Ekonomi Büyümeyi sürdürdü gözünü oyuna dikti!

Büyümeyi sürdürdü gözünü oyuna dikti!

20.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Büyümeyi sürdürdü gözünü oyuna dikti

Lenovo, dünyada ve Türkiye’de karlılık ve pazar payı büyümesini sürdürdüğünü açıkladı. Lenovo Türkiye Genel Müdürü Emre Hantaloğlu, pazar dinamiklerinin hızlı bir şekilde değiştiği bir ortamda, inovasyonu ve akıllı dönüşümü odaklarına alarak müşteri ihtiyaçlarına yönelik, ürün, hizmet ve servisleri sunmaya devam ettiklerini söyledi. Hantaloğlu, şirket olarak 4 iş grubu ile 160’tan fazla ülkede, 52 binden fazla çalışanlarıyla, 45 milyar dolar değerinde küresel bir Fortune 500 şirketi olduklarını anımsattı.

Haberin Devamı

Lenovo’nun globaldeki büyümesinin artarak sürdüğünü belirten Hantaloğlu, “11.91 milyar dolar gelirle önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 19 artışla çift haneli bir büyüme gerçekleştirdik. Lenovo, böylece arka arkaya iki mali çeyrek sonuçlarına göre 2017 yılının aynı dönemine kıyasla çift haneli bir gelir artışı elde etmiş oldu” dedi.

Firma, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de pazar payını artırdığını duyurdu. Hantaloğlu, “Lenovo, 2017 yılının ilk 6 ayına oranla Türkiye’de PC pazarında adetsel olarak yüzde 14, cirosal olarak yüzde 29 oranında büyüme gösterdi. Bu kapsamda 2018 yılı ilk yarısında yüzde 25.1’lik pazar payı ile PC pazarının lideri oldu. Lenovo Türkiye, dizüstü bilgisayar pazarında da liderliğini yüzde 29’luk pazar payı ile 2018 yılının ilk 6 ayında da devam ettirdi” bilgisini verdi.

Haberin Devamı

İlk altı ay

Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de oyun pazarının hızla geliştiğine, oyun ekosisteminin adeta bir çığ gibi büyüdüğüne dikkat çeken Hantaloğlu, bu pazarda hem Lenovo Game On merkezleri hem de oyun pazarına özel Legion markalarıyla yakaladıkları rüzgarın süreceğini söyledi. Hantaloğlu, GFK tüketici segmenti oyun pazarı rakamlarına göre, Lenovo’nun Türkiye’de bu alanda satışlarının 2018’in ilk 6 ayında adetsel bazda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 70 oranında, cirosal olarak ise yüzde 65 oranında arttığını kaydetti. - EKONOMİ SERVİSİ


Tablette artış var

Lenovo Türkiye tablet pazarında da büyüyor. GFK tüketici segmenti tablet pazarı rakamlarına göre, 2018’in ilk 6 ayında Lenovo’nun adet bazında satışları geçen yıla oranla yüzde 100 artarken, elde edilen ciro ise yüzde 74 oranında artış gösterdi. Emre Hantaloğlu, Türkiye’de Kobi segmentinde de etkinliklerini sürdürdüklerni dile getirerek, “IDC’ye göre 2018 yılının ilk 6 ayında Kobi segmentinde yüzde 41.6 gibi bir pazar payı ile PC pazarının lideri olduk. Geçen yılın aynı dönemine göre 174 bin satışla satış adetleri de yüzde 43.2 arttı” dedi.

Yazarlar