Cadde ‘Ahu, Melek Baykal’la hiç uyuşmuyor’

‘Ahu, Melek Baykal’la hiç uyuşmuyor’

02.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

‘Şen Makas’ tiyatro oyununda flörtöz Ahu Afilli karakterini canlandıran Melek Baykal, “Rolün etkisinde kalıp, flörtöz bir kadın olurum diye korkuyorum. Ahu, Melek Baykal’la hiç uyuşmuyor” dedi.

‘Ahu, Melek Baykal’la hiç uyuşmuyor’

Melek Baykal, sekiz yıl ara verdiği tiyatro sahnesine geri döndü. Amerikan tiyatro tarihinin en uzun süreli oynanan oyunu olarak Guiness Rekorlar Kitabı’na geçen interaktif komedi ‘Şen Makas’la izleyici karşısına çıkan oyuncu, “Seyirciyle, diyalog halindeyiz, bazen enteresan sorularla karşı karşıya kalıyoruz” şeklinde konuştu. Baykal’la tiyatro oyununu, uzun süren dizi projelerini ve sektörü konuştuk.

Haberin Devamı

- Amerika’da 1979 yılından bu yana sahnelenen bir eserde oynuyorsunuz. Türkiye’de de uzun soluklu olur mu?

Amerika’da olduysa, burada neden olmasın? Bu projeye çok emek verdik, güzel bir şekilde Türkçe’ye uyarlandı. Türk milletine uygun bir metin çıktı ortaya. Senelerce devam edeceğine inanıyorum.

- Genç erkeklere merakı olan Ahu Afilli, nasıl bir karakter?

Sadece gençlere değil, bence bütün erkeklere flörtöz yaklaşıyor. Kadının ruhunda var böyle bir şey. Ahu Afilli, Melek Baykal’la hiç uyuşmuyor. Ama karakteri sevdim. Bazen seyircilerle de flört ediyorum çünkü rolüm bunu gerektiriyor. Rolün etkisinde kalıp, flörtöz bir kadın olurum diye korkuyorum.

‘Ahu, Melek Baykal’la hiç uyuşmuyor’
- Oyunda sizi çeken ne oldu?

Bütün tiyatro oyunları beni çeker. Rol aldığım projeleri, metnini çok beğendiğim için kabul etmişimdir. Bunu da sevdim, en güzel özelliği de interaktif olması ve seyirciyle bire bir buluşması... Seyirciyle diyalog halindeyiz.

Haberin Devamı

- Oyuna seyirci de dahil oluyor. İlginç durumlarla karşılaşıyor musunuz?

Aslında seyirci ikinci perdede dahil oluyor. Cinayeti çözebilmeleri için ilk perdeyi dikkatli izlemeleri gerekiyor. Keyifli oluyor çünkü bazen enteresan sorularla karşı karşıya kalıyoruz. Arada biz de onları sıkıştırıyoruz.

- Oyunun sonunu seyircinin belirlemesi sizi zorluyor mu?

Zorlamıyor. Her oyun olmasa da, bazılarında finalimiz farklı katillerle bitiyor. Genellikle katil ben seçiliyorum. Ama başka arkadaşlarımız seçilirse, nasıl bir final yapacağımızı biliyoruz.

- Sekiz yıl aradan sonra tiyatroya döndünüz. Artık dizilere sıcak bakmıyor musunuz?

Bu, yeniden döndükten sonraki ikinci sezonum. Tiyatrokare’de ‘Ahududu’ ve ‘Şen Makas’ oyunları aynı anda gidiyor. Herhalde dizilerden çok yorulmuşum. Projelerim uzun soluklu olduğu için yoruldum. Ama dizi, tiyatro ve canlı yayın yapmayı seviyorum. Çünkü hepsi benim sorumluluk alanımda.

‘Oyuncunun yelpazesi geniş olmalı’

- Oynadığınız projeler uzun soluklu oldu. Dizilerin erken final yapması bir oyuncu olarak sizi üzüyor mu?

Bütün dizilerim uzun solukluydu ve ama bu demek değil ki, diğer oynayacaklarım öyle olacak. Çünkü artık ben de şaşırıyorum. Bu kadar emek veriliyor ve insanlar umut bağlıyor. Kanallar arkasında durmadan, hemen yayından kaldırıyor. 5-6 bölüm kanalların dayanma gücü var ama beklemiyorlar. Set arkasını düşünmek gerekiyor. Arkadaşlarımın emeklerine üzülüyorum. İşçiden yana biriyim, o yüzden set arkasında çalışanlara daha çok üzülüyorum.

Haberin Devamı

- Kadın komedi oyuncuları daha çok projelerin içinde yer almaya başladı. Bu, sizi nasıl motive ediyor?

Bilmiyorum eğer böyle bir şey varsa bu da güzel. Ama nedense komedi yapan kadın, komedyen olarak algılanıyor. Uzun yıllar Devlet Tiyatrosu’nda sayısız dram oyununda görev aldım. Drama oynamayı da çok seviyorum. Lütfen böyle kategorize etmesinler. Bir oyuncunun yelpazesi geniş olmalı, her türlü projede rol almalı.