Cadde Boğaz’a karşı yaz konserleri

Boğaz’a karşı yaz konserleri

08.05.2012 - 20:37 | Son Güncellenme:

İstanbul’un en güzel taraflarından biri de, Boğaz manzarasına karşı konser izleyebilme imkanı sunması... Turkcell Kuruçeşme Arena’nın bu seneki programı, keyfinize keyif katacak türden; hem eğlenceli, hem romantik

Boğaz’a karşı yaz konserleri


Turkcell Kuruçeşme Arena, bu yıl da BKM Organizasyonu’yla, yerli ve yabancı birçok yıldızı ağırlayacak.
17 bin kişi kapasiteli mekanda bu yaz Lenny Kravitz, Tom Jones, Macy Gray, Enrico Macias, Beirut ve Jill Scott gibi dünya starları sahne alırken, Türkiye’nin starları Ajda Pekkan, Kenan Doğulu, Sibel Can, Funda Arar, Sertab Erener, Zülfü Livaneli ve daha birçok ünlü yıldız ve grup da Boğaz kıyısında konser verecek. Turkcell Kuruçeşme Arena, altı yılda gerçekleşen 250’yi aşkın etkinlikte, 2 milyon yerli ve yabancı seyircinin, hayranı olduğu sanatçılarla buluşma noktası oldu. Deniz ve Boğaz’ın yanı başında, muhteşem manzaraya sahip mekanda, 2012 yazı için hazırlıklar devam ediyor.

Haberin Devamı

Macy Gray

Amerikalı şarkıcı şimdiye kadar beş kez Grammy’e aday oldu ve ‘En İyi R&B Kadın Vokali’ dalında da büyük ödülü evine götürdü. Gerçek ismi Natalie Hinds olan sanatçı, sıra dışı, boğuk sesiyle Billie Holiday, Tina Turner ve Betty Davis gibi güçlü seslerle beraber anılıyor. Amerikalı R&B kraliçesi, Training Day, Scary Movie ve Spider-Man gibi Hollywood filmlerinde de rol alarak oyunculuk kariyerine de devam ediyor. Macy Gray’in genç yaşlarda aldığı klasik piyano eğitiminden sonra profesyonel müzik kariyerine başlamasıysa tamamen tesadüf eseri gerçekleşti. Üniversitedeyken bir arkadaşı için kendi parçalarından oluşan bir demo hazırlayan Gray, parçaları seslendirecek sanatçının gelmemesi üzerine kendi seslendirdi. Bunun üzerine kendine güveni gelen ve prodüktör Joe Solo’yla tanışan Gray, hemen bir demo hazırlayarak Los Angeles’taki caz kulüplerinde sahne almaya başladı. Bu çıkışıyla tüm dikkatleri üzerine çeken ünlü sanatçı, vakit kaybetmeden Atlantic Records’la anlaştı. Büyük ses getiren ilk albümü ‘On How Life İs’iyse 1999 yılında yayınladı. Albümde yer alan ‘Try’ parçasının büyük liste başarısı üzerine, sanatçının ilk albümü Amerika, Kanada ve İngiltere’de ‘platin plak’ mertebesine yerleşti.

Haberin Devamı

LENNY KRAVITZ

1964’de Amerika’da dünyaya gelen Lenny Kravitz, ilk olarak 1991 yılında ‘Mama Said’ albümünü çıkardı. İki yıl sonra eşi Bonet’den boşanınca, yaptığı şarkılarda daha çok kalp acısından bahsetmeye başladı. ‘It Ain’t Over Till It’s Over’ (Bitene Kadar Bitmemişti), listelerde ilk 10’a girmeyi başardı. Bundan sonra da ‘Are You Gonna Go My Way?’ (Benim Yolumdan Gidecek Misin?) adlı üçüncü albümünü çıkardı. Bu arada çektiği bir kliple, MTV Müzik Ödülleri’nde ‘En İyi Erkek Videosu’ ödülünü aldı. Aynı anda Grammy ödüllerinde de ‘En İyi Rock Şarkısı’ ve ‘En İyi Vokal Performansı’ dallarında aday gösterildi.
Dördüncü albümü ‘Circus’u çalışırken, annesinin hasta olduğunu öğrendi. Bu hastalıktan manevi olarak büyük zarar gören Lenny, acısını yine albümüne yansıttı. Şarkıları artık aşktan çok, yaşam ve hüzün üzerineydi. Bir süre sonra beşinci albümü ‘5’i çıkardı. Bu albümün çıkış parçası ‘Fly Away’, ona hayatında ilk kez Grammy ödülü kazandırdı. ‘En İyi Erkek Rock Performansı’ dalında ödüle layık görüldü. Bunun dışında ‘American Woman’ ile de aynı dalda Grammy ödülü kazandı.
2001 yılında ‘Lenny’ adlı albümü dinleyicilerle buluştu. 12 şarkıdan oluşan ‘Lenny’de, enstrümanların çoğunu kendisi çaldı. Q Dergisi’nin, “Rock, soul ve hippinin başdöndürücü ve fantastik birleşimi” olarak nitelendirdiği bu albümde yer alan ‘Dig In’ isimli çalışma, ünlü müzisyene 2002 Grammy Ödülleri’nde ‘En İyi Erkek Vokal Performansı’ ödülünü kazandırdı.
2004 ‘Baptism’, 2008 ‘It Is Time for a Love Revolution’, 2008 ‘Funk’ ve 2011 ‘Black and White America’ albümlerinde de peş peşe başarılar yakalayan Lenny Kravitz; Kylie Minogue, Nicole Kidman, Adriana Lima’yla olan birliktelikleriyle de çok konuşuldu.

