Cadde ALPARSLAN:BÜYÜK SELÇUKLU oyuncuları ve karakterleri! Alparslan: Büyük Selçuklu dizisi nerede hangi ilde çekiliyor?

ALPARSLAN:BÜYÜK SELÇUKLU oyuncuları ve karakterleri! Alparslan: Büyük Selçuklu dizisi nerede hangi ilde çekiliyor?

21.03.2022 - 21:43 | Son Güncellenme:

Alparslan: Büyük Selçuklu dizisi bu akşam 18. bölüm ile ekrana gelecek. Dizinin yeni bölümünde Büst'e girip Bozan'ın kellesini alarak tahta oturan Alparslan'ın Vaspurakan ile arasından bir engel kalmaz. Alparslan'ın ölmesinin tek çare olduğunu düşünen Dukas amacına ulaşamayacak. İşte Alparslan: Büyük Selçuklu dizisi konusu oyuncu kadrosu ve dizinin çekimlerinin yapıldığı il ve ilçe hakkında bilgiler...

ALPARSLAN:BÜYÜK SELÇUKLU oyuncuları ve karakterleri Alparslan: Büyük Selçuklu dizisi nerede hangi ilde çekiliyor

Alparslan: Büyük Selçuklu dizisi yeni bölümü ile bu akşam TRT 1 ekranında izleyici ile buluşmaya hazırlanıyor. Pazartesi akşamları ekrana gelen Alparslan: Büyük Selçuklu dizisi yeni bölümde Büst'e giren ve Bozan'ın kellesini alan Alparslan'ın bu hamlesi Vaspurak Valisi Dukas'ı ve Romen Diyojen'i çıldırtır. İntikam almak için namaz kılan cemaati kılıçtan geçiren Dukas'tan Alparslan nasıl bir intikam alacaktır? İşte Alparslan: Büyük Selçuklu dizisi konusu oyuncu ve karakterlerinin yanı sıra dizinin çekimlerinin yapıldığı yerde dizinin takipçileri tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

ALPARSLAN BÜYÜK SELÇUKLU KONUSU

Selçuklu Sultanı Tuğrul Bey, veliahtını tayin edeceği gün, Bizanslıların Türkmenleri kılıçtan geçirdiği haberini alır. Anadolu’ya sefer emri verir. Sefere giden Selçuklu Meliklerine gizemli suikastçılar saldırır. Saldırının izleri Alparslan’ı hiç ummadığı bir yere götürür. Alparslan suikastçıların peşindeyken, Bizans zulmünden kaçan Türkmen kızı Akça’nın hayatını kurtarır. Bu, Alparslan ve Akça arasındaki destansı aşkın ilk kıvılcımı olur. Ancak Alparslan, Akça’nın güzelliğinin ardında sakladığı sırlardan habersizdir.

Bizans İmparatoru, Türkmenlerle olan sorunların çözülmesi için General Dukas ve Yüzbaşı Romen Diyojen’i Ani’ye gönderir. Ancak Ani Tekfuru Kekavmenos’un oğlu Yannis’in yaptığı hata, Sultan Tuğrul’un savaş kararı almasına yol açar. Çocukken gördüğü düşlerde kendisine kutlu fetihler müjdelenen Alparslan, Selçuklu ordusuyla birlikte Pasinler’de Bizans’la karşı karşıya gelir. Pasinler, Alparslan’a Anadolu’nun kapılarını Türklere açmak için çıktığı kutlu yolda ilk adım olacaktır.

Haberin Devamı

ALPARSLAN BÜYÜK SELÇUKLU OYUNCULARI

Barış Arduç - Alparslan

Fahriye Evcen - Akça Hatun

Mehmet Özgür - Nizamülmülk

Yurdaer Okur - Tuğrul Bozan

Erdinç Gülener - Çağrı Bey

Barış Bağcı - Tuğrul Bey

Gizem Karaca - Evdokya

Sarp Levendoğlu - Romen Diyojen

Sinan Tuzcu - Dukas

ALPARSLAN:BÜYÜK SELÇUKLU DİZİSİ NEREDE ÇEKİLİYOR?

Ekranların fenomen dizisi Alparslan Büyük Selçuklu'nun çekimleri, İstanbul'da gerçekleşiyor. Çekimler için Ani Şehri Vaspurakan Bölgesi'nin, Gazne Devleti'nin Büst şehrinin dekorları hazırlandı.