Cadde Bozkır Arslanı Celaleddin kimdir, tarihteki yaşamı nedir? Emre Kıvılcım kimdir, kaç yaşında?

Bozkır Arslanı Celaleddin kimdir, tarihteki yaşamı nedir? Emre Kıvılcım kimdir, kaç yaşında?

04.06.2021 - 18:24 | Son Güncellenme:

Bozkır Arslanı Celaleddin her hafta cuma günleri izleyicilerle buluşuyor. Emre Kıvılcım, Bozkır Arslanı Celaleddin dizisinde Celaleddin Harzemşah'ı canlandırıyor. Bozkır Arslanı Celaleddin'in tarihteki yeri ve Emre Kıvılcım'ın hayatı merak ediliyor. Peki Bozkır Arslanı Celaleddin kimdir, Emre Kıvılcım kimdir?

Bozkır Arslanı Celaleddin kimdir, tarihteki yaşamı nedir Emre Kıvılcım kimdir, kaç yaşında

Bozkır Arslanı Celaleddin dizisi bu akşam yeni bölümü ile ekranlara gelecek. Kısa bir süre önce yayın hayatına başlayan Bozkır Arslanı Celaleddin dizisinde Celaldeddin Harzemşah'ı ise Emre Kıvılcım oynuyor. Kıvılcım'ın yaşamı izleyiciler tarafından merak ediliyor. Peki Bozkır Arslanı Celaleddin Emre Kıvılcım kimdir, kaç yaşında?

Haberin Devamı

EMRE KIVILCIM KİMDİR?

Bozkır Arslanı Celaleddin dizisinde oynayan Emre Kıvılcım'ın hayatı merak konusu. Emre Kıvılcım, 2 Eylül 1990 Malatya'da doğdu. Kıvılcım on yaşına kadar memleketi olan Malatya’da yaşamış ve ardından yaşamını İstanbul’da sürdürmüştür.Aynı zamanda Kimya Mühendisi olan ünlü oyuncu, İş Güvenliği Uzmanlığı üzerine yüksek lisans yapmış ve oyunculuk ile ilgilenmeye başladıktan sonra mühendis olarak çalışmayı bırakmıştır. Sadri Alışık Kültür Merkezi’nde burslu olarak bir süre oyunculuk eğitimi almış ve ilk defa kamera önüne Kanal 7 ekranlarında yayınlanmış olan “Zeytinyağlı Yiyemem Aman” isimli Televizyon filmi ile beraber geçmiştir.Emre Kıvılcım, dizilerde yer almaya ise “Elif” isimli dizi ile birlikte başlamış ve bu dizide Selim karakterine hayat vermiştir. Dizi yurt dışında büyük ilgi görmüş, özellikle Asya ve Latin Amerika’da reyting rekorları kırmıştır. 2018 yılında FOX TV de yayınlanan “Adı Zehra” dizisinde yer almıştır.2019 yılında Hakan Haksun’un yönettiği “Kim daha Mutlu” filminde “Kemal” karakterini canlandırmıştır.2020 yılında Bozdağ Film tarafından yapılan “Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı” filminde “Akıncı Sungur” karakterini canlandırmıştır.

Haberin Devamı

CELALEDDİN HARZEMŞAH'IN TARİHTEKİ YERİ NEDİR?

Harzemşahlar Devleti'nin son hükümdarıdır. Alaaddin Muhammed'in oğludur. Celaleddin Harezmşah'ın babası Harezmşah Alaaddin Muhammed, annesi Hint bir cariye olan Ayçiçek Hatun'dur. Doğum tarihi bilinmemekte olup, asıl adı Mengüberti, Mengübirtî'dir. Celaleddin kendisinin lakabıdır. Babasının yanında uzun yıllar bulunmuş ancak Kıpçak asıllı bir anneden doğan kardeşi Uzlagşah veliaht tayin edilmiştir.