Siyaset Bütçe görüşmelerinde utandıran görüntüler

Bütçe görüşmelerinde utandıran görüntüler

15.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Bütçe görüşmelerinde utandıran görüntüler

Bütçe görüşmelerinin sürdüğü TBMM Genel Kurulu’nda, AK Parti ve CHP’li milletvekilleri arasında tartışma çıktı, itişmeler yaşandı. “Bu ülkede biz kulağımıza okunan ezanla, biz bu ülkede İstiklal Marşı’yla büyüdük” diyen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “Bu kadar Müslüman’ın arasında diyor ki; ‘Bizlerin kulağına ezan okunarak büyüdük biz’. Bizimkine gazel mi okunuyordu? Bizimkine de ezan okunuyordu, bizim de alnımız secdeye gidiyordu. Sen kim oluyorsun?” dedi.

Haberin Devamı

Bütçe görüşmelerinde utandıran görüntüler

‘Babana sor’

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirağ, Özkoç’a, “bakana niye soruyorsun, babana sor” şeklinde laf atınca Genel Kurul’da tansiyon yükseldi. Özkoç ile AK Partili milletvekilleri arasında karşılıklı laf atmalar yaşandı. Sinirlenen Özkoç’un, “Sen hem annene hem babana kendini sor. Şerefsiz adam. Balyoz ve Ergenekon davaları gibi davalarda Hitler’in mahkemelerinin benzerini Silivri’de kurdunuz. Orada yargılayıp cezaevine koyduklarınız, intihar edenler, ölenler namusu, bu bayrak ve Türkiye için öldüler ama sizin besledikleriniz terör örgütü, 250 kişiyi şehit etti. Onlar ne kadar teröristse siz o kadar teröristsiniz” sözleri tartışmaya yol açtı.

Koridorda sıkıştılar

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Özkoç’a yanıt vermek için kürsüye çıktığı sırada, AK Partili ve CHP’li milletvekilleri arasında itişmeler ve laf atmalar yaşandı. Bunun üzerine, TBMM Başkanvekili Mithat Sancar, birleşime ara verdi. Arada da iki partiye mensup bazı milletvekilleri arasında itişmeler devam etti. Koltuk ve sıraların üzerine çıkan bazı AK Partili vekiller, tartışan milletvekillerine kollarıyla uzanarak müdahale etti.