Cadde Bruce Willis, 34 yıl sonra 'Zor Ölüm'ün 'Nakatomi Plaza'sına geri döndü

Bruce Willis, 34 yıl sonra 'Zor Ölüm'ün 'Nakatomi Plaza'sına geri döndü

18.07.2022 - 11:19 | Son Güncellenme:

Yakalandığı 'afazi' hastalığından sonra oyunculuğu bırakan ABD'li oyuncu Bruce Willis, ikonik filmi 'Zor Ölüm'ün çekildiği Fox Plaza'sını (filmde geçen adıyla Nakatomi Plaza) ziyaret etti. Willis'in eşi Emma Heming, o anları Instagram hesabından aktörün sevenleriyle paylaştı. Binlerce beğeni ve yorum alan video, kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturdu.

Bruce Willis, 34 yıl sonra Zor Ölümün Nakatomi Plazasına geri döndü

1985-1989 yıllarında yayınlanan 'Moonlighting' (Mavi Ay) dizisindeki 'David Addison' rolüyle dünya çapında üne kavuşan Hollywood yıldızı Bruce Willis'ten kötü haber, Mart ayında gelmişti. Ünlü oyuncuya beyinin bazı bölgelerinde meydana gelen işlev bozukluğu sonucu ortaya çıkan konuşma, konuşulanı anlama ve okuma-yazma gibi becerileri etkileyen "afazi" (söz yitimi) hastalığı teşhisi konulmuştu.

Haberin Devamı

Bruce Willis, 34 yıl sonra Zor Ölümün Nakatomi Plazasına geri döndü

"KARİYERİNE ARA VERİYOR"

67 yaşındaki ABD'li aktörün, bilişsel yeteneklerini etkileyen hastalık teşhisi sonrası oyunculuk kariyerinden uzaklaşacağı açıklanmıştı. Willis'in kızı Rumer Willis sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullanmıştı:

Bruce'un muhteşem destekçileri ile, ailesi olarak, sevgili Bruce'un bazı sağlık sorunları yaşadığını ve yakın zamanda bilişsel yeteneklerini etkileyen afazi teşhisi konulduğunu paylaşmak istedik. Bunun bir sonucu olarak Bruce, kendisi için çok şey ifade eden kariyerine ara veriyor. Ailemiz için gerçekten zorlu olan bir zamanda devam eden sevginiz, şefkatiniz ve desteğiniz için çok minnettarız. Güçlü bir aile olarak bu süreçten geçiyoruz ve bundan hayranlarına da bahsetmek istedik çünkü onun sizin için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz.

"YAPABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORDU"

Şimdilerde gözlerden uzak bir yaşam süren Willis'in avukatı Martin Singer, müvekkili hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Los Angeles Times'a konuşan Singer, "Müvekkilim olan Bay Willis hastalığına rağmen çalışmak istedi. Çünkü tıpkı "afazi" hastalığına yakalanan ve çalışmaya devam eden başkaları gibi bunu yapabileceğini düşünüyordu" demişti.

Bruce Willis, 34 yıl sonra Zor Ölümün Nakatomi Plazasına geri döndü

34 YIL SONRA AYNI YERDE

1988'de gişe rekorları kıran 'Zor Ölüm'de kahraman John McClane'i canlandırmasının üzerinden 34 yıl geçti; ancak Bruce Willis, geçtiğimiz günlerde filmin çekildiği Los Angeles'taki ikonik 'Nakatomi Plaza'sını (Fox Plaza) ziyaret ederek, aksiyon sahnesine geri döndü.

Haberin Devamı

Bu yılın başlarında afazi teşhisi konan 67 yaşındaki aktör için bu, nadir bir görüntüydü. Ünlü ismin eşi Emma Heming Willis, o anlara dair bir videoyu Instagram hesabından paylaştı.

İkili, gökdelenin çatısına çıktı ve Bruce Willis, bir kez daha manzarayı seyrederken bir korkuluğun üzerine yaslandı. Emma Heming paylaşımında, eşini ve manzarayı gösterdikten sonra efsane film 'Zor Ölüm'de yer alan sahneleri de videosuna ekledi.

 "BUNU YAPTIĞIN İÇİN TEŞEKKÜRLER"

358 bin takipçişi bulunan Heming'in "34 yıl sonra Nakatomi Plaza" notlu gönderisi, kısa sürede büyük yankı uyandırarak sosyal medyada gündem oldu. Willis'in sevenleri, söz konusu videoya, "O zamanlar 13 yaşında olduğuma ve onun idolüm olduğuna inanamıyorum... Bruce hala sonsuza kadar bir numaram", "Bunu yaptığın için teşekkürler Emma" ve "Gelmiş geçmiş en iyi oyunculardan biri! Seni seviyorum Bruce Willis" gibi yorumlar yazdı.

Bruce Willis, 34 yıl sonra Zor Ölümün Nakatomi Plazasına geri döndü

AFAZİ NEDİR?

Afazi ya da söz yitimi, beynin bazı bölgelerinde (dil ve konuşmadan) meydana gelen işlev bozukluğu sonucu ortaya çıkan konuşma, konuşulanı anlama, tekrarlama, okuma-yazma gibi becerilerin gerçekleştirilememesi sorunu olarak açıklanabilir.

Haberin Devamı

TEDAVİ SÜRECİ

Afazi hastalığının tedavisinde birçok etken etkilidir. Tedavi süreci, hastanın beyninde oluşan hasar veya deformasyonun yaygınlığına ve büyüklüğüne, travma sonrası geçen zamana, hastanın yaşına, travma öncesi sağlık durumuna, cinsiyetine, psikolojik durumuna, toplumsal çevresine bağlıdır.

Afazi tedavisi genellikle bir konuşma terapisti tarafından yürütülür. Genelde afazili her bireye konuşma terapisi uygulanabilir.