Dünya Büyükelçilik saldırganları için hapis ve sınır dışı

Büyükelçilik saldırganları için hapis ve sınır dışı

21.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Cumhuriyeti Kopenhag Büyükelçiliği’ne 19 Mart 2018 gecesi molotof kokteyli ile saldıran, yaşları 19-24 arası değişen 4 Suriyeliye hapis ve sınır dışı cezası verildi.

Büyükelçilik saldırganları için hapis  ve sınır dışı

Kopenhag Şehir Mahkemesi’nde geçtiğimiz aralık ayından beri devam eden yargılama süreci sonunda dün karar açıklandı. Suriyeli sanıklardan, üçüne 1 yıl 9 ay, bir sanığa 1 yıl 6 hapis ve hepsine 12 yıl boyunca Danimarka’ya girememe koşuluyla sınırdışı cezası verildi. Karara gerekçe olarak, sanıkların, eylemde politik bir görüş çerçevesinde organize hareket edip, Türkiye’nin Kopenhag Büyükelçiliği’ni yakmaya çalıştıkları belirtildi. Sanıkların, büyükelçiliğe saldırmak için yanlarında 7 molotofkokteyli getirdiklerine işaret edilerek, atılan patlayıcılardan ikisinin binanın camına çok yakın isabet ettiği, bunun da saldırganların elçiliği yakmaya teşebbüs ettiklerinin kanıtı olduğu kaydedildi. Savunma avukatları, sanıklarla birlikte bir üst mahkemeye giderek karara itiraz etti.

Haberin Devamı

Türk Dışişleri Bakanlığı’ndan kararla ilgili yapılan açıklamada, “Danimarka makamlarının faillerin yakalanması için gösterdiği çabayı ve sonrasında Danimarka yargısının suçluların gerekli cezaya çarptırılması konusundaki kararını memnuniyetle karşılıyoruz. Terörizm her ülkenin ortak düşmanı, insanlığa yönelik en büyük tehdittir. Bu tehdit karşısında tüm ülkelerin kesin kararlılıkla, gerekli eşgüdümü ve iş birliğini sergilemesi büyük önem taşımaktadır. Terörizmle mücadele konusundaki duruşuyla Türkiye, bu çağrısını her ortamda yinelemeye devam edecektir” denildi.

Yazarlar