Ali Tufan Koç

Ali Tufan Koç

alitufankoc@gmail.com

Tüm Yazıları

Miller Tour West kapsamında Los Angeles’ta, MTV Film Ödülleri’nden canlı yayın. Gecenin şımarık oğlanı kim? Salonun başlıca yemeği neydi? Diş hekimlerinin öğrenmesi gereken yeni kavram: Johnny Depp sendromu. Detaylarla bir MTV gecesinin ardından

PATLAMIŞ MISIR TADINDA DEPP, JENNIFER VE MILA KUNIS

Jennifer Aniston

MISIR KOKULARI EŞLiĞiNDE: MTV Film Ödülleri lafını duyunca insan kilometrelerden öteden kuyruk, salonun içinde bir izdiham, bir heyecan bekler, değil mi? Oysa Hollywood için gayet sıradan bir gün. Yaygara çıkaran yok, üstünü başını yırtan yok. Salonun içi gayet sakin. Patlamış mısırını, hamburgerini alıp, salona giriyorsun.

ÖNDEN iZLiYORSAN YANDIN: Ödül törenini sahneye en yakın alandan izleyenlere “Vay şanslılar” gözüyle bakıyorsanız, sözünüzü geri almanızı şiddetle tavsiye ederim. İşin aslını şu: Burun ucu mesafesiyle geceyi izleyen, Hollywood yıldızlarıyla enseye şaplak yakınlığında duran, sağlı sollu sahne kenarına dağılmış izleyiciler gecenin en çalışan elemanlarıydı. Sürekli alkış tut, sürekli bağır dur. Andrew Garfield gibi sevimsiz, yeniyetme yıldızlar çıktığında bile sevincinden kuduruyormuş gibi davran. Yeri geldiğinde kurgu gereği eline tutuşturulan tuvalet kağıdını sahneye fırlat, yeri geldiğinde okkalı bir çığlık bas. Yönetmenden yediğin fırçalar da cabası.

YiNE FASSBENDER, YiNE PENiS ŞAKASI: Bu yılın bir ödül töreni geleneği olarak ‘Shame’deki meşhur sahneye atıfta bulunarak yine Michael Fassbender ve penisi, sunucunun diline dolandı, espri malzemesine dönüştü. İş, gecenin sunucusu Russel Brand’ın “Geçen sene bir MTV gecesi sonunda evleneceğim kadınla tanıştım. Gelecek eşim de bu salondakilerden biri olacak. Evet, sen Fassbender. Soyunma odasında beni bekle” demesine kadar vardı. Bir Fassbender ve penisi şakasına dahar gerek var mıydı? Brand’nin eski eşi Katy Perry ve Charlie Sheen’e dair sıraladığı espriler, geceyi kurtarmasına yetmişti oysa ki. En iyisini Altın Küre ödüllerinde George Cloney zaten yapmıştı. Uzatmaya ne gerek var?

JENNIFER FARKI: Saçını arkaya atışı, sahnede bir an duraksayıp ne diyeceğini düşünmesi, kıyafetini düzeltmesi... Jennifer Aniston ‘En kötü karakter’ ödülünü almak için sahnedeyken, karşısındaki yeni yetme yıldızlara 40’ında da nasıl bu kadar seksi olunurun dersini verdi.

REKLAM ARASI DEDiKODULARI: Her ödül açıklanmasına, beşer dakikalık bir reklam arası düşüyor. Reklam aralarında ön sıralarda hareketlenme had safhada. Birkaç ön sıra dedikodusu: Gecenin en çenesi düşüğü Elizabeth Banks, mesela. Yanından geçeni, kolundan tuttuğu gibi lafa tutuyor. Emma Stone’la, Mila Kunis’le ayaküstü uzun uzun ne konuştuğu merak konusu. Gecenin en şımarık oğlanıysa Twilight yıldızı Taylor Lautner. Gecenin ortasında geliyor, geldiği gibi çevresini saran Hollywood sakinlerine pas vermeden yerine geçiyor, sessizce sahne sırasını bekliyor.

BiR ATV SPiKERi OLARAK STEVEN TYLER: Joe Perry ve Steven Styler, ‘Generation’ özel ödülünü Johhny Depp’e takdim etmek üzere sahnede. Depp’in canlandırdığı unutulmaz karakterlerden bir demet halindeki video gösterilirken, fondaki ‘Karayip Korsanları’nın tema müziği, ister istemez ATV Ana Haber Bülteni havasına sokuyor. Sayın ATV, yıllar yılı, bıkmadan usanmadan fonda aynı müziği kullanırsan olacağı budur.

GECENiN ‘O’ ANI MI?: Depp, teşekkür konuşması niyetine önce The Black Keys’le düet yapınca, bu gecenin gelecekte hangi kareyle anılacağı netleşmiş olyor: Depp elinde gitarıyla, The Black Keys’in On the Ceiling parçasına eşlik ediyor.

AĞIZ SAĞLIĞINDA DEPP SENDROMU: Ya da gecenin karesi şu olabilir mi? Depp, tam Steven Tyler’ın elinden ödülü alacakken ağzından dişi fırlıyor. Üstelik, umrunda değil ve durum üzerine espri patlatıyor: “Sorun değil. Alır, yerine takarım birazdan.” Herifin dişinin dökülmesi bile bu kadar cool olabilir mi? Artık ben de olmadık yerlerde ağzımdan fırlayan porselen dişimi dert etmiyorum, üzerine ‘Johnny Depp sendromu var bende’ deyip havamı atıyorum.

BASIN TOPLANTISINA MI GELDiK?: Sahnenin ortasında dev bir Batman suitini yanında da son Batman filmi, ‘Dark Knight Rises’ın başrol oyuncularını, Christian Bale’ı, Gary Oldman’ı yan yana görünce önce heyecanlanıyorsunuz. Fakat, ardı ardına yeni filme dair edilen promosyon laflar iç baymaya başlıyor. Üzerine yönetmen Christopher Nolan’ın da sahneye çıkıp gecenin en uzun, sakin ve monoton konuşmasına imza atması ödül törenini bir anda ‘Dark Knight Rises’ basın toplantısına çevirdi.