Barış Kuyucu

Barış Kuyucu

barisk@cnnturk.com.tr

Tüm Yazıları

KONUŞTURAN FOTOĞRAF

OKUMUŞ ÇOCUKLAR KUTSAL ÇEMBERLER
MOLA!!! Kobe Bryant ve Michael Jordan'ın 'Yıldız' olmasını sağlayan ve parlaklıklarını daha da artıran kişi kimdir? Tabii ki Phil Jackson. Chicago Bulls'da 6, LA Lakers'ta ise 5 şampiyonluk kazanarak NBA tarihinin en çok şampiyonluk kazanan koçu, bu kez taktiklerini şampiyonluğu hedefleyen oyuncularına değil, 'Kitap kurdu' okurlarına veriyor. Sadece basketbol taktiklerini değil, hayatın çemberinden geçmişler ve etrafındaki çemberleri kırmak için çabalayanlar için de desteğini veren 'Master Zen' lakaplı yaşayan efsane Jackson'ın kitabı tüm bunların dışında biyografi olarak da okunabilir. Sadece bunlar mı var?
* 'Zen' nedir? Bir takımı şampiyon yapabilir mi?
* Basketbolcular kitap okur mu?
* Yıldız oyuncular nasıl idare edilir ve sıradanlaştırılır?
* Jordan nasıl geri döndü?
* Rakibe saygı duymak ve öfkelenmeden mücadele etmek mümkün müdür?
sorularının yanıtları, anılar, basketbol bilgileri ve asıl önemlisi insan ruhunun derinliklerindeki arayışları bulmak mümkün. Kitaptan sonra oyuna devam :)


SANAL GERÇEK
ZAYTUNG.com'DAN SEÇMELER:
* Yozgat GS'liler derneğinin düzenlediği bir organizasyon çerçevesinde ücretsiz sağlık taraması için kente gelen GS sağlık ekibi şehre sokulmadı. (Terzaghius bildirdi)
* Olası 3’üncü Dünya Savaşı'nın torbaları belli oldu. Birinci torbada ABD, Rusya, Çin ve son olarak ev sahibi ülke-lerden Kuzey Kore bulunuyor.
(boş kağıt bildirdi)
* Sezon başından beri takım otobüsünden çıkmayarak rakibinin üzerine gelmesini bekleyen Menemenspor, 10’uncu maçından da hükmen yenik ayrıldı.(lombak bildirdi)
* Antalyaspor 2016'dan itibaren maçlarını Aspendos'ta oynayacak.(newshot Brüksel'den bildirdi)
* İTÜ Makina Mühendisliği kantininden rastgele seçilerek 'Uluslararası King Turnuvası'na gönderilen milli sporcularımız altın madalya ile yurda döndü. (ikiguzel bildirdi)


OYNUYORUM ÖYLEYSE VARIM
XBOX 360 KINECT

KONUŞTURAN FOTOĞRAF



'Kol çalışmıyor!!!' Eskiden ataride arkadaşımızla oyun oynarken, mağlubiyetlerimizi meşrulaştırmamak için kontrol koluna suç atardık. Sonra Playstationlar çıktı, mazaretimiz eksik kalmadı. Kolları bağlayan kablolar ortadan kalktı, yine de ısrarımızı sürdürdük. Ancak, bu sefer bırakın bunu söylemeyi, oyun kontrolüne dair bildiklerimizi unutacağız. Gerçek değil gibi; ama artık kontrol cihazlarına gerek yok. Ellerimiz yetiyor! XBOX 360'ın yeni aksesuvarı Kineckt ile bütün bu mazeretler ortadan kalkacak, oyun heyecanı daha da artacak. Artık gerçeklik ile 'sanallık' arasındaki tek fark, TV ekranımız olacak. Unutmadan; eski ve yeni model XBOX 360'lar ile uyumlu çalışan Kinect'i www.arasgame.com adresinden satın alabilirsiniz.

Nasıl Çalışıyor?

Haberin Devamı

* XBOX 360 oyun konsoluna dahil edilen Kinect aksesuarı, ortamı sinyalleri aracılığıyla tarıyor.
* Oyuncunun iskelet yapısı dahil tüm vücudunu algılayan Kinect, 1 saniyede sinyalleri iletiyor.
* Aynı anda 2 oyuncu aktif oynarken, 6 kişi algılanabiliyor.
* Öne çıkan oyunları: Harry Potter the Deathly Hallows Part 1, EA Sports Active 2, Dance Evolution.

UNUTULMAZ

KONUŞTURAN FOTOĞRAF

Haberin Devamı

30 Kasım 1960 yılında doğan Lineker sahada muhteşemdi, ekranda da öyle. Büyük golcülüğü kadar kalitesiyle de gönlümüzde taht kurdu.

HAFIZA TESTi

Tüm bilgiler yukarıdaki köşemizde mevcuttur. Yanıtlarınızı bariskuyucu@aol.com'a bekliyoruz. * Kutsal Çemberler kitabının yazarı Phil Jackson toplam kaç NBA şampiyonluğu yaşadı?
* Lineker futbolculuk kariyerinde hangi pozisyonda oynuyordu?
* Hangi yeni teknoloji sayesinde artık oyun koluna gerek kalmadı?