Ali Tufan Koç

Ali Tufan Koç

alitufankoc@gmail.com

Tüm Yazıları

Haftalık güncellenme kılavuzunuz hazır. Tiyatrosu, galerisi, kulübü, filmi ve restoranıyla kestirmeden, hızlandırılmış metropol turu

Bleu Lounge’da Zeynep Özyılmazel: Biri konuştukça öteki susuyor, biri kendini ortalara attıkça öteki iyice çekiyor. Ailenin en sakin gücü, Özyılmazel Sisters’ın en havalı olanı bir süredir bağırmadan çağırmadan, sessiz sedasız, kendi halinde Ritz Carlton’daki Bleu Lounge’da cazlıyor. Hızlı olun, ailenin diğer fertleri peşine magazin ordusunu taktığı gibi olay mahallini tarumar etmeden Zeynep Özyılmazel’in tadına varın.
DOT’ta ‘Sarı Ay’: Sezonu dört oyunla, dört gözle bekleyen DOT ekibi ‘kare as’ın ilkini geçen hafta açtı, ‘Sarı Ay’ın galasını yaptı. İzlendikçe dalga dalga yayılmaya başlayan hissiyat şu: Farklı, çok farklı. Ve ‘kulağa küpe’ niyetine izlemeden evvel bilmeniz gereken şu repliği: “Geliyor musun, yoksa geliyor musun?”
Karaköy’de yeni bir depo+yine bir galeri: Lastik Pabuç’un Karaköy’deki depodan hallice alanda ekibin eşine dostuna verdiği ufak çaplı partilerin şanı aldı gidiyor. Depo, pek yakında şehrin en havalı parti sahasına dönüşebilir. Galeri ayağındaysa Galeri Elipsis’i Karaköy’e, Akçe Han’ın içine taşıyan Sinem Yörük var. Cuma akşamı yeni adreste yeni sergi açılışı şerefine verilen hafif bir kokteylle Elipsis, yeni mahallesine taşınmış oldu.
GQ Türkiye kapağında bir Bond kızı: Derginin editörlerinden biri olunca lafa “Bizim dergi diye söylemiyorum”la girmek elzem oluyor. Evet, bizim dergi diye söylemiyorum ama son Bond kızı Naomie Harris’le yapılan çekime uzun uzun bakılmalı, üzerine Bond kızı figürünün vardığı son nokta üzerine konuşulmalı. Zira, bildiğiniz Bond kızlarına pek benzemiyor Naomie. 6 Kasım’da gösterime girecek ‘Skyfall’ öncesi iştah açıcı niyetine iyi gider.
Levent’te bir Hindistanlı: Çarşamba gecesi Bollywood temalı Hint kumaşından bir partiyle açılacak gece kulübü Bombay İstanbul, uzun süredir yeni oyuncu kısırlığı yaşayan gece hayatına giren şimdilik en taze kan. Açılış partisine düşülen ‘Dress code: Indian outfit’ notu, farklı baharatta bir davetin habercisi.
Asmalı’da Kasette, Facebook’ta Kasette: Gece insanların dilinden düşürmediği “Dans edilecek kulüp yok” serzenişlerine karşı Kasette’nin an be an, gün be gün Facebook sayfasına yüklediği kulüpten manzaralar fotoğraflarını göstermeyi görev bilirim. Kasette’de her şey kan ter içinde, herkes zıp zıp/hop hop halinde. Facebook üzerinden her gece, canlı canlı, ortalama 40 fotoğraf paylaşıyorlar. Fotoğraflardan kimin, hangi dakika kulübe girdiğini tek tek mimlemek mümkün. Dijital çağda eşinizden dostunuzdan partilemeyi beklemiyordunuz herhalde.
Marmara Pera’da Reika: İstanbul Doors grubunun yeni numarası/son açılımı. Alabildiğine lokal tat, olabildiğine eski usül pişirme teknikleri üzerine kurulu. Eli kulağında.

Haberin Devamı

FANTEZiLERDEN BiR DEMET FRAGMAN

Haberin Devamı

Gelecek program: Ton ton seks

Amerika, ‘Fifty Shades of Grey’ romanı sayesinde son 6 ayını ‘mommy porn’ kavramıyla, şaplak atma hadisesiyle, kırbaç/kelepçe fantezisiyle geçirmiş, artık önündeki maçlara, yeni heyecanlara bakarken, ton ton griler, çeşit çeşit seksler bizim kapsama alanımıza henüz giriyor. ‘Grinin
50 Tonu’ adıyla Türkçe’ye çevrilen roman, Türk kadının favori rengini griye dönüştürecek mi?

Haberin Devamı

Pek yakında: Sarı sarı duş

Nicole Kidman’ın son filmi ‘The Paperboy’un daha gösterime girmeden çok konuşulmasının asıl sebebi, oyuncunun rol arkadaşı Zac Efron’un üzerine çişini yaptığı sahne. Golden shower fantezisi, filmin gösterime girmesiyle beraber uzun bir müddet enine boyuna tartışılacak, “Yok, yok ben yapamam”lar havada uçuşacak.