Cadde Berkant’ın kızının adı yok!

Berkant’ın kızının adı yok!

03.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Vefat ilanında adı geçirilmeyen Berkant’ın ilk eşinden olan kızı Fulya Akgürgen, babasını son günlerinde görememesinin içinde hep bir yara olarak kalacağını söyledi

Berkant’ın kızının adı yok

Akciğer kanserine yenilen pop müziğin bay Samanyolu lakaplı ünlü yorumcusu Berkant Akgürgen (74), bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. Sanatçının gazetelere verilen ölüm ilanında bir ayrıntı dikkat çekti. Son eşi Engin Akgürgen'den olan oğulları Övgü ve Öykü'nün adının bulunduğu ilanlarda sanatçının Serpil Örümcer'den olan kızı Fatma Fulya Akgürgen'in adına yer verilmemesi şaşırttı. İlanda "Hasan ve Cavide Akgürgen'in oğlu... Bülent Akgürgen'in biricik kardeşi... Engin Akgürgen'in eşi, Övgü ve Öykü kardeşlerin babası, Türkiye'nin ömür boyu sürecek sesi Bay Samanyolu Berkant'ı son yolculuğuna uğurluyoruz" cümleleri yer aldı.

Haberin Devamı

Berkant'ın 2. eşi Serpil Örümcer ise duruma isyan etti. Berkant'ın ilk eşinden olan kızı Yasemin Akgürgen'in de göğüs kanseri nedeniyle 35 yaşında vefat ettiğini ve babasını hiç göremediğini anlatan Örümcer, "Bütün bunları Berkant'ın eşi yapıyor. Rahmetli Yasemin de Berkant'ın eşinin babasıyla kendisini görüştürmediğini söylemişti. Benim kızımı da son anına kadar babasıyla görüştürmedi. Bu kadının yatacak yeri yok. Bu işler böyle mi olur? Adam gibi adam olan kızını çağırır, 'Gel babanla helalleş' der. Allah'ından bulsun. Kendi çocukları Berkant'a bile benzemiyor" dedi.

"Kafa göz saldırırım"
Bugün kızı Fulya ile Teşvikiye Camisi'ndeki cenaze törenine katılacak olan Örümcer, "Eğer cenazede ters bir hareket yaparsa o kadına kafa göz saldırırım. Yapılanlar çok ağır. Çocuğunun adına cenaze ilanlarında bile yer vermediler. 'Berkant benim 39 yıllık eşim' diyor. Nasıl 39 yıllık eşiymiş, benim kızım 38 yaşında... Benden ayrıldıktan 3 yıl sonra evlendi. Ayrıca kızım 3 yıl önce boşandı, şimdi Berkant'ın maaşına da ortak olacak. Buna bir şey yapabilecek mi?" diye konuştu.
Fulya Akgürgen ise "Babamı görmeyi çok istedim ama göstermeyecekleri söylediler. O yüzden gitmedim. Ama içimde hep bir yara olarak kalacak. Benim de Engin hanım gibi iki oğlum var. Keşke babamı görebilseydim. Babama cenazesinde son görevimi yerine getireceğim. Eğer cenazede kötü bir davranışla karşılaşırsam da gerekeni yaparım ama bir şey olacağını sanmıyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

"İsimlerini duymak istemiyordu"
Berkant'ın eşi Engin Akgürgen ise "Kişiler ortada... Görünen köy kılavuz istemez. Hatta eşimin son sözlerinden biri de 'Size ne kadar kötü bir miras bırakıyorum' oldu. Benim onlara küfür ettiğimi bile söylemişler. Ben yurtdışında eğitim görmüş, kendimi aileme adamış bir kadınım. Böyle bir şey olabilir mi? Bizim ailemizden şimdiye kadar hiç skandal duydunuz mu? Berkant kızını görmeyi kendisi istemiyordu. Ne zaman onlardan bir yanlışlık gelse benim eşimi acile kaldırıyorduk, isimlerini dahi duymak istemiyordu. Bunlar sebepsiz şeyler değil. Ben onlar gibi kimseyi tehdit etmedim" diye konuştu. Berkant için bugün 10.30'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda önce tören düzenlenecek, ardından Teşvikiye Camisi'nde kılınacak öğle namazının ardından ünlü sanatçı Karacaahmet Mezarlığı'nda defnedilecek.