Cadde 2022 Grammy Ödülleri sahiplerini buldu!

2022 Grammy Ödülleri sahiplerini buldu!

04.04.2022 - 10:53 | Son Güncellenme:

Müzik dünyasının iki yıldır büyük bir özlem duyduğu buluşma sonunda gerçekleşti. Koronavirüs pandemisi nedeniyle önceki yıl online bağlantıyla, geçen yıl da çok sert güvenlik önlemleri altında ve az sayıda konuğun katılımıyla yapılan Grammy Ödülleri, 2022 yılında eski pırıltısına kavuştu. Ödüller sahiplerini bulurken, kırmızı halıda adeta şıklık yarışı yaşandı. Ukrayna Lideri Volodimir Zelenskiy'nin online olarak bağlandığı gecede yaptığı konuşma ise törene damga vurdu.

2022 Grammy Ödülleri sahiplerini buldu

64'üncü Grammy Ödülleri, dün gece Los Angeles'taki MGM Grand Garden Arena'da gerçekleşti. Ünlüler yine aylar öncesinden hazırladıkları kıyafetleriyle kırmızı halıya çıktı. Bazıları moda eleştirmenlerinden tam not alırken; bazılarının seçimleri ise beğenilmedi.

Haberin Devamı

AMELİYATTAN ÜÇ GÜN SONRA
Türk sevgilisi Alev Aydın ile birlikte ilk kez Ender Ridley adını verdikleri bir bebek sahibi olan Halsey, gecenin konuklarından biriydi. Ünlü şarkıcı, ameliyat masasından kalkıp, Grammy ödül törenine koştu.

Halsey, geçtiğimiz gün yaptığı paylaşımla ameliyat olduğunu duyurmuş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"En son Grammy'e 2017'de katılmıştım ve bu, ilk Endometriozis (Çikolata Kisti) ameliyatımdan 3 gün sonraydı. Kırmızı halıda dikişlerimle yürümüştüm. Şansın böylesi, yarın yıllar sonra yeniden Grammy’e katılacağım ve yine 3 gün önce ameliyat oldum. Bunu söylüyorum ki, eğer beni görürseniz nazik olun. Kırılganım. Kırılganım ama heyecanlıyım."

2022 Grammy Ödülleri sahiplerini buldu

Halsey, gerçekten de geçirdiği operasyondan üç gün sonra 64'üncü Grammy gecesinde kameralar karşısına çıktı. Tercih ettiği sade ama iddialı kıyafetiyle de göz doldurdu.

Haberin Devamı

EL ELE GELDİLER
Müzik ve moda dünyasının genç aşıkları Justin Bieber ve Hailey Baldwin Bieber da kırmızı halıda el eleydi. Bieber bir ara karısının boynuna bir öpücük kondurmayı da ihmal etmedi. Justin Bieber, sade bir elbise tercih eden eşi Hailey Bieber'ın aksine, ilginç tarzıyla dikkat çekti.

2022 Grammy Ödülleri sahiplerini buldu

GÖSTERİŞLİ KIYAFETLERİ BIRAKTI
Lady Gaga ise, bu tür törenlerde giydiği gösterişli kıyafetlerinden farklı olarak, bu sefer iki renkli ama kendi tarzından daha sade bir kıyafet ve makyajla törende boy gösterdi.

2022 Grammy Ödülleri sahiplerini buldu

TARZINDAN VAZGEÇMEDİ
Daha önce üç kez nişanlanan ancak aşk hayatında aradığı mutluluğu bir türlü bulamayan dünyanın en zengin varislerinden Paris Hilton, dördüncü nişanlısı Carter Reum ile geçtiğimiz aylarda dünyaevine girmişti. Hilton, her zamanki tarzından vazgeçmeyerek, ışıltılı elbisesiyle kırmızı halıda yürüdü.

2022 Grammy Ödülleri sahiplerini buldu

AKSESUARLARIYLA DİKKAT ÇEKTİ
Birkaç ay önce Bella ve Gigi'nin kardeşi Anwar Hadid ile uzak mesafe yüzünden ayrılan şarkıcı Dua Lipa, siyah elbisesi ve kullandığı altın rengi aksesuarlarıyla Grammy Ödülleri'nin dikkat çeken isimleri arasına girdi. Lipa, kırmızı halıya yalnız çıktı.

2022 Grammy Ödülleri sahiplerini buldu

SİYAHLAR İÇİNDE
Genç yaşta şöhrete kavuşan ve ergenliğinin büyük bir kısmını kamuoyunun gözleri önünde geçiren 20 yaşındaki Billie Eilish, baştan aşağı siyah giyinerek törene katıldı. Bilindik tarzını sergileyen şarkıcı, kıyafetlerini siyah gözlüğü ve botları ile tamamladı.

