Ali Tufan Koç

Ali Tufan Koç

alitufankoc@gmail.com

Tüm Yazıları

Çiftlerin baş başa, göz göze kulüp kulüp dolaşması pek alışıldık bir sahne değil. Oldu da çıkıldı diyelim, işte dikkat edilmesi gerekenler

SEVGiLiYLE BAŞ BAŞA GEZME ADABINA DAiR

Tuzak laf: “Göster de beraber bakalım”
Erkeğin başka açılara gözü kayması, bardaki sarışına takılıp kalması, süreyi uzun tutmadıkça, gayet olağan bir durum. Aynı durum kadın için de geçerli tabii. Kadın, erkeğin ruhu bile duymadan göz ucuyla süzüp işini bitirirken erkek şu lafı duyana kadar bakmaya devam eder: “Başka kızlara bakman sorun değil tatlım. Hatta göster, beraber bakalım.” Üstten her ne kadar, ‘Seninle beraber kız kesecek, birlikte güzel bir kız hakkında konuşuacak kadar rahatım’ mesajı olsa da işin aslı şu: Başkasına bakma meselesini bile kendi kontrolünde yapılmasını istiyor ve aslında onun dışında başka birine bakmanıza tahammülü sıfır. Beyler oyuna gelmeyin, tahriklere kapılmayın, böyle laflara kanmayın.

Haberin Devamı

Tampon arkadaş şart mı?
Fazla uçlara savrulmanız için yanınızda sizi frenleyecek, küçük müdahalelerde bulunacak ‘tampon arkadaş’ iyi olabilir. Halka açık yerde birbirinize bademcik muayenesi yapmanız da engeller, sebepsiz yere alkolün de etkisiyle birbirinize tekme tokat girmenizi de.

BU YAZ NE iÇECEĞiNiZi AÇIKLIYORUM!
Eğlence kültürümüzde bir yaz başı klasiği: Çarşaf çarşaf gazetelere, dergilere “Bu yaz neler içeceğiz, kimler dinleyeceğiz?” başlıklı haberler düşüyor. İşletmeciler kocaman kehanetlerde bulundukça, okuyanı bir ‘trend’ stresi basıyor, sosyal baskılara boyun eğip iPhone’una yazın hit parçasını indirip, barmenden daha önce hiç denemediği içkiyi istiyor. Reina’nın patronu Ali Ünal hafta sonu Vatan gazetesine verdiği röportajda yazlık kehanet sezonunu açmış ve beklenen açıklamayı yapmış: “Bu yaz sodalı votka içilecek”. Kehanetler “Ajda Pekkan dinleyeceğiz” bayatlığında devam ederken düşünmeden edemiyor insan: Hangi yaz, bu içki trendlerinin tuttuğu ve 3 aylığına birden tüm milletin lıkır lıkır adını ilk kez duyduğu kokteylden içtiği duyulmuş, görülmüş? Yakında sayısı hızla artacak ‘eğlencede yaz trendleri’ haberleriyle ilgili önden uyarmış olalım: Panik yapmayın, rahat olun, tahriklere kapılmayın, böyle laflara kanmayın.