Büyük Estetik Buluşması İçin Geri Sayım Başladı

Haberin Devamı

Estetiğin devleri Türkiye’de ilk kez ‘Aestheticstanbul’ sempozyumunda bir araya gelmeye hazırlanıyor. 31 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek sempozyumda estetiğin yeni trendleri, dünyada kullanılan en yeni teknikler ilk kez katılımcılarla buluşacak. Sempozyumun bilimsel başkanı, Yunanistan’ın ünlü plastik cerrahlarından Aris Sterodimas, canlı yayında interaktif olarak estetik cerrahi operasyonu gerçekleştirecek. Estetik dünyası için büyük önem taşıyan A'estheticstanbul 2018', katılımcılara son teknolojik ve sistematik metotları interaktif şekilde uygulamalı olarak izleme şansı sunacak.
Sempozyumun ev sahipliğini yapan, Estetik International Kurucusu, Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur ile bir araya geldik ve sempozyum hakkında bilgi aldım.

- Sempozyumun Türkiye’de estetik ve sağlık sektörüne katkısı ne olacak?
Dünyada estetik cerrahi dalında, kendi alanında uzmanlaşmış, ünlü estetik cerrahlar bir araya geliyoruz. Bu denli popüler estetik cerrahi uzmanının bir araya gelmesi ve kendi uzmanlıklarını sergileyecek olmaları son derece önemli. Katılımcılar A’dan Z’ye muazzam bir sempozyuma şahit olacaklar. Elbette ülkemize ve sağlık sektörüne de katkısı çok büyük zira dünyanın gözü İstanbul’a dönecek. Bilimsel alt yapılı bu tarz etkinlikler her zaman katma değer sağlar.

- Aestheticstanbul 2018, katılımcılara ve doktorlara kullanılan son teknolojik ve sistematik metotları interaktif şekilde uygulamalı olarak gösterecek diye belirtiyorsunuz, biraz açar mısınız?
Cerrahi uygulama yapılırken eğitimin verilmesi, kağıt kalem üzerinde değil yani pratikte vakanın değerlendirilip, opere edilmesi bu sempozyumun en can alıcı noktası. Vakanın üzerinde sorunun görüntülenmesi, soru cevap ve operasyon sırasında canlı olarak tüm sempozyumun yapılıyor olması son derece önemli. Katılımcılar hem nasıl uygulamanın yapıldığını görecek, hem soru sorabilecek, hem de aynı zamanda estetik cerrahın anlatımını birebir dinleyebilecekler.

-Türkiye ve dünyada estetiğin geldiği noktayı değerlendirir misiniz? Yeni trendler nelerdir?
Türkiye estetik cerrahi konusunda dünya ile eşzamanlı yenilik ve teknolojileri hayata geçiren bir ülke. Hatta bizlerin geliştirdiği teknikler hızla dünyaya yayılıyor. Trendler ise kök hücre, ameliyatsız estetik ve kesi yapılmadan, noktasal girişlerle yaptığımız şekillendirme cerrahileri diyebiliriz.

-Bu bir anlamda uluslararası 'know-how' paylaşımı diyebilir miyiz? Her sene yapılması planlanıyor mu?
Bu bir sempozyum… Elbette amacımız zaten bilgi birikimlerimizi aktarmak ve ortaya muazzam bir bilgi akışı çıkarmak. Bir elin nesi var, iki elin sesi var mantığı. Bilgi paylaştıkça çoğalan bir şey ve biz doktorlar bu paylaşımı çok severiz zira amacımız her zaman insanlığa hizmet etmek, daha iyi tekniklerle daha iyi uygulamalar yapabilmek. Bu sempozyum her sene büyüyerek devam edecek ve ülkemiz için muazzam bir tanıtım da olacak, eminim bundan.

-Sağlık turizminde Türkiye'nin geldiği noktayı değerlendirir misiniz?
Sağlık turizminde çok güzel bir yere hızlı adımlarla ilerliyoruz. Tek handikap çok fazla merdiven altı işletmenin olması ve sınır ötesi hastayı tabiri yerindeyse kandırarak işlem yapması. Bu insanların hep sağlıklarını tehdit eden bir şey, hem de herhangi bir sorun olduğunda Türkiye’ni sağlık turizmi imajını zedeleyecek bir şey. Bu sebeple çok iyi denetlenen bir sistemin oluşturulması şart.