Cadde BU FiLME BAĞLANMAYIN GiTSiN

BU FiLME BAĞLANMAYIN GiTSiN

18.03.2011 - 01:33 | Son Güncellenme:

Acayip bir film var önümüzde. ‘No Strings Attached/Bağlanmak Yok’ta özrü günahından beter bir durum var. 80’leri, 90’ları, 2000’leri bırakın, sanki 1970’ler bile hiç yaşanmamış. ‘En İyi Kadın Oyuncu Oscar’ını alan Natalie Portman neden bu filmde oynamayı kabul etmiş anlamadım gitti

BU FiLME BAĞLANMAYIN GiTSiN

‘No Strings Attached/Bağlanmak Yok’ şu soruyu sorarak taşı gediğine oturtuyor: “Birisiyle düzenli seks yapıp aşık olmamak mümkün müdür?” Cevap evet. Bunu hallettiğimize göre devam edebiliriz. İlk olarak 6 yaşındayken tanışan Emma (Natalie Portman) ve Adam (Ashton Kutcher) muhtemelen 26 yaşındayken yeniden karşılaşıyorlar. İşleri güçleri başlarından aşkın tipler. Adam kalitesiz televizyon programları yapımcısı, kız tıp öğrencisi. Kızın romantizme ayıracak zamanı yok ve adam Vanessa (Ophelia Lovibond) adında seksi bir kadınla birlikte. Yıllar sonra bir partide karşılaşıyorlar, aradan o kadar zaman geçmesine rağmen birbirlerini hatırlıyorlar. Derken Adam, Vanessa’nın kendisini terk ettiğini ve kendi babasının (Kevin Kline) yanına taşındığını öğreniyor. Karşılık olarak, böyle durumlarda Jack Lemmon’ın karakterlerinin de yapacağı üzere kendini içmeye veriyor ve olaylar birbirini takip ediyor. Sonuç olarak Adam şu ya da bu şekilde Emma’nın üç ev arkadaşıyla birlikte yaşadığı apartman dairesinde çıplak bir şekilde gözünü açıveriyor.

Haberin Devamı

Seks yapıp arkadaş kalabiliyorlar
Bir erkeğin, kızlar kendisine gülerken mahrem yerlerini havluyla örtmeye çalıştığı komedilerde biraz, nasıl desem, demode bir şeyler mi var, yoksa ben mi yanılıyorum? Sonuçta karşımızda 2011 model iç gıcıklayıcı bir seks haşarılığı var. Oysaki iç gıcıklayıcı ve haşarı kelimeleri bile raf ömürlerini çoktan doldurdular. Neyse, sonuçta Emma’yla sevişmediğini öğrenen Adam bir anda kendini bir durum komedisinin ortasında buluyor. Bu durum zamanla bir aşna fişneye dönüşüyor ve sonuç olarak bir de bakıyoruz paslanmış zannettiğimiz borular mükemmel şekilde çalışmaya başlamışlar. Ne büyük bir keşif! Hem seks yapıp, hem arkadaş kalabiliyorlar! Hayatı ne kadar da kolaylaştırıyor. Bir eli yağda bir eli balda iki tavşan gibi cep telefonlarını ve mesaj yazma yeteneklerini kullanarak acil ihtiyaçlarını yatak hariç hemen hemen her yerde gidermeye başlıyorlar.

Haberin Devamı

Aşk yüzünü gösterince
Tüm bunlar sorunsuz devam ettiği sürece çok eğlenceli. Sonra Hollywood’un ahlak çarkları işin içine girmeye başlıyor. Eskiden olsa bu film, ana mesajı yüzünden yasaklanırdı ama o günler geride kaldı ve şimdi karakterler istedikleri her şeyi ellerinden geldiğince yapabiliyorlar. Gene de ‘Bağlanmak Yok’, Adam ile Emma rastgele seks yapmayı uzun süre devam ettirmenin yollarını arasalar daha eğlenceli olabilirdi. Fakat adına “Aşk” denen hayaletin o uğursuz yüzünü illa ki göstermesi gerek. Yoksa... Birbirlerine düşkün olmaya mı başlıyorlar? Emma başkalarıyla da birlikte olmayı öneriyor. Böylece, birbirlerine askıntı olmayacaklar. Eğer daha önce bir romantik komedi izlediyseniz bu durumun nasıl devam edeceğini gözünüzde canlandırabilirsiniz.

