Cadde ANNEMiN YEMEKLERi GiBi YOK

ANNEMiN YEMEKLERi GiBi YOK

07.05.2011 - 00:29 | Son Güncellenme:

Ekranların üç ünlü erkeği, Anneler Günü vesilesiyle In Style dergisi için mutfağa girdi. Anneleriyle en sevdikleri yemekleri pişiren Murat Evgin, Vatan Şaşmaz ve Kamil Güler, çocukluklarına geri döndü

ANNEMiN YEMEKLERi GiBi YOK

MURAT EVGiN & EMEL EVGiN
“Eşim Erol, yatılı okuduğu için çocukları da o disiplinle yetiştirdi. Ne oğlumun ne de kızımın yemek seçme lüksü vardı. Evde ne pişerse yerlerdi” diyor Emel Evgin. “Bu sayede, sebze ve meyvelerle arası iyi olan çocuklardan oldum. Düşünün, en sevdiğim yemek bamyaydı! Günde 3-4 tane muz yiyordum” diye ekliyor Murat Evgin. Yine de her çocuk gibi ‘hamburger, şinitzel, köfte ve kızarmış patates’ dendiğinde akan sular duruyormuş. “Özellikle annemin tavuk şinitzeli gibisi yoktur. Çocukken şinitzelin yanına kızarmış patates isterdim. Şimdiyse semizotu salatasıyla birlikte yemeyi tercih ediyorum” diyen Evgin’in 2.5 yaşındaki oğlu Erem de anneannesinin şinitzeline ve kızarmış patateslerine bayılıyormuş.

Haberin Devamı


ZENCEFiLLi TAVUK ŞiNiTZEL
Malzemeler (4 kişilik)
* 1 yumurta
* 1/2 su bardağı un
* 1 tatlı kaşığı toz zencefil
* 4 dilim ince dövülmüş göğüs eti
* 1/2 su bardağı galeta unu
* 4 çorba kaşığı sıvı yağ
* Tuz ve karabiber
Hazırlanışı: Tavuk etlerini tuz ve karabiberle tatlandırın, bir süre dolapta dinlendirin. Unu ve toz zencefili bir kapta karıştırın. Yumurtayı bir kasede iyice çırpın. Galeta ununu ekleyin. Tavuk etlerinin her iki yüzünü de, önce zencefilli una, sonra yumurtaya ve en son galeta ununa bulayın. Sıvı yağı tavaya dökün ve etleri tavada kızartın.

VATAN ŞAŞMAZ & SAFiYE SAYDAM

“Ev deyince mutfaktan gelen mis gibi yemek kokularını hatırlıyorum ” diyor sunucu ve oyuncu Vatan Şaşmaz. Her evin bir geleneği vardır. Onların geleneği de pazar günleri yapılan mangal keyifleri. “Hafta içi yoğunluktan keyifli yemek yemeye fırsat kalmıyor. Haftada en az bir gün yemek için annemin kapısını çalarım. Benim geleceğim günler karnıyarık yapar” diyen oyuncunun annesi, “Ama her karnıyarığı da yemez” diye ekliyor.

KARNIYARIK

Malzemeler (5 kişilik)

* 5 orta boy patlıcan
* 2 orta boy soğan
* 300 gram yağsız kıyma
* 2-3 sivri biber
* 3 orta boy domates
* 1 bardak su
* 1/2 demet maydanoz
* 1/2 çorba kaşığı salça
* 1 su bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı: Patlıcanları alaca soyun, yarım saat tuzlu suda bekletin ve sıvı yağda kızartın. Bir tepsiye alarak karın kısımlarını bıçakla uzunlamasına kesin. Soğan, kıyma, domates ve sivri biberle iç malzemeyi hazırlayın. Harcı patlıcanların içlerini doldurun. Üzerine su ve salça ekleyerek 80 derecelik fırında 15 dakika pişirin.


KAMiL GÜLER & SALiHA GÜLER
“Yemek yapmak benim için terapi gibidir. Çok da lezzetli yemek pişiririm” diyen ‘Kızım Nerede?’ dizisinin ‘Nihat’ı Kamil Güler, bu yeteneğini annesinden almamış. “17 yaşına kadar pilavın kıtırlı bir yemek olduğunu sanıyordum. Bir gün, restoranda pilav sipariş edince aslında ne kadar lezzetli bir yemek olduğunu keşfettim. Meğer annem tencerenin dibini tutturduğu için pilavı kıtırlı oluyormuş!” itirafını yapan oyuncu, dolma konusunda annesinin bir numara olduğunu söylüyor. Güler’in “Çocukken, annem dolma pişirdiğinde evde bayram havası eserdi. Özellikle kabak ve biber dolmasına bayılırım” laflarına annesi ekleme yapıyor, “Kamil, her yemeği benden lezzetli yapar ama dolma konusunda elime su dökemez. Haftada bir gün dolma yapıp ona gönderirim.”


BiBER VE KABAK DOLMASI
Malzemeler (4 kişilik)
* 10 adet dolmalık biber
* 4 adet kabak
* 1/2 kilo dana kıyma
* 1 su bardağı pirinç
* 5 adet kuru soğan
* 1/2 demet dereotu
* 1/2 demet maydanoz
* 1/2 demet kuru nane
* 5 çorba kaşığı sıvı yağ
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* Tuz-karabiber
Hazırlanışı: Soğanları ince ince doğrayın, kıymayla iyice yoğurun. Üzerine bir tuzla karabiberi ekleyin. Maydanozları ve dereotlarını ince kıyın. Salçayı, yeşillikleri, kuru naneyi ve sıvı yağı yoğurduğunuz harcın üzerine ekleyin. Pirinçleri yıkayın ve süzün, harca ekleyin. Bıçak yardımıyla kabakların ve biberlerin içlerini oyun. Harcı dolmaların ve biberlerin içine doldurun. Sonra düz, geniş bir tencereye dizin. Tencereye dolmaların üzerlerini kapatacak kadar su ve iki kaşık sıvı yağ ekleyin. Bir saat harlı ateşte pişirin. Bir tavada bir çorba kaşığı salçayı ve sıvı yağı kızdırın, servisten önce dolmaların üzerine gezdirin.