Cadde Billur Kalkavan'ın çocukluk elbiseleri hastalara umut ışığı olacak

Billur Kalkavan'ın çocukluk elbiseleri hastalara umut ışığı olacak

25.10.2022 - 07:15 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden ünlü oyuncu ve sunucu Billur Kalkavan’ın çerçevelettirdiği çocukluk giysileri, 13 yıllık hayat arkadaşı Buğra Bahadırlı tarafından Türk Kanser Derneği yararına bağışlandı. Kalkavan'ın sağlığında "Bunları da çerçevelettirdim ne işime yarayacak" dediğini belirten Bahadırlı, Osmanlı hanedan üyesi annesinin sakladığı nadide aile kumaşlarından özel terzisine yaptırılmış kıyafeti teslim etti.

Billur Kalkavanın çocukluk elbiseleri hastalara umut ışığı olacak

Oyuncu ve sunucu Billur Kalkavan’dan geçtiğimiz mayıs ayında üzücü haber gelmişti. Yönetmen Hamdi Alkan, 59 yaşındaki oyuncunun yaşadığı sağlık sorununu sosyal medya hesabından şu sözlerle duyurmuştu:

Haberin Devamı

Billur Kalkavan’a acil şifalar diliyorum. Güzel yüreğin ve enerjin bu hastalığı yenecektir Billur’cuğum. Daima yanındayım.

SAÇLARI DÖKÜLDÜ, KİLO VERDİ

Özel bir hastanede tedavi gören ve bu süreçte en büyük destekçisi kendisi gibi oyuncu olan sevgilisi Buğra Bahadırlı olan Billur Kalkavan'ın, kemoterapi nedeniyle saçlarının döküldüğü ve kilo kaybettiği görülmüştü. Ocak ayında koronavirüsü atlatan oyuncu, “O dönem virüsü normal geçirdim. Daha sonrasında göğsüm sıkışıp, rahat nefes alamadığım için hastaneye gittim. Filmde kanser olduğum ortaya çıktı. Ameliyat olmadım, birkaç yere sıçradığı için genel kemoterapi tedavisi görüyorum. Hiç kafaya takmıyorum” demişti.

Billur Kalkavanın çocukluk elbiseleri hastalara umut ışığı olacak

"IŞIKLAR İÇİNDE UYU CANIM BİLLUR"

Billur Kalkavan (59), 15 Ekim Cumartesi günü hayatını kaybetti. Instagram hesabından yakın arkadaş olduğu oyuncunun fotoğrafını paylaşan Hamdi Alkan, "Çok üzgünüm. Işıklar içinde uyu canım Billur" mesajını yazdı.

Billur Kalkavanın çocukluk elbiseleri hastalara umut ışığı olacak

Haberin Devamı

Son gördüğü kemoterapi sonrası vücudunda oluşan bir mantar nedeniyle hayatını kaybederek sevenlerini üzüntüye boğan sanatçı, 17 Ekim’de Zincirlikuyu Camii'nde son yolculuğuna uğurlandı.

“HORTUMUN İÇİNE YERLEŞEN MANTAR ENFEKSİYONU”

Cenazede gözyaşlarına hakim olamayan Buğra Bahadırlı, "Son 1.5 hafta enfeksiyon ağırlaştığı için bilinci pek yerinde değildi. Süreci o kadar güzel atlatıyordu ki bütün tümörlerinde gerilemeler olmuştu. Vücudu kuvvetlenmiş ve kilo alıyordu. Squat yapıp, dambıl çalışıyordu, hayata hazırlıyordu kendisini. 'Güzel sonuç alıyorsunuz, mucize yaratıyorsunuz, literatüre gireceksiniz' diyorlardı doktorları. Hiç ölmeyi düşünmüyor, tedavisine dört elle sarılmıştı. Kemoterapi hortumunun içine yerleşen mantar enfeksiyonundan sonra tablo terse döndü. Üç hafta bununla savaştı ve vücudu yoruldu. Sonunda gücü yetmedi ve kalbi durdu. O benim yarım değil o bendim. Oradan bize sevgi ve mutlulukla baktığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Billur Kalkavanın çocukluk elbiseleri hastalara umut ışığı olacak

GİYSİLERİ BAĞIŞLANDI

Billur Kalkavan’ın çerçevelettirdiği çocukluk giysileri, 13 yıllık hayat arkadaşı Buğra Bahadırlı tarafından Türk Kanser Derneği yararına 'Ünlü Objeler Sergisi' için bağışlandı. Billur Kalkavan’ın bir yaşındayken giydiği kıyafetinin, Osmanlı hanedan üyesi annesinin sakladığı nadide aile kumaşlarından özel terzisine yaptırıldığı ortaya çıktı.

Billur Kalkavanın çocukluk elbiseleri hastalara umut ışığı olacak

Haberin Devamı

"İNŞALLAH İYİ BİR YERE GİDER"

Kıyafeti sergi için teslim eden Buğra Bahadırlı, "Billur sağlığında 'Bunları da çerçevelettirdim ne işime yarayacak bilmiyorum ki' demişti. Ama demek ki bu işe yarayacakmış. İnşallah iyi bir yere gider ve hayırlı bir iş olur” şeklinde konuştu. 

Billur Kalkavanın çocukluk elbiseleri hastalara umut ışığı olacak

BİRÇOK SANATÇININ EŞYALARI YER ALIYOR

Türk Kanser Derneği’nin çalışmalarına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen sergide; Billur Kalkavan’ın yanı sıra Müzeyyen Senar, Bülent Ersoy, Sibel Can, Kenan Doğulu-Beren Saat, Tan Sağtürk, Seda Sayan, Türkan-Nazan Şoray, Fazıl Say, Ebru Yaşar, Berkay, Işın Karaca, Funda Arar, Hamdi Alkan, Murat Boz, Oktay Kaynarca ile Feyyaz Duman’ın bir dönem kullandıkları özel eşyaları yer alıyor.