Cadde Bölge halkına moral oldular

Bölge halkına moral oldular

07.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Felaketin birinci yılında deprem bölgesine giden Karsu Dönmez, Ayşe Tolga ve Elif Buse Doğan gibi isimler hem destek oldu hem de moral verdi.

Bölge halkına moral oldular

Sercan Kısmet - Kahramanmaraş merkezi depremlerinin ilk yılında bazı ünlü isimler bölgeye giderken sosyal medya hesaplarından duygusal mesajlar yayınlandı. Felakette Hatay’da 17 akrabasını kaybeden Karsu Dönmez, konteyner kamplarını ziyaret etti. Kadın Destek Merkezi’ne giden kardeşi Cansu, çanta için gösteri yapan, depremzedelerle ‘Neredesin Sen’ eserini söyledi. Dönmez, kurulan Karsu Vakfı aracılığıyla Hatay’ın Antakya ilçesinde bir müzik okulu yaptıklarını açıkladı. Okul açmak için kapı kapı dolaşarak enstrümanları topladıklarını belirten Dönmez,  müzik aletlerinin Hatay’a geldiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Elif Buse Doğan, Ülkem Okuyor Derneği’nin Hatay Samandağ’da açtığı kütüphanede çocuklarla birlikte zaman geçirdi. Miniklerle oyunlar oynayıp, hatıra fotoğrafını çektiren şarkıcı, bazı anları sosyal medya hesaplarından da paylaştı. Hatay’a giden Ayşe Tolga, “Geldik. Nergis memlekete... Ezan seslerinin çan sesleriyle karıştığı, dostluğun, birliğin, kardeşliğin ve dirliğin memleketine... 365 gün kaç yaşam? 45’ten kaç aile? Bunları anladığımız bir sene. Ben buradayım. Ocaağa, kavrulan helvaya, duaya ve mevlide geldim. Unutmadım, unutmadım ve unutma” diye yazdı.

‘Ölmekten beter hissini yaşadım’

Depremin ilk gününden beri maddi ve manevi destek veren Hadise, “Kaç kişi ayrıldı aramızdan... Bir daha hangimiz için aynı olabilir bu hayat? Orada hâlâ insanlar ağlıyorken biz burada gerçekten gülemeyiz. Hatay’a gittim, çocukları, anneleri gördüm. ‘Ölmekten beter’ hissini yaşadım. Çok ağladım, küs gidenlere, aşık gidenlere, sevdiğine doyamadan gidenlere... Her şey gitti, bitti... Bir daha oralarda ne zaman gerçekten bir çiçek açar, ne zaman gerçekten biri kahkaha atar? Sanıyorum, hiçbir zaman... Sizi hiç unutmadık” diye yazdı.

Haberin Devamı

‘Çocuklara renklerini geri verelim’

Keremcem, Kırmızı Çatı Derneği’nin kurduğu Oyun İyileştirir kapsamında hazırladığı projeye destek verdi. Şarkıcı, “Üzerinden bir sene geçti. Çocuklar bir yaş daha büyüdü. Desteğinize ihtiyaç hâlâ devam ediyor. Çocuklara renklerini geri verelim” dedi.

‘Her saniye bir yıl gibi geçiyor’

Deprem bölgesinden video yayınlayan Hamdi Alkan: “Bizler için bir yıl bir tuş ile bir saniyede ifade ediliyor. Ama şehirde kalanlar için her saniye bir yıl gibi geçiyor. Zaman 04.17’de asılı kalıyor.”

‘Acı bile yorulur...’

Türkan Şoray: Kaybettiklerimizi unutmadık. Dilerim bu acılar bir daha yaşanmasın.

Yılmaz Erdoğan: Unutamayacağız... 6 Şubat 2023’te yaşadığımız deprem felaketinde hayatını kaybedenleri saygı ve rahmetle anıyoruz.

Ebru Gündeş: Unutmayız, unutmayacağız...

Filiz Akın: Acı bile yorulur ya... Öyle işte...

Acun Ilıcalı: Unutmadık, unutmayacağız! İnşallah bu acılar tekrar yaşanmaz.

Haberin Devamı

Haluk Levent: Acımız hâlâ taze! Onları bugün anmak, sadece adlarını saygıyla yâd etmek olmamalı, onların hayallerini sürdürmemiz, onlardan kalanlarla dayanışmayı hiçbir zaman bırakmamamız, onlar için birbirimizin kıymetini bilerek ve birbirimize daha çok bağlanarak yaşamamız gerek.

Doğa Rutkay: Unutmadık... En kısa ay, en uzun acı.

Derya Uluğ: Depremi yaşamadım, hiçbir yakınımı kaybetmedim ama ben ben yıldır boğazımda koca bir yumru ile yaşıyorum.

Sibel Can: Acımız ebedi... Zor zamanlarda birlikte mücadele etmenin ne kadar önemli olduğunu gördük.

Nurgül Yeşilçay: Hiç unutmadık, çok üzgünüz.

Zeynep Sever Demirel: O gece o felaketi yaşayan herkes de biliyorum benim gibi, bir daha eskisi gibi olması belki de uzun yıllar alacak.

Ezgi Mola: Hiç geçmeyecek, azalmayacak, telafisi olmayan, tarifsiz bir acı.

Yasemin Sakallıoğlu: Kaç şey yazıp, sildim. Hiçbiri bu tarihe karşı hissettiklerimi anlatmaya yetmedi.

Alişan: Allah’ım bir daha yaşatmasın inşallah, böyle büyük bir acı...

Haberin Devamı

Demet Şener: Bazı gecelerin sabahı olmuyor. Bazı şeylerin yeri dolmuyor. Bazı hatıralar silinmiyor. Bazı hatıralar unutulmuyor.

Burcu Esmersoy: Bir yıl geçti. Vefat edenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına, ailelerine ve sevenlerine hâlâ bu korkuyu, üzüntüyü kalbinde hisseden herkese sabır diliyorum.

Aslan ve Ayrık da bölgede…

Uğur Aslan ve İlker Ayrık, yöneticisi olduğu 100. Yıl Platformu’nun Hatay’a yaptığı proje için bölgeye gitti. Ayrık, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nin kampüsü içerisinde sürdürülebilir barınma ve eğitime katkı için yapılan alanı sosyal medya hesaplarından paylaştı. İnşaat halindeki alanı yayınlayan Ayrık, “100’üncü yıl köyü... Kalıcı konut olacak. Kasımın ortasında temelleri atmıştık. 300 civarı konut olacak” dedi.