Ali Tufan Koç

Ali Tufan Koç

alitufankoc@gmail.com

Tüm Yazıları

Yerinizden kımıldamadan nasıl meyhanede göbek atılır? Herkesin dilinden düşmeyen bar hangisi? Çeşme’den hafif sorular, hafif eğlenceler

Yaz başından beri muhtelif mecralarda çarşaf çarşaf yayılmış ‘Çeşme’de bu yaz’ başlıklı kompozisyonlardan gına gelmiş olabilir. Çeşme’ye adım atmadan dar sokaklarındaki kaldırım taşlarının çapına bile hâkim noktaya gelmişsinizdir. Çorbada tuzumuz olsun, uzun Çeşme listesine bir katkı da benden gelsin.


En havalı sandalye dansı için: Levendiz Meyhanesi

Bobou Beach’in içinde açılan Levendiz, oturduğunuz yerden, masadan doğrulmadan, sandalyeyle bitişik dans etmek için en ideal yer. Meyhanede oturduğunuz yerden kıvırmak, kıvırabilmek mühim bir mesele. Yapmanız gereken gayet basit: Elinize bir tef alıp, önce bir sağa bir sola salınmak, darbuka ritmi yükseldikçe masa altından hafif hafif kıvırmaya başlamak.

Haberin Devamı

En herkesin dilinde: Tektekçi

İstanbul’da ağırlıklı Asmalı/Tomtom kitlesinin gece turlamasında muhakkak uğrayıp, ayaküstü shot’lar içtiği bir shot bardı, Tektekçi. Bu yaz, Çeşme’de yazlık niyetine Alaçatı’da şube açmasıyla kitlesi genişledi, çeşitlendi. Sosyetik duranı, alternatif takılanı, genci, yaşlısı, Alaçatı’da herkesin dilinde bir Tektekçi kokteyli, elinde bir shot bardağı. Alaçatı’da bol bol ‘Beyaz Türk’ avlayan Tektekçi, şehre döndüğünde yeni müdavimlerini nereden ağırlayacak?

En meşhur şezlong: Marrakech

Çağatay Ulusoy’la Berrak Tüzünataç arasındaki elektriklenmenin şahidi, Marrakech’in o ünlü, beyaz şezlongları, en pahalı localardan bile daha popüler şu aralar.

ÇEŞME PARTiLERiNDEN NE ÖĞRENDiM?

Supper Beach&Club açılışından: Supper yetkilileri, Amsterdam’dan kalkıp gelmiş, güney sahillerini bir boy dolaşmış, “Bodrum mu, Çeşme mi?” derken yazlık Supper’ı Alaçatı’da açmayı uygun görmüş. Alaçatı Port’un bitişiğindeki Supper Beach Club, seyirlik değil, ömürlük bir yatırım. “Dostlar yazlıkta görsün” amacıyla bir sezonluguna değil, 10 seneliğine gelinmiş Alaçatı’ya. Bu süratla 10 sene sonra Alaçatı’da kim kalır, ayrı bir merak/yazı konusu. Supper’ın içiyse bildiğiniz gibi: Beyaz, bembeyaz geniş bir alan. Geniş yataklar, serin canlı vokaller, ferah duruşlar... Kalabalıktan daralanlar, Supper’ın beyaz dünyalarında rahat nefes alabilir, temiz temiz içkisini içebilir.

Bobou Beach’teki ilk Richie Rich partisinden: Açılış gecesinden milletin diline yapışmış “Yolları taşlı, girişi tozlu” lafının abartıya kaçtığını, içerdeki 35 m.’lik barının gerçekten de uzun olduğunu, kulübün Çeşme’nin en şık dolunay manzarasına sahip olduğunu öğrendim.