Cadde Çevik kuvvet eşliğinde konser! Burak Bulut ve Kurtuluş Kuş'tan açıklama

Çevik kuvvet eşliğinde konser! Burak Bulut ve Kurtuluş Kuş'tan açıklama

23.07.2022 - 07:05 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde düzenlenen Gurbetçi Festivali'nde, Burak Bulut ve Kurtuluş Kuş'un konseri sırasında sahnede çevik kuvvet polislerinin yer alması, sosyal medyada çok konuşuldu. Önceki gün Bodrum Gümbet'te müzikseverlerle buluşan ikili, konserden önce gündem olan konuya açıklık getirdi.

Çevik kuvvet eşliğinde konser Burak Bulut ve Kurtuluş Kuştan açıklama

Afyonkarahisar'da düzenlenen Emirdağ Gurbetçi Festivali'nde Burak Bulut ve Kurtuluş Kuş'un sahnede olduğu anlarda çevik kuvvet polislerinin sahne çevresindeki güvenliği sağladığı görüntüler gündem oldu.

Haberin Devamı

Afyonkarahisar Valiliği, konuya ilgili olarak açıklama yaptı. "Emirdağ Gurbetçi Festivali'nde çekilen ve sosyal medyada manipüle edilen görüntüye istinaden basın açıklaması" başlıklı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

12- 22 Temmuz 2022 tarihleri arasında Emirdağ Belediye Başkanlığı organizasyonu ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı'nın paydaşlığında, otogar alanı içerisinde 15'inci Emirdağ Gurbetçi Festivali düzenlenmektedir. Pandemi nedeniyle 2 yıldır yapılamayan Gurbetçi Festivali'ne bu yıl yoğun bir katılım gerçekleşmiş ve pazar günündeki etkinliklere beklenenin çok üstünde, 40 bini aşkın vatandaşımız iştirak etmiştir. Bu çerçevede 17 Temmuz tarihindeki etkinliklerin bitişinde, bariyerleri zorlayan ve sahneye çıkmaya çalışan ön taraftaki kalabalığın sahneye yönelmesi ile vatandaşlarımızın zarar görmesini önlemek amacıyla kolluk kuvvetlerimiz tedbir almak zorunda kalmıştır. Konser, spor müsabakaları, toplumsal olaylar gibi hadiselerde kamu düzenini korumak ve gerekli tedbirleri almak kolluğun asli görevleri arasındadır. Kolluk güçlerimiz güvenlik koordinasyonu sağlamak ve sahneye doğru yönelen kalabalığın oluşturacağı izdihamı engellemek için amirlerin talimatı ile etkinliğin bitiminde gerekli tedbirleri almışlardır. Alınan tedbirlerden sadece son bir dakikalık görüntüyü alarak sosyal medyada negatif algı oluşturabilmek için polisimizi aşağılayan çirkin yakıştırmalarla yapılan paylaşımları akıl ve mantıkla, iyi niyet ve samimiyetle izah etmek mümkün değildir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Çevik kuvvet eşliğinde konser Burak Bulut ve Kurtuluş Kuştan açıklama

BODRUM'DA SAHNE ALDILAR

Burak Bulut ve Kurtuluş Kuş, önceki gece Bodrum Gümbet'te müzikseverlerle buluştu. Sahneye çıkmadan önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ikili, çok heyecanlı olduklarını, her sahnelerinde aynı heyecan ve aynı tutkuyu devam ettirmek istediklerini söyledi.

Çevik kuvvet eşliğinde konser Burak Bulut ve Kurtuluş Kuştan açıklama

"ÇOK YANLIŞ BİR POLEMİK"

Afyon'da düzenlenen konserde çevik kuvvet polisinin sahnede bulunması ve bunun üzerine sosyal medyadan birçok kullanıcının bu duruma tepki göstermesi ile gündeme ikili konuya açıklık getirdi.

Haberin Devamı

Ünlü şarkıcılar, o geceyle ilgili olarak, ''Çok yanlış bir polemik. Oradakiler bizim polisimiz. Bizim polisimize öyle bir ithamda bulunmak yanlış. Şarkı son şarkıydı ve polisimiz sahne sonunda bize eşlik edecekti bir sıkıntı olmaması için. Bir halk konserinde 30 bin 40 bin kişinin olduğu yerde her şey olabilir, taşkınlık, sahneye atlama ...Polisimiz orada yapması gerekeni yaptı bizi korudu. Bizi asıl üzen polisimize '' Bodyguard mı?'' diye haber yapılması oldu '' şeklinde konuştular.

Çevik kuvvet eşliğinde konser Burak Bulut ve Kurtuluş Kuştan açıklama

'NİTELİKLİ CİNSEL SALDIRI' İDDİASI

Öte yandan Kurtuluş Kuş hakkında 27 Şubat 2022 tarihinde, Aydın'ın Efeler ilçesindeki otelde hayranı olan B.B. adlı kıza karşı 'nitelikli cinsel saldırı' suçunu işlediği iddiasıyla iddianame hazırlanmıştı. İddianamede, Kuş ile B.B.'nin, sosyal medya üzerinden tanıştıkları ve 'kaybolan mesaj' modunu kullanarak konuşmaya devam ettikleri belirtildi. İkilinin, ilk olarak Kuş'un İzmir'de verdiği konser çıkışı yüz yüze görüştüğü ardından Aydın'da yine konser çıkışında buluşup, otel odasında görüştüklerine iddianamede yer verildi. Bu görüşmede yakınlaşma olmadığı ancak Kuş ile B.B.'nin mesajlaşmaya devam ettikleri vurgulandı. Kuş'un, olay tarihinde Aydın'a konser için geldiği, B.B.'yi de kente çağırdığı kaydedilmişti.

Çevik kuvvet eşliğinde konser Burak Bulut ve Kurtuluş Kuştan açıklama

 

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Soruşturma kapsamında ifadesi alınan Kurtuluş Kuş'un, B.B. ile rızasıyla birlikte olduklarını öne sürdüğü ve üzerine atılı suçlamaları reddettiği belirtilmişti.

Haberin Devamı

"AĞIR CEZA MAHKEMESİNDE YARGILANACAK"

Olaydan sonra B.B.'nin fiziksel ve psikolojik olarak büyük zarar gördüğünü belirten avukat, "Müvekkilim olaydan büyük bir zarar gördü ve psikolojik olarak yıprandı. Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin psikiyatri servisi üç kez yatış teşhisi koydu ancak ailesinden ayrı kalmaya hazır olmadığından tedavisine evde devam etti. Ayrı seferlerde intihar girişimi oldu. Adli tıp raporunda da her şey açıkça belirtilmiş. Tüm deliller savcılık tarafından toplanmış. Olayın zorla gerçekleştiği belirtilip, iddianame düzenlenmiş. Sanık hakkında cinsel saldırı suçunun nitelikli halinden 12 yıldan az olmamak üzere hapis cezası isteniyor. Sanık ağır ceza mahkemesinde yargılanacak. Adalete inancımız tam. Sanığın cezalandırılması ile birlikte müvekkilim de kendisini daha iyi hissedecektir" şeklinde konuşmuştu.

Çevik kuvvet eşliğinde konser Burak Bulut ve Kurtuluş Kuştan açıklama