Cadde ‘Bakıcı yüzünden çocuk yapmıyorlar’

‘Bakıcı yüzünden çocuk yapmıyorlar’

23.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Çocuklarına bakıcı bulmakta zorlanan ünlüler arasına Ferman Toprak da katıldı. Yüksek paralar isteyen bakıcılara sitem eden isimler, “İnsanlar bu yüzden çocuk yapmıyor” dedi.

‘Bakıcı yüzünden çocuk yapmıyorlar’

MESUT YILMAZ - Ferman Toprak, kızı Adel Su için bakıcıların 25 bin lira maaşı beğenmemesine Instagram’dan tepki gösterdi. Toprak, “Anlamış değilim, bir öğretmen bu paraları alamıyor” şeklinde konuştu. Şarkıcının bu paylaşımı ünlü isimlerin bakıcı sorununu da gündeme getirmiş oldu. İki çocuğu bulunan Tolgahan Sayışman ve eşi Almeda Abazi, “Anneler arasında en fazla bu konu konuşuluyor. En ucuz dadının maaşı 30 bin liradan başlıyor. Şartları ve istekleri de bitmiyor. Bir dadı tek çocuğa bakıyor. Yemek ve üstü başıyla ilgilenmiyor. Dadıya da yardımcı almak gerekiyor. Onun ücreti de 20 bin liradan başlıyor. İki çocuk olunca 100 bin lirayı gözden çıkarmanız gerekiyor. Rakamlar çığrından çıktı” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

‘Bakıcı yüzünden çocuk yapmıyorlar’

‘Para var dadı yok’

İkiz bebekleri olan Seray Sever 14 ay bakıcısız kaldığını, annesiyle birlikte çocuklarını büyüttüklerini söyledi. En son çare Filipinler’den bakıcı getirdiklerini anlatan oyuncu, “Buradan Filipinli almamak gerekiyor. Evden çıkıyor ve gelmiyorlar. Yurt dışından sigorta yaptırırsanız kafalarına göre gidemiyorlar. Ben o şekilde bakıcı buldum. Özel olarak getirdiğin bakıcının ücreti de 4-5 bin doları buluyor. Türkiye’den bakıcı bakmıyorum, çünkü daha fazla ücret veren olursa hemen bırakıp gidiyorlar. Fiyatlar aldı başını gitti. Parayı versen bile, gelen kişinin iyi olması da büyük bir şans. Profesörler o parayı almıyor. Emekle çalışan insanların fiyatları gün geçtikçe yükseldi” dedi.