Cadde “BEBEK MAViSi HiÇBiR ŞEY GiYMEM”

“BEBEK MAViSi HiÇBiR ŞEY GiYMEM”

24.01.2012 - 00:16 | Son Güncellenme:

Buse Terim, blog sitesinde bu hafta Burcu Esmersoy’la hem röportaj yaptı, hem de gardırobunun fotoğraflarını çekti. Röportaj sırasında Esmersoy’un kedisi Leyla da odaya girince ortaya oldukça renkli kareler çıktı

“BEBEK MAViSi HiÇBiR ŞEY GiYMEM”



Buse Terim: Bir stilistin var mı yoksa bu tarzını kendin mi yaratıyorsun?
Burcu Esmersoy: Mert Aslan’la çalışıyorum. Alışverişe onunla çıkıyorum. Bazen onun fikirlerinin dışına çıktığım da oluyor. Bana kızıyor ama neye sahip olduğumu çok iyi bildiği için ben ona gideceğim yerleri söylediğimde, “Şunun altına bunu giyersen daha iyi olur” gibi fikirler veriyor.

B.T: Biz seni sporcu kişiliğinle tanıdık ama daha sonra moda dünyasında yeri olan bir Burcu Esmersoy çıktı karşımıza. Bu değişim nasıl gerçekleşti?

B.E: Benim kontrolüm dışında gerçekleşti. Ben hayatım boyunca spor spikeri ya da spor programı sunucusu olacağımı düşünüyordum. Ama sonraki süreçte bazı hedefler koymuştum kendime. Spor departmanında çalışayım, orada bir spor programı sunayım gibi hayallerim vardı ve onların hepsini gerçekleştirdim. Bir noktadan sonra da yerinde sayar gibi bir hale geldiğimi düşündüğüm için artık yetmemeye başladı yaptığım iş. O noktada Acun’un teklifi geldi, ‘Yok Böyle Dans’a başladım ve bambaşka bir sürecin içine girdim.

B.T: Dolabının olmazsa olmaz parçaları neler?
B.E: Beyaz tişörtler, topuklu ayakkabılar. Tabii ki bu liste çok uzar aslında ama beyaz tişörtler ve siyah pantolonlar olmazsa olmazlarımdır..

B.T: Günlük hayatta topuklu ayakkabı giyer misin?
B.E: Ruh halimle çok ilgisi var gün içinde giydiğim ayakkabının ama genelde babet tercih ediyorum. Aslında topuklu ayakkabı çok yorucu bir şey. O gün, o enerjiye sahip olduğumu hissediyorsam topuklu ayakkabıyla çıkıyorum ama çok koşuşturmam varsa asla tercih etmiyorum.

B.T: Peki, yurt içi ve yurt dışında alışveriş etmeyi sevdiğin mağazalar ve markalar neler?

B.E: Londra’da Selfridgdes’ten alışveriş yapmayı severim. Küçük butiklerden alışveriş yaparım. Ama böyle sürekli aynı yerden alışveriş yapma gibi bir durumum yok. Milano’da yine aynı şekilde büyük mağazalardan hiç alışveriş yapmam orada da küçük butiklerden alışveriş yaparım. Ama yalnızca ayakkabı konusunda sürekli gittiğim mağazalar var tabii ki. Gözüme kestirdiğim parçalar ya Gucci’dir, ya Louboutin’dir ya Prada’dır.

Haberin Devamı

“Vazgeçilmezim Blistex”
B.T: Takmayı en çok sevdiğin aksesuar nedir?
B.E: Yüzüklerimi hiç çıkarmıyorum.

B.T: “Asla giymem” dediğin bir şeyler var mı?
B.E:: 10 sene önce bir röportaj yapmışım, ‘Yüksek belli pantolon asla giymem’ demişim, iki sene önce yüksek belli pantolon giydim? O yüzden şimdi çok dikkatli konuşmam gerek! Ama ‘Asla giymem’ dediğim bebek mavisi tişört. Bebek mavisi herhangi bir şey hiç sevmiyorum.

B.T: Sence bir kadın nasıl giyinmeli, giyinirken nelere dikkat etmeli, nelerden kaçınmalı?
B.E: Bence vücut yapısını gerçekten çok iyi bilmeli ve kendini çok iyi tanımalı. Ten rengine, göz rengine, saç rengine uygun giyinmeli. Ben mesela sarışın kadınların sarı tonlardan uzak durması gerektiğini düşünüyorum. İlk önce renk önemli, sonra da vücut yapıları. Güzel olan yerlerini çok iyi bilmeleri gerekiyor. Bir kadının göğüsleri güzelse üst kısmını daha çok saracak hoş kıyafetleri giymesi gerektiğini düşünüyorum, kalçası çok genişse yüksek bel pantolonlardan uzak durması gerek mesela.
B.T: Hangi parfümü kullanıyorsun?
B.E: Chloe-Love
MAGAZİN SERVİSİ