Cadde Aleyna Tilki kimdir, kaç yaşında? Aleyna Tilki aslen nereli? İşte biyografisi...

Aleyna Tilki kimdir, kaç yaşında? Aleyna Tilki aslen nereli? İşte biyografisi...

31.12.2020 - 19:27 | Son Güncellenme:

Aleyna Tilki kimdir sorusu merak konusu olmaya devam ediyor. 28 Mart 2000 tarihinde Konya'da dünyaya gelen Aleyna Tilki, Yetenek Sizsiniz yarışmasına katılmaasıyla ilk kez TV ekranında görüldü. Ağustos 2016'da Türk besteci ve aranjör Emrah Karaduman'ın cevapsız çınlama adlı single'ında vokal olarak yer aldı. Bu parça ile Youtube'da 480 milyondan fazla izlenen Aleyna Tilki daha sonra çeşitli single'lar çıkardı. Son olarak Acun Ilıcalı'nın dijital platformu Exxen'de Bu Benim Masalım adlı dizide Survivor şampiyonu Cemal Can Canseven ile oyunculuk kariyerine adım attı. İşte Aleyna Tilki hakkında merak edilenler...

Aleyna Tilki kimdir, kaç yaşında Aleyna Tilki aslen nereli İşte biyografisi...

Aleyna Tilki 31 Aralık Perşembe akşamı ekrana gelecek olan O Ses Türkiye Yılbaşı özel programına konuk oluyor. 2000 doğumlu olan şarkıcı ilk olarak ekranlarda Yetenek Sizsiniz adlı yarışma ile adını duyurduktan sonra Türk Besteci ve aranjör Emrah Karaduman'ın Cevapsız Çınlama adlı single'ında vokallik yaptı. Sesi çok beğenilen Aleyna Tilki daha sonra ilk single'ını 2017 yılında Sen Olsan Bari adlı şarkı ile çıkardı. İşte Aleyna Tilki hakkında merak edilenler...

Haberin Devamı

ALEYNA TİLKİ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, ASLEN NERELİ?

Aleyna Tilki, 28 Mart 2000'de Of, Trabzonlu bir anne ve Konyalı bir babanın çocuğu olarak Konya'da dünyaya geldi. Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmasına katılmasıyla ilk kez televizyonlarda görüldü. Ağustos 2016'da Türk besteci ve aranjör Emrah Karaduman'ın "Cevapsız Çınlama" adlı single'ında vokal olarak yer aldı. Single'ın YouTube'da yayınlanan klibi 2016'da Türkiye'de en çok izlenen video klip oldu ve bir yıl içinde 480 milyondan fazla izlendi. Böylece en çok izlenen Türkçe şarkı klibi unvanını yakaladı. Şarkı ise MusicTopTR Resmî Listesi'nde 2 numaraya kadar yükseldi. Tilki, Temmuz 2017'de ilk solo single'ı "Sen Olsan Bari"yi yayımladı ve Türkiye'de aynı listede 1 numara oldu.

Haberin Devamı

Çıkışının ilk aylarında içkili mekânlarda sahne alması, reşit olmadığı gerekçesiyle toplumun bir kesiminin tepkisini çekti. Kasım 2016'da Diyarbakır'daki bir konseri sırasında mekâna iki el yapımı ses bombası atıldı.

Tilki, Mayıs 2019'da dünyanın en büyük müzik şirketlerinden Warner Music Group ile anlaşma imzalamış, şirketle bir İngilizce albüm ve 4 single yapacağını açıklandı. Bu onu bu şirketle çalışan ilk Türk şarkıcı yaptı.

Diskografi

"Cevapsız Çınlama" (Emrah Karaduman ile) (2016)
"Sen Olsan Bari" (2017)
"Yalnız Çiçek" (Yıldız Tilbe'nin Yıldızlı Şarkıları) (2018)
"Dipsiz Kuyum" (BombarDuman) (2018)
"Sevmek Yok" (BombarDuman) (2018)
"Nasılsın Aşkta" (2019)
"Yalan" (2020)
"Bu Benim Masalım" (2020)