Ali Tufan Koç

Ali Tufan Koç

alitufankoc@gmail.com

Tüm Yazıları

Soho House İstanbul dedikoduları, zihin açıcı ABD notları, duygusal ‘Survivor’ mektupları...

Daha evvel, yine buradan, ‘“Kim olduğumu biliyor musun?”ların sökmeyeceği kulüp’ başlığıyla bahsettiğim, dünyaca ünlü özel üyelikle alınan kulüp Soho House İstanbul, 2013 sonunda açılıyor. Soho House’un patronu Nick Jones, bir süredir global pazarda etkin PR çalışmaları yapıyor. ‘Guardian’, ‘Newsweek’ ve ‘GQ Style’dan sonra en son ‘New York Times’a VIP kodlu demeçler veren Jones, Soho House İstanbul’un yerini de deşifre etmiş.

Haberin Devamı

SENEYE HERKES NEDEN BiLGiLi’NiN PEŞiNDEN KOŞACAK


İşte o kulüp, Palazzo Corpi’de açılacak. Palazzo Corpi, Beyoğlu’nda, Pera Palas’ın, Marmara Pera’nın yakınlarında, Amerikan hükümetinin dünyada sahip olduğu ilk diplomatik mülk. 2003’e kadar da Amerikan Başkonsolosluğu olarak faaliyet göstermişti. Yüksek tavanlı büyük salonunda mitolojik kahramanların tasvirleri yer alıyor. Palazzo Corpi, şu an Bilgili Holding’in üzerinde çalıştığı projeler arasında. Nick Jones, İstanbul’da dengini bulmuş anlaşılan.

RASTGELE ABD NOTLARI

Miller Music Tour West kapsamında kenara yazılmış, birkaç yeni keşif daha...
San Francisco’da bir Emeli Sande, Las Vegas’da bir dayclub: Kendisiyle San Francisco’nun sakin bir gecesinde, sakin bir kulübünde tanıştığımız Emeli Sande, bu yıl çıkan ilk albümü ‘Our Version of Events’le BRIT gecesinden ‘Eleştirmenlerin Seçimi’ ödülüyle dönmüş bir isim. Hadise’nin yıllardır beceremediği yerel tatta bir Beyonce olma meselesini Emeli şahane becermiş: Ses rengi, vokal tarzı Beyonce gibi koksa da gayet kendine has, gizemli bir erotizm, kederli neşe saçıyor dalga dalga.


Ertesi gün, Las Vegas programındaki Marquee, Vegas’ın şimdilik en gıcır gıcır kulübü. En mühim özelliği aynı zamanda bir dayclub oluşu. Gündüz gözüyle nasıl kulüpte eğlenildiği anlatılmaz, yaşanır. Ya da tadımlık niyetine izlenir: www.marqueelasvegas.com
Supper’ın hası, Cirque de le Soleil’in hakikisi: Tur kapsamında, Supper Los Angeles’da geçirilen gece sonrası sonrası, ertesi sabah her Türkün dilinde benzer bir sistem vardı: “Supper böyle bir kulüpse, İstanbul’daki Supper neyin nesidir?”
Gelelim Cirque de le Soleil’e... Grup popüler şovları Alegria’yla 22 Eylül’de Türkiye’ye gelirken, Beatles temalı gösterileri Las Vegas’ta devam ediyor. ‘Bir Beatles rüyası’ niteliğinde şov, neden memlekete gelecek bir sonraki Cirque de le Soleil gösterisi olmasın? Not düşülsün, takvime alınsın...

Haberin Devamı

SENEYE HERKES NEDEN BiLGiLi’NiN PEŞiNDEN KOŞACAK

HAYİM YİNE Mİ DÜŞTÜ?

‘Survivor Hayim’in Facebook sayfasında ‘like’ üzerine ‘like’ aldığını görünce önce yeni bir ‘Hayim yine düştü’ videosu dolaşıma çıktı zannettim. Değilmiş. Malum, Survivor’da Acun’dan en sık duyduğunuz laflardan biri şuydu: “Hayim yine düştü!” Her düşüşünü, yüzünde tebessümle karşılayan, dengesiz halini ti’ye alabilen az şahsiyet vardır. Hayim, bu kez ‘Survivor’da yaşadıklarını kelimelere dökmüş. ‘The Tru’e’man Show’ başlıklı okuma parçasının özellikle şu kısımları en anti-Survivor’cının bile kalbini eritecek cinsten: “85 aç gece... Her yemekten sonra yine acıkacağını bilmek, tokken bile yarın aç olacağını bilerek yemek... Çaresiz kalmak, doğaya karşı gelememek, yağmurla savaşamamak... Kendini anlatmaya çalışmak için çalışamamak, kendin olmak ve ödün vermeyip gerisinin yalan olduğuna inanmak... Bekle hayat, yine geliyorum.”

Haberin Devamı

GÖZDEN KAÇMASIN

Beck’s’in Hüsseyin Çağlayan etiketi: Beck’s, genç yenetekleri keşif amaçlı başlattığı, etiket tasarım yarışması, Art Label’ın ilk etiketini, başlama vuruşu niyetine, Hüsseyin Çağlayan yapmış. Merak edenler buradan yaksın: www.artlabel.com
Babylon’un televizyonu: Kulübünden, beach’inden, radyosundan sonra şimdi de televizyon projesini yürürlülüğe sokan Babylon cumhuriyetinin coğrafyası dalga dalga genişliyor. Son açılım Babylon TV, Babylon’a konsere gelen yabancı isimlerin Asmalımecit’te terk edilmiş bir binanın çatısında ya da Lounge kısmında çekilen doğal, sade kliplerden oluşuyor.
Tuborg Goldfest’in line-up’u: 4-6-7 Temmuz’da Parkorman’da yapılacak festivalda sahne alacaklar arasındaki uyumu görünce heyecanlanmamak elde değil: Guns N’ Roses, Evanescence, Within Temptation, Apocalyptica...