Cadde ‘Bedenimle mutluyum’

‘Bedenimle mutluyum’

17.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Miss Turkey güzeli Nursena Say, eleştirilere cevap verdi. Say, “Böyle yaratıldım. Estetikle değiştirmek istemiyorum ve bedenimle mutluyum” dedi.

‘Bedenimle mutluyum’

Sercan Kısmet - Miss Turkey tacı takan Nursena Say, zaman kaybetmeden ülkemizi temsil edeceği Miss World hazırlıklarına başladı. Kendisine güvenen Türkiye güzeli, “Her şeye matematikle ilerleyen bir insanım. Dış görünüşün çok ötesinde, orada farklı kategoriler var. Kendi duygu ve hayallerimi katmadan baktığımda, kazanabileceğimi düşünüyorum” diyor. Çırağan Sarayı’nda buluştuğumuz Say’la Miss Turkey sürecini, Miss World’ü ve hayallerini konuştuk.

Haberin Devamı

Öncelikle Miss Turkey güzelini biraz tanıyabilir miyiz?
Mersin’de doğdum, 24 yaşındayım. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldum. Bir yıldır mimarlık yapıyorum. Çocukluğumdan beri mimar olmak istiyordum.

Kendinizi Türkiye’nin en güzel kızı olarak görüyor musunuz?
Hayır, gerçekten görmüyorum. Ben Türkiye’nin en güzel kızı değilim. Miss Turkey’e başvurmuş olanlar arasından, genel kültür, konuşma tarzı ve oturuş-kalkışıyla, jüriye kendimi daha iyi yansıtmış biriyim. Eğer gerçekten daha iyi ifade edebilecek insanlar varsa, bu yarışmaya katılabilirler. İnsanlar dış görünüşümüze bakarak seçildiğimizi düşünüyorlar ve küçümsüyorlar. Buna çok karşıyım. Sadece uzun boylu kızların seçildiği zannediliyor.

Haberin Devamı

Jüri üyesi Demet Şener’in, “Bazı kızlar daha güzeldi ama onların da İngilizce’si yeterli değildi” açıklaması oldu. İngilizce çok mu önemli?
İspanyolca ve Fransızca bilen arkadaşlarım da bulunuyor. Derece aldıktan sonra katıldığınız yarışmalarda kendinizi iyi ifade edebilecekseniz, bu sizi ön plana çıkarıyor. Dış görünüşü mükemmel bir insan olabilir ama 130 farklı ülkeden gelen insanlarla iletişim kuramaz ve kendi kültürünüzü yansıtamazsanız bu kötü bir şey. Siz oraya tatile değil, ülkenizi temsil etmeye gidiyorsunuz. Biz yarışmada kendimizi İngilizce anlattık. Demet Şener’e hak veriyorum. Güzellik dışında farklı kriterler de var.

Birinci seçildikten sonra sosyal medyada bazı kullanıcılar, “Nasıl birinci oldu?” gibi eleştiriler yaptı. Eleştirileri kafaya takar mısınız?
Yapıcı eleştirileri dinlerim. Arkadaş çevreme, “Davranışsal olarak sizin eksik gördüğünüz şey var mı?” diye sorup, onları düzeltmek isterim. Ama dışarıdan gelen “Bu kızın ağzı böyle ve yüzü böyle” gibi yorumlara yapacak bir şeyim yok. Böyle yaratıldım. Estetikle değiştirmek istemiyorum ve bedenimle mutluyum. O yüzden o yorumlar beni etkilemiyor. İsteyen istediğini söylesin, önemli olan benim kendimle mutlu olmam.

Eski Avrupa Güzeli Neşe Erberk’in kızı Selin Erberk Gurdikyan üçüncü oldu. Eski Avrupa Güzeli’nin kızını geçmek nasıl bir duygu?
Selin’i geçtim gibi düşünmüyorum. Burada, birinci, ikinci ve üçüncü yok. Ben Miss World, Aleyna Şirin Miss Universe ve Selin ise Miss Supranational oldu. Jüri bizi seçerken, “Bu bundan daha güzel” diye seçmiyor. Jüri, “Kim bizi o yarışmalarda daha iyi temsil edebilir?”e bakıyor. Bizim bu birincilik, ikincilik ve üçüncülük algısını yıkmamız gerekiyor. Birinci olarak lanse ediliyorum ama asıl seçilme sebebim Miss World’e
uygun olmam.

Haberin Devamı

‘Bedenimle mutluyum’

‘Estetiğe karşı değilim’

Bundan sonra kariyer planınız nasıl olacak? Mimarlığa devam mı edeceksiniz, yoksa oyunculuk ya da sunuculuk düşünüyor musunuz?
Aslında mimarlığı çok seviyorum ve hayatımdan çıkaracağımı düşünmüyorum. Ama bir yandan da Miss Turkey olup, kamera önüne geçtikten sonra bu dünyadan da kopmak zor. Bu ikisini birleştireceğim bir projede yer almak istiyorum. İlerleyen zamanlarda konseptini kendim yaptığım programı sunmak istiyorum. Onun dışında oyunculuk da yapmak tercihim.

Estetiğe karşı mısınız?
Estetiğim yok ama karşı da değilim. İnsanlar istediğini yapabilir. Bazıları göz altı torbalarımın olduğunu yazıyor. Onlarla da çok mutluyum.

Haberin Devamı

Özge Gürel’e benzetiliyorsunuz. Siz kendinizi ona benzetiyor musunuz?
Ben de benzetiyorum. Ama ben, ‘Şuna benziyorsun’ dediklerinde, baktığımda onlara da benziyorum. Şu an 5-6 kişiye benziyorum. Bu da beni mutlu ediyor.

‘Sorumluluk sahibi insanım’

Miss World’de Türkiye’yi temsil edeceksiniz. Ülkemizi temsil etmenin sorumluğu nasıl?
Sorumluluk sahibi insanım. Annem bana, “Nursena sende fazla sorumluluk duygusu var” diyor. Bazen bana verilen işi çok ciddiye alıp, anksiyete düşüyorum. Bazen Miss World’u düşünüp, uykum kaçıyor. Ama aynı zamanda bana istek de uyandırıyor. Güzel bir his.

Dünya güzeli olabilir misiniz?
Dünya güzeli olabilirim. Her şeye matematikle ilerleyen bir insanım. Şans ve olasıklardan ziyade matematiğe bakıyorum. Kazanan insanlar ne yapmışlar, onları araştırıyorum. Dış görünüşün çok ötesinde, orada farklı kategoriler var. Kendi duygu ve hayallerimi katmadan baktığımda, kazanabileceğimi düşünüyorum. Önümde hazırlanabileceğim 3-4 aylık bir zaman var. Kendimi eksik hissetmiyorum. Oraya bir aylık deneyim olsun diyerek, gitmek istemiyorum. Eski Miss World yarışmalarını izliyorum ve analizler yapıyorum. Derecenin gelebileceğini umut ediyorum.

Haberin Devamı

‘Bedenimle mutluyum’

NURSENA SAY

Say, “Tanınır olmak nasıl bir his?” sorusuna, “Miss Turkey Başkanı Can Sandıkçıoğlu’nun, “Girdiğin ortama güzel uyum sağlıyabilirsin. Miss Turkey olman sende sırıtmadı” demesi beni mutlu ediyor. Tanınır olmak güzel bir duygu ve hemen alıştım” cevabını verdi.

 

Yazarlar