Cadde Cannes'da Zelenskiy rüzgarı...

Cannes'da Zelenskiy rüzgarı...

19.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cannes Film Festivali, bu yıl 75’inci kez Fransa’nın Cannes şehrinde dünyaca ünlü yıldızların katıldığı törenle başladı. Açılışa Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin video aracılığıyla hitap etmesi damga vurdu.

Cannesda Zelenskiy rüzgarı...

Bu sene 75’incisi düzenlenen Cannes Film Festivali, Julianne Moore’un açılış konuşması yaptığı törenle başladı. Forest Whitaker’a ‘Altın Palmiye Ömür Boyu Başarı Ödülü’ verilen etkinlikte, başkanlığını Vincent Lindon’ın yaptığı; Rebecca Hall, Deepika Padukone, Noomi Rapace, Asghar Farhadi, Ladj Ly, Jeff Nichols ve Joachim Trier’den oluşan jüri hazır bulundu. Michel Hazanavicius’un ‘Final Cut’ın açılış filmi olarak gösterildiği törene, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin konuşması damga vurdu. Video konferansla törene bağlanan Zelenskiy, Charlie Chaplin’in ‘The Great Dictator’ filmine atıf yapıp, geleceğin sinemaya bağlı olduğunun altını çizerek, “20’nci yüzyılın en korkunç diktatörleri sinemaya bayılırlardı. Ama onlardan geriye, belgesellerdeki o korkunç görüntüler kaldı. Filmler o dönemde, diktatörlere meydan okumaydı. Savaşmaya devam edeceğiz, başka seçeneğimiz yok. İnanıyorum ki diktatör kaybedecek. Günümüzde, sinemanın sessiz olmadığını kanıtlayacak yeni bir Chaplin’e ihtiyacımız var” dedi. Birbirinden iddialı filmlerin ‘Altın Palmiye’ için yarışacağı festival, 28 Mayıs’ta düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.

Haberin Devamı

Cannesda Zelenskiy rüzgarı...

Yarışma filmleri:

‘Eo’-Jerzy Skolimowski
‘Tchaïkovski’s Wife’-Kirill Serebrennikov
‘Boy From Heaven’-Tarik Saleh
‘Leila’s Brothers’-Saeed Roustaee

‘Showing Up’-Kelly Reichardt
‘Decision To Leave’-Park Chan-Wook
‘Triangle Of Sadness’-Ruben Östlund
‘RMN’-Cristian Mungiu
‘Nostalgia’-Mario Martone
‘Broker’-Hirokazu Kore-eda
‘Armageddon Time’-James Gray
‘Close’-Lukas Dhont
‘Frere Et Soeur’-Arnaud Desplechin
‘Stars At Noon’-Claire Denis
‘Tori And Lokita’-Jean-Pierre ve Luc Dardenne
‘Crimes Of The Future’-David Cronenberg
‘Les Amandiers’-Valeria Bruni Tedeschi
‘Holy Spider’-Ali Abbasi

Cannesda Zelenskiy rüzgarı...

KIYAFETLER YARIŞTI...

Dünyaca ünlü yıldızlar, festival için Cannes’a akın etti. Renkli anların yaşandığı kırmızı halı seromonisinde ünlü isimler şıklık yarışına girdi. İşte Cannes Film Festivali’nden objektiflere takılanlar...

Haberin Devamı

Cannes’da prömiyer yapacak filmler:

‘Dodo’-Panos H. Koutras
‘Irma Vep’-Olivier Assayas
‘Nightfall’-Marco Bellocchio
‘Nos Frangins’-Rachid Bouchareb