Cadde Boğaziçi öğrencisinden matematik, kimya dersi! 'Fiyatım ucuz'

Boğaziçi öğrencisinden matematik, kimya dersi! 'Fiyatım ucuz'

20.06.2023 - 17:07 | Son Güncellenme:

Rock müziğin başarılı ismi Teoman, sosyal medya hesabından 2018 yılında yazdığı 'Fasa Fiso' kitabından bir bölüme yer verdi. Boğaziçi Üniversitesi matematik bölümünde okuduğu dönemde, para kazanmak için öğrencilere özel ders verdiğini açıklayan ünlü rockçı, o yıllarda verdiği mücadeleyi anlattı.

Boğaziçi öğrencisinden matematik, kimya dersi Fiyatım ucuz

Teoman, hayatından kesitleri sosyal medyada paylaşmaya devam ediyor. Lise eğitimini Ataköy Lisesi'nde tamamladıktan sonra Boğaziçi Üniversitesi matematik bölümünü kazanan, ardından aynı üniversitede sosyoloji bölümüne geçen 55 yaşındaki sanatçı, nostaljik bir paylaşıma daha imza attı.

Haberin Devamı

Instagram hesabından üniversite yıllarına ait bir fotoğrafı yayınlayan Teoman, o dönem para kazanmak için öğrencilere ders verdiğini söyledi.

Boğaziçi öğrencisinden matematik, kimya dersi Fiyatım ucuz

"GÖRÜNTÜM PEK HOCAYA BENZEMİYOR"

Para kazanmak için üniversite hazırlık, lise matematik dersleri vermeye başlıyorum. Hürriyet gazetesine ara sıra ilanlar veriyorum: 'Boğaziçi matematik öğrencisinden, matematik, kimya vs...' Fiyatım ucuz. Derslere çok çalışıp gidiyorum, ciddi ciddi ter döküyorum beni beğensinler diye. Görüntüm pek hocaya benzemiyor, aileler tereddüt ediyorlar beni görünce. Uzun saçlı ve çok gencim. Bazı öğrencilerimden sadece bir yaş büyüğüm. Ailelere, eğer çocukları dediklerimi dinlerler ve çalışırlarsa, kesin geçeceklerini, matematikte bilmediğim hiçbir şey olmadığını söylüyorum.

"İLK TERCİHLERİ DEĞİLİM, ZORDA KALMIŞLAR"

'Fasa Fiso' adlı kitabından bir bölüme yer veren ünlü rockçı, "TÜBİTAK bursumu da kullanıyorum bana inansınlar diye. Asıl istedikleri hocayı bulamamış bir sürü insan arıyor beni. İlk tercihleri değilim, zorda kalmışlar. Hangi saat olursa olsun kabul ediyorum dersleri. Bazı günler gece yarılarına kadar saatlerce, bir sonraki günün önemli sınavına çalıştırıyorum öğrencileri. Öyle günlerde, eve döndüğümde haşatım çıkmış oluyor. Bedenen ve zihnen" ifadelerini kullandı.

Boğaziçi öğrencisinden matematik, kimya dersi Fiyatım ucuz