Portman’ın bu filmde işi ne?
Bu acayip bir film. Özrü günahından beter bir durum var. 80’leri, 90’ları, 2000’leri bırakın, sanki 1970’ler bile hiç yaşanmamış. Emma ve Adam modern karakterler değiller. Onlar, yetişkinler gibi sonuna kadar gitmeyi deneyen durum komedisi karakterleri. Olay örgüsü yırtılıp sökülmeye başladıkça biz de arabanın arka koltuğunda oturmuş “Daha gelmedik mi” diye gürültü yapan çocuklara dönüşüyoruz.
‘En İyi Kadın Oyuncu Oscar’ını alan Natalie Portman neden bu filmde oynamayı kabul etmiş bilmiyorum. Genelde büyük emelleri olan oyuncular ‘Kara Kuğu’ gibi filmlerde oynayabilmek için bu gibi gişe filmlerinde rol alarak para biriktirmeye çalışırlar. Her halükarda Portman elinden geleni yapıyor. Ashton Kutcher için daha az lafım var. İyi bir çocuğa benziyor. Onu ‘Kelebek Etkisi’nde izlediğimde rol kesebildiğini düşünmüştüm. Ama bu filmde eldeki tek erkek gibi davranıyor. Ortada bir karakter görmek mümkün değil.

Haberin Devamı

BAĞLANMAK YOK
(No Strings Attached)
IMDB Notu: 6.3
Yön.: Ivan Reitman
OYN.: Natalie Portman, Ashton Kutcher, Kevin Kline, Cary Elwes
14 yaşındaki Emma ve Adam’ın cinsellikle ilgili hiçbir bilgileri yoktur. Yıllar sonra, yolları tekrar kesişen Emma ve Adam kendilerini yatakta sevişirken bulurlar. Duygusal ilişkileri bırakıp, çıkar arkadaşlığı kurmaya karar verirler.

BENİM?HİKAYEM
(Barney’s Version)
IMDB Notu: 7.5

Haberin Devamı

YönETMEN: Richard J. Lewis
OyUnCULAR.: Paul Giamatti, Dustin Hoffman, Rosamund Pike, Minnie Driver
Barney iki evliliğin ardından, üçüncü eşi Miriam ile karşılaşır, gerçek bir romantik, iyiliksever ve centilmen olur. Kahramanı-mızın uzun ve renkli yaşantısında iniş çıkışlarla dolu yolculuğuna tanık oluyoruz.

ÇINAR AĞACI
Yönetmen.: Handan İpekçi
OyUNCULAR: Nurgül Yeşilçay, Nejat İşler, Celile Toyon, Meral Okay
Emekli öğretmen Adviye Hanım’ın biraz huysuz kişiliği çocuklarına hayatı zorlaştırıyor görünse de torunu Barış’ın hayatındaki en anlamlı şey anneannesidir. Bir tek Barış, kavuşulacak buluşmalarını iple çekmektedir!

PRESS
Yönetmen: Sedat Yılmaz Oyuncular: Aram Dildar, Engin Emre Değer, Kadim Yaşar, Sezgin Cengiz.
Bir avuç gazeteci Diyarbakır’da yaşanan insan hakkı ihlallerini dünyaya duyurmaya çalışmaktadır. Gazetenin Diyarbakır bürosunda 7 kişi çalışmaktadır. Faysal, yaptığı bir haberde orduyla ilişkisi olan bir çetenin izine rastlar. Çetenin üzerine giderken birçok engellemeyle karşılaşır.

Haberin Devamı

LİMİT?YOK
(Limitless)

IMDB Notu: 7.3
Yön.: Neil Burgere OyN.: Bradley Cooper, Abbie Cornish, Robert De Niro, Anna Friel
Eddie, başarısız New Yorklu bir yazardır. Ancak günün birinde eski bir arkadaşı onu beynin tüm kapasitesini kullanmasını sağlayacak bir ilaçla tanıştırır. Böylece Eddie kendisinin kusursuz bir versiyonuna dönüşür.

Dünya İstilası: Los Angeles Savaşı
(World Invasion: Battle Los Angeles)
IMDB Notu: 6.6
Yön.: Jonathan Liebesman
Oyn: Aaron Eckhart, Michelle Rodriguez,Bridget Moynahan
Yıllar boyunca UFO görülmesi vakaları, 2011’de Dünya’nın bilinmeyen güçlerin istilâsına uğramasıyla korkunç bir gerçek haline dönüşür. Büyük şehirler düşerken, Los Angeles insanlığın son cephesi haline gelir.

YÜRÜ GARİ İBRAM
Yönetmen: Harun Özakıncı
Oyuncular: Osman Azman, Serhat Saylan, Yelda Günay Akbulut, Esin Helvacı, Ethem Dural, Özün Usta, Okan Bayülgen
Mobilet tamircisi İbraam karısından kurtulmak için türlü oyunlar oynar. Tehditlere ve çekilen reste kulak asmaz ve son üç gününü Bodrum’da yapmadığı her şeyi yaparak geçirmek için yola koyulur.