Aysun Kaba

Aysun Kaba

aysunkaba@gmail.com

Tüm Yazıları

Doku Kumaş Tasarım Yarışması finali, Gaziantep Zeugma Antik Kenti’nde gerçekleşti. Geleneksel ve modern dokular, antik kentin büyüsüyle buluşunca görsel bir şova dönüştü.

Anadolu topraklarında büyülü bir defile

Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB) tarafından, Ticaret Bakanlığı desteği ve TİM koordinatörlüğünde organize edilen Doku Kumaş Tasarım Yarışması, muhteşem bir defile ile final yaptı. Tekstil dünyasının, cemiyet hayatının ve ünlülerin yoğun ilgi gösterdiği defilede, ‘Dokuma’, ‘Örme’ ve ‘Baskı’ kategorilerinde yeni geliştirilen ve finale kalmaya hak kazanan kumaşlardan oluşan 60 parçalık kreasyon sergilendi. Ünlü tasarımcı Aslı Filinta Demir ve Sultan Gadimbayli ile stil danışmanı Ceylan Atınç’ın danışmanlığını yaptığı defile Tanem Sivar’ın sunuculuğunda Gaziantep Zeugma Antik Kenti’nde düzenlendi. Gece, Gaye Su Akyol’un konseriyle devam etti.

Haberin Devamı

Dokuma kategorisinde İrem Zeynep Gültekin birinci, Elif Demirbilek ikinci, Gökhan Gökgöz üçüncü; örme kategorisinde Nigar Demirtay birinci, Gizem Yılmaz ikinci, Damla Çarkçı üçüncü, baskı kategorisinde ise Şeyma Bayram birinci, Burcu Atay ikinci, Esra Eren ise üçüncü oldu. Dereceye girenler birbirinden değerli ödüllerin sahibi oldu. Aynı zamanda da Doku Kumaş Tasarım Yarışması, kapsamında her kategoride ilk beşe giren yarışmacılar yurt dışındaki tekstil ve moda fuarlarını ziyaret edecekler.

Anadolu topraklarında büyülü bir defile

Güzellik aşkına!

Anadolu topraklarında büyülü bir defile

Bugünkü yazımda sizlere ulaşılabilir bir bakımla daha çekici, daha dinamik ve daha güzel olmanın dokuz ip ucunu vereceğim.

Estetisyen Tuğçe Koçak güzelliğin, bakımın içten geldiğini, içten dışa yansıyan güzellik çok para harcayarak değil, mutlu olmak, kendini tanımak ve keşfetmekten geçiyor diyor. İşte Koçak’tan güzel ve bakımlı olmanın tüyoları:

1- Sabah kalktığınızda ilk iş kendi hazırladığınız küçük buz torbalarıyla yüzünüze, göz altlarınıza 5-10 dakika masaj yapın.

2- Akşam cilt tipine göre temizleme ürünü ile cildi temizleyip sonrasında nemlendirmek sabahları ara ara buz masajından sonra cildi yıkayıp nemlendirip güne başlamak hem cildi yormayacaktır hem de sebum nem dengesini bozmayacaktır.

Haberin Devamı

3- Önemli olan şey cildinizin ihtiyacına göre olan nemlendirici ve temizleyici ürünü bulmak, bunun içinde doğru bir merkezde güzellik uzmanı ile beraber hareket etmek gerekiyor. Ayda bir cildin daha güzel yaş alması için mutlaka cilt bakımı yaptırmak gerekiyor.

4- Mutlaka günde üç litre su içmek, dengeli beslenmek, spor yapmak gerekiyor. Aslında cilt içinde su çok önemli, cildin nemi, ışıltısı günlük içtiğimiz su miktarına bağlı bir yandan. Hem fizyoterapist hem de bir güzellik uzmanı olarak beslenme, su ve sporun yanında masaj çok çok önemli.

5- Vücut bakımınız için kesinlikle kese ve güvendiğiniz merkezlerde vücudunuzu yormayan cihazlara girmenizi öneririm.

6- Daha yumuşak bir cilt için, banyo suyunuza birkaç damla E vitamini yağı damlatın.

7- En güzel kıyafet, teninizdir bunu hiç unutmayın. Güzel bir tene küçük bir dokunuş yeterlidir.

8-Evde yapacağınız küçük bir öneri; çiğ patates dilimlerini 10 dakika buzdolabında bekletin. Cilt temizliğinizi yaptıktan sonra, soğumuş patates dilimleriyle yüzünüze masaj yapın. 15 dakika boyunca patatesi, suyunun cildinize etki etmesini bekledikten sonra yüzünüzü yıkayın.

Haberin Devamı

9- Akşamdan ne giyeceğinizi belirleyerek güne başlayın. Sabah kalktığınızda bunu bilmek bile sizi konforlu bir güne başlatır.