Cadde Barış Arduç kimdir, nereli? Alparslan: Büyük Selçuklu dizisinin Alparslan'ı Barış Arduç kaç yaşında, eşi kim?

Barış Arduç kimdir, nereli? Alparslan: Büyük Selçuklu dizisinin Alparslan'ı Barış Arduç kaç yaşında, eşi kim?

09.11.2021 - 01:15 | Son Güncellenme:

Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde Sultan Alparslan'ı oynayan başarılı oyuncu Barış Arduç, İsviçre'de doğdu ve iki de erkek kardeşi bulunuyor. Kendisi gibi oyucu Gupse Özay ile 2020 yılında dünyaevine girdi. İşte, Barış Arduç'un biyografisi...

Barış Arduç kimdir, nereli Alparslan: Büyük Selçuklu dizisinin Alparslanı Barış Arduç kaç yaşında, eşi kim

Küçük Hanımefendi dizisi ile kariyerine adım atan Barış Arduç, eşi Gupse Özay'ın filmi Deliha'da da rol aldı. Oyuncu sayısız ödülü almaya hak kazandı ve şu sıralar ekranların heyecan yaratan dizisi Alparslan Büyük Selçuklu da Sultan Alparslan'a hayat veriyor. Dizide Fahriye Evcen'de Arduç'a eşlik ediyor. Peki, Barış Arduç'un boyu ve yaşı kaç?

Haberin Devamı

BARIŞ ARDUÇ KİMDİR?

Arduç, 1987 yılında İsviçre'nin Scherzingen şehrinde, emlakçılık yapan Gülay ve Erol Arduç çiftinin ortanca çocuğu olarak dünyaya geldi. Aslen, Arnavut kökenli olan oyuncu, baba tarafından Ordu Fatsa'lı, anne tarafından Artvin Arhavi'lidir. Onur Arduç adında ağabeyi ve Mert Arduç isminde de kardeşi bulunuyor. 8 yaşında ailesiyle beraber yurtdışından Türkiye'ye kesin dönüş yapan Arduç, ilkokulu Sakarya ve Gölcük'te bitirdi. 17 Ağustos 1999'da Gölcük'te yaşanan deprem sebebiyle ailesi ile beraber Bolu'ya taşınmak zorunda kaldı. Ortaokulu ve lise 1. sınıfı Bolu'da okuduktan sonra, lise 2. sınıfta ailesiyle beraber İstanbul'a gelerek ortaöğrenimini burada tamamladı.

Kayseri Erciyes Üniversitesi Spor Akademisini kazandı fakat uyum sağlayamadı ve İstanbul'a geri döndü. Aktif olarak yüzme, dalgıçlık, futbol, basketbol, hentbol gibi spor dallarıyla uğraşmasının yanı sıra Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'na bağlı olarak Şile 'de 8 yıl cankurtaranlık yaptı. Daha sonra tiyatro sanatçısı Ayla Algan ile tanışıp Ekol Drama'da oyunculuk eğitimi aldı. Ardından Sadri Alışık Tiyatrosu'nda teatral eğitimine katıldı ve profesyonel oyunculuğa adım attı.

Haberin Devamı

Barış Arduç, ilk olarak 2011 yılında Küçük Hanımefendi, Dinle Sevgili, Pis Yedili gibi dizilerde yardımcı oyuncu olarak oynamıştır. Daha sonra 2012 yılında Artvin'in Hopa ilçesinde çekilmeye başlanan genel yönetmenliğini ve hikâyesini Mahsun Kırmızıgül'ün yaptığı ve Atvekranlarında yayınlanan Benim İçin Üzülme adlı dizide Ahmet Avcıoğlu karakteriyle adından söz ettirdi. Barış Arduç, ilk sinema filmi deneyimi olan ve yönetmenliğini Hakan Yonat'ın yaptığı 2014 yapımı Sadece Sen adlı sinema filminin son sahnesinde Emin karakterini oynadı.

Genç oyuncu, uzun yıllar birlikte olduğu Gupse Özay ile 2020 yılında nikah masasına oturdu. Arduç'un boyu 1,87'dir.