Barış Kuyucu

Barış Kuyucu

barisk@cnnturk.com.tr

Tüm Yazıları

KONUŞTURAN FOTOĞRAF




OKUMUŞ ÇOCUKLAR
GLADYATÖR

Yeni stadının ismini 'Arena' koyan Galatasaray kulübünün eski bir Spartaküs'ü var: Metin Kurt. 1970-1973 yılları arasında üst üste şampiyonluklar yaşayan Galatasaray'ın kadrosunda sağ kanatta ne kadar başarılı olsa da, gönlünün 'soldan' yana olduğunu açıkça dile getiren efsane futbolcuya, ‘Spartaküs’ unvanını verdiren, ülkemizdeki ilk spor sendikası olan 'Spor Emekçileri Sendikası'nın kurucusu olması. “Tabanı olmayan spor, emek batakhanesidir” diyen Kurt'u ve Türkiye'deki spor emekçilerini anlamak ve futbolu farklı bir gözle seyretmek için Metin Kurt'un, Vecdi Çıracıoğlu tarafından kaleme alınan biyografisi 'Gladyatör'ü okumakta fayda var.
-12 Eylül darbesinin, amatör sporcuları nasıl etkilediğini
-Sürgün gibi bir transferin perde arkasını
-Maçlarda her devre farklı bir alanda oynamasının sebebini
-Metin Kurt'un 8 yıllık kısa ama dolu dolu futbol yaşantısının yanı sıra pek çok özel anıyı ‘Gladyatör’ kitabında bulacaksınız.


SANAL GERÇEK
ZAYTUNG.COM'DAN SEÇMELER:

- Milli Takım aday kadrosundan çıkarılan Sabri Sarıoğlu, bağımsız aday olacağını açıkladı. (Yağız Seçen bildirdi)
- Allen Iverson kılığında yurda sahte Rolex sokmaya çalışan Nijeryalı kaçakçı, Atatürk Havalimanı'nda yakayı eleverdi. (dukenukem bildirdi)
- Gol attıktan sonra nereye koşacağını bilemeyen futbolcular için ceza sahası çevresine yön levhaları konulması FIFA gündeminde. (camur bildirdi)
- Uluslararası Güreş Turnuvası finalinden sonra centilmenlik adına mayolarını değişen sporcular, sahalarımızda görmek istemediğimiz görüntülere neden oldu. (Hüseyin Can Dogan bildirdi)
- Aylardır kondisyoner eşliğinde çalışan Milan Baros, kendi fitness salonunu açarak iş hayatına atıldı. (lombak bildirdi)


OYNUYORUM ÖYLEYSE VARIM
KONUŞTURAN FOTOĞRAF



SCRABBLE
Lise öğrencilerinin yabancı dillerini geliştirme amaçlı başlayan bu oyun ilerleyen yıllarda yerini kelime hazinelerimizi yarıştıran bir tutkuya dönüştü. Artık bilgisayar ve PlayStation üzerinden de oynanabilen Scrabble'da işler gittikçe zorlaşıyor; taş çalmak ise imkansızlaşıyor :) Kutu oyununda da 'Deluxe' modeli ile döner alan üzerinde oynamanız mümkün oluyor. Havaların yeniden soğumaya başladığı şu günlerde, arkadaşlarımızla kelime oyunu oynamak iyi gelecektir. O zaman haydi:
'Kelimelerin gücü adına!’

Haberin Devamı

YENi BAŞLAYANLARA:
- Scrabble anlamlı kelimeler türetme oyunudur.
- Taşınabilir küçük bir kutusu olan oyun, yere serilen platformu üzerinde oynanır.
- Oyuncu sayısında sınırlama yoktur; ancak dört idealdir.
- Her oyuncu belli sayıda harf taşı çeker, her taşın puanı farklıdır.
Bonus Olarak: Scrabble'ın artık, IPhone için üretilen bir uygulaması ve bire bir kopyası olan çikolataları var. Daha ne olsun? :)


UNUTULMAZ

KONUŞTURAN FOTOĞRAF


İspanya’nın matadoru, Beşiktaş’ın kartalı, Türkiye’nin kaptanı, 8 numaraaaa Nihaaat Kahveciiii: İyi kiiii doğduuunnn!

HAFIZA TESTi

KONUŞTURAN FOTOĞRAF


* Metin Kurt hangi takımda sembol olmuştur?
* Dünyanın en ünlü kelime oyunu?
* Bugün hangi Beşiktaşlı ünlü oyuncunun doğum günü?