Cadde Ağlama sesi anne ile bebek arasında bağ oluşturuyor

Ağlama sesi anne ile bebek arasında bağ oluşturuyor

04.09.2008 - 16:38 | Son Güncellenme:

.

Ağlama sesi anne ile bebek arasında bağ oluşturuyor

SEZERYAN doğum ile dünyaya gelen bebeklerin anneleri tarafından ‘sevilemediğini’ öne süren bilim adamları, normal doğum yapan annelerin bebeklerinin ağlama sesine daha hassas olduklarını ve ağlama sesinin duygusal bir etkileşim tetiklediğini iddia etti.

Haberin Devamı

Amerikalı bilim adamlarının yaptığı araştırmanın sonuçlarına göre, normal doğum yapan kadınlar bebeklerinin ağlama sesine daha hassas çıktı. Bilim adamları sevgi bağının doğum anında oluştuğunu savunurken sezeryan doğum yöntemiyle dünyaya gelen bebeklerin anneleri ile direkt deri temasında bulunması gerektiğini, annelerin aksi halde duygu ve istek azlığı yaşadığını ve alışılmış davranışlarda bulunmakta zorlandıklarını anlattı.

Bu davranış farklılıklarının, kadınların doğum ve emzirmenin yanı sıra cinsel ilişki sırasında salgıladıkları ‘sevgi hormonu’ olarak bilinen Oxytocin’e bağlı olabileceği bildirildi. Bağ oluşturucu özelliği olan ‘sevgi hormonunun’ sezeryan doğum sırasında salgılanmadığını belirten bilim adamları, sezeryan doğum yapan kadınların bebekleri ile anında kucaklaşmaya teşvik edilmeleri gerektiğini, deri temasının sağlanması gerektiğini vurguladı