Haberin Devamı

BU GECE KAÇMAZ

Geçen iki yılın havasını bilen bilir. Bi’ Büyük Fest, bu yıl da yine Kuruçeşme Arena’yı şenlendirecek. İlk yıl 1500 mezeyle Guinness Rekorlar Kitabı’na giren; Emel Sayın, Emre Aydın ve Yeni Türkü’yle unutulmaz bir gece yaşatan festival, ikinci yıl şiddetli yağmurla akıllarda kaldı. Emel Sayın’ın ‘Gökten Yağmur Değil Sevgiler Yağdı’ şarkısı ve Şevval Sam’ın alaturka ezgileriyle eğlendi yüzlerce kişi. 30 Haziran’daki Bi’ Büyük Fest’te bu kez kimler sahne alacak bilmiyoruz ama Emel Sayın yine çok yakışır, naçizane fikrimiz bu.

Haberin Devamı

Tom Jones

Tom Jones, güçlü ve geniş oktavlı vokaliyle tanınıyor. Galler doğumlu sanatçı, 1965’ten bu yana 100 milyonu aşkın albüm sattı. Güçlü ses hakimiyeti ve canlı performansıyla konserlerde göz dolduran sanatçının en popüler parçaları ‘She’s a Lady’, ‘Delilah’, ‘Chills and Fever’, ‘Sex Bomb’, ve ‘Thunderball’. 1999’da çeşitli sanatçılarıyla düet yaptığı ‘Reload’ albümü en fazla satmış çalışmalarından biri.

Enrico Macias

Enrico Macias, 1960’larda başlayan müzikal kariyerinde, 50 yılı geride bıraktı. Bugüne kadar yayınladığı yüzlerce kayıtla milyonlarca satış yapan sanatçı, sadece Fransa’da değil Avrupa’nın pek çok farklı ülkesinde geniş bir dinleyici kitlesine sahip. Bestelemiş ve/veya seslendirmiş olduğu pek çok eser, Türk sanatçılar tarafından da defalarca dilimize uyarlandı.

Haberin Devamı

PROGRAM

2 Haziran - Ozan Çolakoğlu
4 Haziran - Macy Gray
10 Haziran - Pepe konseri
14 Haziran - MFÖ
15 Haziran - Sertab Erener
20 Haziran - Murat Boz
21 Haziran - Altın Örümcek
Ödül Töreni
23 Haziran - Sıla
26 Haziran - Tom Jones
30 Haziran - Bi Büyük Fest

5 Temmuz - Anadolu Ateşi
6 Temmuz - Sibel Can
7 Temmuz - Funda Arar
10 Temmuz - Zülfü Livaneli
12 Temmuz - Ajda Pekkan
17 Temmuz - Jill Scott
18 Temmuz - Kenan Doğulu
21 Temmuz - Gazino Show
26 Temmuz - Enrico Macias
28 Temmuz - Mustafa Ceceli

5 Ağustos - Troya
11 Ağustos - İnce Saz
24 Ağustos - Gülben Ergen
25 Ağustos - Cafe Aman İstanbul
29 Ağustos - Gazino Show 2
1 Eylül - Yalın
15 Eylül - Serdar Ortaç
21 Eylül - Beirut
4 Ekim - Lenny Kravitz