Cadde ‘Başarıyı kendimize yakıştıramıyoruz’

‘Başarıyı kendimize yakıştıramıyoruz’

06.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

1950’li yıllarda uzaya füze göndermek için çalışma yapan liselileri anlatacak filmin yapımcısı Mustafa Uslu, “Başarıyı kendimize yakıştıramıyoruz” diye konuştu.

‘Başarıyı kendimize yakıştıramıyoruz’

Alina Boz, Deniz Can Aktaş, Erkan Kolçak Köstendil, Atay Yıldız, Aslı Bekiroğlu, Görkem Sevindik ve Öykü Gürman’ın başrolünü paylaştığı ‘Bandırma Füze Kulübü’ filminin basın toplantısı, Beykoz Kundura Fabrikası’nda gerçekleşti. Yapım, 1950’li yılların sonunda uzaya füze göndermek için çalışmalara başlayan liseli gençlerin hikayesini anlatıyor. Projenin çekimleri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını kaybettiği 10 Kasım’da saat 09.05’te başlayacak.

Haberin Devamı

Filmin yapımcısı Mustafa Uslu, “O dönem bu gençler füze denemesi yaparken NASA yoktu. ABD, Apollo’yu uzaya yollamamıştı. Biz Türk milleti olarak başarıyı kendimize yakıştıramıyoruz. Füze atmayı, uzaya gitmeyi kendimize yakıştıramadık. Umuyoruz bugünün çocukları bunu seyredip, o yıllarda yokluk içinde yüreklerini koyarak bu yola çıkmış, büyük başarılara imza atmış abilerini ve dedelerini örnek alır. İnşallah gençlerimize motivasyon kaynağı oluruz” dedi.