Siyaset ‘Bütçe’de bu kez Şeker TV gerginliği

‘Bütçe’de bu kez Şeker TV gerginliği

13.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

TBMM Genel Kurulu’ndaki 2018 yılı bütçe tasarısı görüşmelerinde gerilim dün de devam etti.

‘Bütçe’de bu kez Şeker TV gerginliği

Genel Kurul’daki bütçe görüşmelerinde CHP grubunun konuşmaları yapılırken, birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, İstanbul Milletvekili Ali Şeker’in kamuoyunda, “Şeker TV” olarak bilinen cep telefonuyla yaptığı yayına tepki göstererek, “Sayın Şeker, o ayaklı materyali kaldıracaktınız. Bu çalışma düzenine hepimiz uymak zorundayız” uyarısında bulundu. Şeker ise, “Bunun ne zararı var Allah aşkına? Kendi konuşmalarımızı yayınlıyoruz” karşılığını verdi. Aydın, “Ben iç tüzüğü uygulayarak onu kaldırtıyorum Sayın Şeker” diyerek görevlilere televizyon yayını yapan materyalleri kaldırma talimatı verdi. CHP’liler “Kaldırmıyoruz” diyerek görevlileri uzaklaştırdı. Gerilimin artması üzerine Aydın görüşmelere ara verdi.
‘Divan karar alsın’
Aradan sonra konuşan Ak Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, “Bizim kanaatimiz ve Meclis’in bugüne kadarki bu konuya ilişkin almış olduğu kararlar buradan ayrıca kişisel bir yayın yapılamayacağı istikametinde. Meclis Başkanlık Divanının bu konuyu nihai bir kararla, kesin ve açık bir şekilde aydınlığa kavuşturmasının önemli olacağını düşünüyoruz” dedi.
Ak Parti ile CHP’liler arasındaki gerilim, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in Ak Partili Uşak Milletvekili Alim Tunç’a, “Ne mal olduğunu biliyoruz” sözü nedeniyle kavgaya dönüştü. Araya giren Ak Parti ve CHP’liler yumruklaşmaya ramak kala kavgayı önledi.

‘Kumpasa gelmeyin’

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, son zamanlarda, ABD’nin Mehmet Hakan Atilla davasıyla haklı bir şey yapıyormuş gibi konuşanlar olduğunu belirterek, “ABD’de Türkiye aleyhine bir kumpas düzenleniyor. Bu kumpasın oyununa hiç kimse gelmesin. Bu kumpasın oyununa gelmek Türkiye Cumhuriyeti’ne zarar vermekten başka hiçbir anlama gelmez. Sırtını PYD’ye, YPG’ye dayayan veya FETÖ ile iş birliği yaparak kulaklarına üflenenleri kamuoyuna taşıyanlar milletin emanetini taşıyamayanlardır” dedi.

Haberin Devamı

Yazarlar