Cadde Ayşe Kökçü'den yıllar sonra 'Bizimkiler' itirafı!

Ayşe Kökçü'den yıllar sonra 'Bizimkiler' itirafı!

22.02.2023 - 16:48 | Son Güncellenme:

İstanbul Belediye Konservatuvarı tiyatro bölümünde eğitim aldıktan Şehir Tiyatroları'nda çalışmaya başlayan Ayşe Kökçü, katıldığı programda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hep uzun süreli işlerde çalıştığını belirten oyuncu, 'Nazan' karakterine hayat verdiği, 1989-2002 yılları arasında 15 sezon boyunca yayımlanan 'Bizimkiler' dizisi hakkında konuştu.

Ayşe Kökçüden yıllar sonra Bizimkiler itirafı

Bir apartmanda yaşayan ailelerin kendi aralarında ve çevreleriyle yaşadıkları ilişkileri anlatan 'Bizimkiler dizisindeki 'Nazan' karakteriyle tanınan Ayşe Kökçü, birçok tiyatro oyunu dışında diziler ve sinema filmlerinde de kamera karşısına geçti.

Haberin Devamı

İstanbul Kuzguncuk'ta doğan, ilkokul, ortaokul ve liseyi Özel Kadıköy Kız Koleji'nde okuyan, çok disiplinli iki insan olarak hatırladığı anneannesi ve dedesi tarafından yetiştirilen 67 yaşındaki sanatçı, Armağan Çağlayan'ın YouTube'da yayınlanan programı 'Dur Bi Dinle'ye konuk oldu.

Ayşe Kökçüden yıllar sonra Bizimkiler itirafı

"İLK ZAMANLAR HİÇ TUTMADI"

Ayşe Kökçü, bir fenomene dönüşen 'Bizimkiler' dizisi hakkında şu ifadeleri kullandı:

O zamanlar tanınmış değilim, tiyatroda çalışıyordum. 1984 yılında Umur Bugay, 'Bahar Noktası' oyununda görmüş. 'İlla bu oynasın' demiş. Ben öyle başladım. Dizi hiç aklımda yoktu. Dizi inanılmaz bir yere çıktı. İlk zamanlarında hiç tutmadı, hatta karikatürler vardı; ağır aksak, oturuyoruz, yemek sahneleri iki saat sürüyor. Sonra birden bire dizide büyük bir patlama oldu. TRT'den özel televizyonlara transfer oldu. En son Show TV'deyken kalktı. Bu reytingler ile baş edemedi. En son süremiz 90 dakikaydı, daha fazla istemişler. Umur 'Yapamayız' dedi ve yayından kalktı.

Ayşe Kökçüden yıllar sonra Bizimkiler itirafı

"BİR EVDEN DİĞER EVE GİDER GİBİ"

Usta oyuncu, "Uzun süre aynı rolü oynamaktan mutsuz oldunuz mu?" sorusuna da cevapladı: Mutsuz olmadım. Sanki bir evden diğer eve gider gibi olduk. 'Lüküs Hayat' da öyle. Zaman zaman sıkılıyorsunuz ama hep uzun süreli işler yaptım. 'Kanlı Nigar' beş sene sürdü, tek kişilik oyunum 'Bir Kadın' altı sene sürdü. Bunları yaptık, 'İyi ki yapmışız' diyorum, şimdi yok böyle güzel şeyler.