Cadde Akrep Nalan'ı kaybettik!

Akrep Nalan'ı kaybettik!

05.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Asıl adı Füsun Nalan Açın olan sanatçı Akrep Nalan, Bodrum’daki evinde, fenalaştı. 67 yaşında hayata veda eden sanatçının ardından gözyaşları sel oldu

Akrep Nalanı kaybettik

Akrep Nalan olarak bilinen Füsun Nalan Açın, Bodrum’daki evinde solunum yetmezliğinden yaşamını yitirdi. 67 yaşındaki sanatçının ölümü, sevenlerini yasa boğdu. Akrep Nalan’ın cenazesi Eski Çeşme Mahallesi’ndeki evinden alınıp, morga kaldırıldı. Komşusu Özlem Orpak, “Akciğerlerinde buzlanma vardı. 7 Mart’ta hastaneye yatacaktı. Kendisi için solunum cihazı alınmıştı. Bakıcısı sabah bana gelip, ‘Ablam iyi değil’ dedi. Bunun üzerine yanına gittim, kalp masajı yaptım ancak geç kalınmıştı. Biz birbirini seven komşulardık” dedi.
Akrep Nalan’ın geçtiğimiz aylarda yüksek ateş ve şiddetli tireme nöbetleri nedeniyle hastanede yatarak tedavi edilmesine karar verilmişti. 2015 yılında anjiyo olan Akrep Nalan’ın, zaman zaman nefes darlığı yaşadığı biliniyordu.

Haberin Devamı

Ünlü isimlerden taziye mesajları

Akrep Nalan’ın vefat haberini alan ünlü isimler, taziye mesajlarını sosyal medya hesaplarından yayınladı.
Cenk Eren: “Çok üzgünüm çok, Allah rahmet eylesin.”
Betül Demir: “Sesin yorumun ve duruşun her döneme atılmış imzadır. Çok
üzgünüm,
huzurla uyu.”
Soner Arıca: “Bazen anılarımıza eşlik etti şarkılarıyla... Sahnesi de birçok şarkıcıya atölye gibi olmuştur. Çok üzgünüm.”
Armağan Çağlayan: “Karlar düşer, düşer düşer ağlarım. Yattığınız yer incitmesin.”
Melek Baykal: “Mekanın cennet olsun kadife sesli kadın... Huzur içinde uyu.”

Akrep Nalanı kaybettik

Son paylaşımı...

Akrep Nalan, geçtiğimiz aralık ayında Facebook sayfasından sağlığıyla ilgili yaşadığı sorunları şu sözlerle aktarmıştı:
“Yine delik deşik kollar
Yine bulunamayan damar yolları...
Yine yarım yamalak alınan nefesler...
Ciğerler su toplamış buzlanma da varmış...
Gözlerde sarı nokta...
Kulaklarda işitme kaybı...
Bağırsaklar kilitlenmiş sıkıntı var,
Dayanılmaz kas ağrıları...
Ayak bileklerim ayak parmaklarıma kan göndermiyor...
Neticede sevgili dostlarım;
Geliyor gelmekte olan...”

Haberin Devamı

Hayat hikayesi...

26 Nisan 1954’te Ankara Yenimahalle’de doğan Füsun Nalan Açın, Bahçelievler Alparslan İlkokulu’nda, ortaokulu Adana Kız Lisesi ve Uşak Ticaret Lisesi’nde tamamladı. 1972-1980 yılları arasında muhasebeci olarak çalışan sanatçı, aynı dönemde Ankara Sanatevi’nde tiyatro çalışmaları yaptı.
Çocukluğundan beri müzikle ilgili olan Açın, ilk sahne çalışmasını 1980’de gerçekleştirdi. 1991’de ilk albümü ‘Dağ Çiçeği’, 1996’da ‘Zil Zurna Sevdalar’ adlı ikinci albümünü piyasaya sunan sanatçı, ‘Fânî Dünya’, ‘Halikarnas’ ve ‘Karlar Düşer’ parçaları ile ses getirdi. ‘Zirvedekiler’ (1994), ‘Baskül Ailesi’ (1997), ‘Hayat Bilgisi’, ‘Peki Olur Şekerim’ (2003) ve ‘Aşk Mahkumu’ (2004) dizi ve filmlerinde ve bir reklam filminde rol aldı.

Lakabın hikayesi...

Vefatı derin üzüntü yaratan Nalan Açın, ‘Akrep’ lakabını 1978 yılında aldı. Oynadığı at yarışında altılı tutturduğu atın adının Akrep olmasıyla kendisine bu lakap takıldı. İlerleyen yıllarda bu takma ismi sahne adı olarak kullandı.