Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Biliyorum, İstanbul trafiğinde kolay olmayacak. Ama bu yoğun kültür-sanat haftasında, şehre dönüşümüzün hakkını verebilmek için bunu göze almalıyız. Hepsine yetişebilmek için üstün bir performans sergilemeliyiz. İşte bu hafta sonunu güzelleştirecek mini bir liste.

HIZLANDIRILMIŞ HAFTA SONU PROGRAMI

İstanbul Bienali: Küratörlüğünü Ute Meta Bauer, Amar Kanwar ve David Teh’in üstlendiği bienal bu yıl birçok farklı mekanda gerçekleşiyor. Özellikle de The Çinili Hamam ve Küçük Mustafa Paşa Hamamı’ndaki sergiler görülmeli. Hatırlatalım, bienal 20 Kasım’a kadar devam ediyor.

Haberin Devamı

Taner Ceylan sergisi: En son Londra’daki sergisine gitme şansım olmuştu. Zaten İstanbul’da uzun zamandır sergi yapmıyordu Taner Ceylan. Yeni eserleri de eserleri sergilemeyi tercih ettiği mekan da etkileyici. Ceylan’ın ‘Aheste Çek Kürekleri Mehtab Uyanmasın’ başlıklı sergisi Kanlıca’daki Sipahiler Ağası Mehmet Emin Ağa Yalısı’nda 15 Ekim’e kadar devam edecek.

HIZLANDIRILMIŞ HAFTA SONU PROGRAMI

Contemporary Istanbul: Tersane İstanbul’daki çağdaş sanat fuarı bugün ön izlemeyle açılıyor. Fuarda galerilerin dışında Sail Loft gibi sevdiğimiz sürprizler de var. Ayrıca Jeff Koons bile BMW ile iş birliği nedeniyle bu yıl Contemporary Istanbul’a katılıyor.

Deka +2: Türkiye’de Tasarımın 10+2 Yılı sergisi: İstanbul’da uzun zamandır bir tasarım sergisine gidemiyorduk. Erdem Akan’dan Can Yalman’a çok sevdiğimiz değerli tasarımcıların işlerini bir arada görmek için gitmeli. Peki ama nerede? Karaköy’de Kurşunlu Han’da.

Sakıp Sabancı Müzesi’nde Hüseyin Çağlayan Sergisi: Uzun zamandır en heyecanla beklediğim sergi. Hem Hüseyin Çağlayan’ın yeni eserlerini sergilemesi hem de bunun için İstanbul’u tercih etmiş olması önemli. ‘Souffleur’ başlıklı sergi 8 Ocak 2023’e kadar devam edecek.

Agah Uğur Koleksiyonu Sergisi: Agah Uğur Koleksiyonu’ndan bir seçkiyi görebileceğimiz ‘Bedenin Mücadele Alanındır’ başlıklı sergi, Halil Altındere küratörlüğünde, Tepebaşı’ndaki Alexandre Vallaury binasında. 30 Kasım’a kadar izlenebilir.

Yeni restoran Arkestra: Bir üyelik kulübü gibi kulaktan kulağa duyuldu Arkestra. Etiler’deki yeni restoran Tayfun Mumcu tasarımıyla da şimdilik küçük bir kitleye öncelik verme stratejisiyle de dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Sahir Erozan’ın ev partisi: Maça Kızı ile Bodrum’u global bir destinasyon haline getiren Sahir Erozan, her yıl olduğu gibi bu yıl da kültür-sanat takviminin en güzel partisine ev sahipliği yapıyor. Peki ama ne zaman? Bu akşam.

HIZLANDIRILMIŞ HAFTA SONU PROGRAMI