Haberin Devamı

2022 Grammy Ödülleri sahiplerini buldu

İDDİALI STİL
Son olarak 'Morbius' adlı filmde rol alan 50 yaşındaki oyuncu ve müzisyen Jared Leto, her zamanki iddialı stilinden vazgeçmeyerek, transparan gömleği ve beyaz botlarıyla adından söz ettirdi.

2022 Grammy Ödülleri sahiplerini buldu

UKRAYNA LİDERİ GRAMMY GECESİNDE KONUŞTU
64'üncü Grammy gecesinin büyük sürprizi ise, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy oldu. Zelenskiy, online olarak bağlandığı Grammy töreninde duygusal bir konuşma yaparak, şu ifadeleri kullandı:

"Savaş... Müziğe bundan daha zıt ne olabilir ki? Bizim müzisyenlerimiz smokin yerine zırh giyiyorlar. Hastanelerde yaralanmış insanlara, hatta onları duyamayanlara şarkı söylüyorlar. Her neyse... Biz özgürlüğümüzü savunuyoruz. Yaşamak için, sevmek için."

"ÖLÜM SESSİZLİĞİ"
"Ülkemizde Rusya ile savaşıyoruz" diyen Zelenskiy, Rus bombalarının ülkelerine korkunç bir sessizlik getirdiğini de sözlerine ekledi. Bunu da "ölüm sessizliği" olarak tanımladı. Sonra da salondaki sanatçılara, "Bu sessizliği müziğinizle dolduru, Bugün yapın. Bizim hikayemizi anlatın. Yapabildiğiniz her şekilde bize destek olun, sessiz kalmayın. Ve sonra barış gelecek" diyerek seslendi.

Haberin Devamı

"Bir hayalim var" ifadelerini kullanan Zelenskiy, ülkesinin şehirlerinde yaşayan insanların, Grammy sahnesindeki sanatçılar kadar özgür olabileceklerini hayal ettiğini belirtti.

2022 Grammy Ödülleri sahiplerini buldu

SAVAŞTAN ETKİLENEN İNSANLARIN FOTOĞRAFLARI GÖSTERİLDİ
Daha sonra da John Legend'in müziği eşliğinde Ukrayna'dan kaçan bir şairin şiiri seslendirildi. Bu sırada salondaki dev ekrana Ukrayna'da savaştan etkilelenlerin fotoğrafları yansıdı.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
Gecenin kazananı, 11 dalda aday gösterilen ve Yılın Albümü dahil 5 ödülü kucaklayarak törenden ayrılan Jon Batiste oldu. Silk Sonic grubu ise Yılın Kaydı dahil dört ödül alırken; Olivia Rodrigo ve Foo Fighters üçer Grammy ile törenin öne çıkan isimleri oldu.

Haberin Devamı

YILIN ALBÜMÜ
We Are - Jon Batiste

YILIN ŞARKISI
Silk Sonic - Leave the Door Opena

EN İYİ RAP ŞARKISI
Kanye West ft Jay-Z - Jail

EN İYİ RAP ALBÜMÜ
Tyler, the Creator - Call Me If You Get Lost

EN İYİ MELODİK RAP PERFORMANS
Kanye West ft The Weekend & Lil Baby - Hurricane

EN İYİ DANS/ELEKTRONİK KAYIT
Rufus Du Sol - Alive

EN İYİ POP SOLO PERFORMANS
Olivia Rodrigo - Drivers License

EN İYİ DANS/ELEKTRONİK ALBÜM
Black Coffee - Subconsciously

EN İYİ ROCK PERFORMANSI
Foo Fighters - Making a Fire

EN İYİ ROCK ALBÜMÜ
Foo Fighters - Medicine at Midnight

EN İYİ ALTERNATİF MÜZİK ALBÜMÜ
St. Vincent - Daddy's Home

EN İYİ KLİP
Jon Batiste - Freedom

EN İYİ YENİ SANATÇI
Olivia Rodrigo

EN İYİ SOLO PERFORMANS
Olivia Rodrigo - Drivers License

EN İYİ İKİLİ YA DA GRUP PERFORMANSI
Kiss Me More - Doja Cat feat. SZA

EN İYİ R&B PERFORMANSI
Leave The Door Open - Silk Sonic
Pick Up Your Feelings - Jazmine Sullivan

EN İYİ R&B ŞARKISI
Leave The Door Open - Silk Sonic

EN İYİ R&B ALBÜMÜ
Heaux Tales - Jazmine Sullivan