasyonun burun kıkırdağının sadece yüzde 20'si düzgün bir şekilde yerleştirilmiştir. Diğer herkes için bu dokular yanlış hizalanmış ya da bir dereceye kadar hasar görmüşlerdir.

Tabi ki herkesin sapmış septumu ile sorun yok. Ancak, çoğu durumda, özellikle yoğun egzersiz ve uyku sırasında nefes darlığıyla sonuçlanan burun deliğinden hava akımı engellenir. Bu durum aynı zamanda tekrarlayan kronik burun tıkanıklığı ve sinüs enfeksiyonlarına yol açabilir. Burun estetiği, nazal septumun daha kolay solunumu kolaylaştırmak için oldukça etkilidir.

Hasarları iyileştirmek için

Bazı hastalar için burun hasarı konjenital ya da doğumda ortaya çıkar. Burun estetiği çeşitli nazal ve fasiyal deformiteleri düzeltmek için kullanılabilir. Yaşlandıkça burunda değişiklikler meydana gelir, bu nedenle bu tip ameliyatı çocuk ya da ergen üzerinde yapmak zor olabilir. 16 yaşından önce ameliyatın ancak çok acil bir durumsa dikkatli bir şekilde değerlendirildikten sonra yapılmasına dikkat edilmelidir. Ancak, daha genç bir hasta burun estetiği gerektirdiğinde, nazal anatomi hakkında bilgi sahibi deneyimli bir estetik cerrahı, konjenital hasarı başarılı bir şekilde düzeltebilir.

Haberin Devamı

Bunun dışında kaza sonucu ortaya çıkan burun travmaları da estetik operasyonla başarılı bir şekilde tedavi edilebilir. Burun estetiği, kemikleri ve nazal kıkırdağı tekrar uygun yere ve hizaya kaydırmak için kullanılabilir.

Burun estetiği hakkında size özel daha ayrıntılı bilgi almak için uzman bir estetik cerrahtan randevu alabilirsiniz.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com