Ceren Şehirlioğlu

Ceren Şehirlioğlu

ceren.sehirlioglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Anna Karenina'nın ilk satırındaki "Bütün mutlu aileler birbirlerine benzerler, mutsuz ailelerin her biri ise kendine göre umutsuzdur" sözü, boşanma haberlerinin neden bizi bu kadar ilgilendirdiğini açıklıyor. Mehmet Ali - Tuğba Erbil davasında aradığımız umutsuzluğu bulunca tatmin olacak mıyız?


Tuğba Erbil, Mehmet Ali Erbil boşanmasında, erkek tarafı, Tuğba Erbil’in dört kere yurtdışına gidişini mahkemede aleyhinde delil olarak kullanacak. “O aldattıysa ben de aldatırım” dediğini ve bunun üzerine de Londra’larda, Paris’lerde intikam peşinde koştuğunu söyleyecek Mehmet Ali Erbil’in avukatı. Böylece, Tuğba Erbil’in istediği iddia edilen milyonlar, evler oğullarının nafakasına indirgenecek.

Haberin Devamı

Kara kedi kim?
Mehmet Ali Erbil, Türkiye’nin en çapkın adamlarından biri. Bir ailenin içinde neler döndüğünü kimse bilemez ama Erbil’in ilişkilerinde hep küçük garnitürler olduğunu insan hissediyor. Yani, ister bifteğin yanındaki şık sebze aranjmanı Ayça Kuru olsun, ister Ayşe Sıkı olsun, bu çift belli ki ilişkilerini Romeo ve Juliet gibi yaşamıyordu (ki onların hayatında bile ikinci kadın ve erkekler vardı).
Şimdi, CADDE'de Ali Eyüboğlu’nun da yazdığı gibi, “Yuva yıkanın yuvası olmaz”, deniyor. Sedef Altıntaş’la birlikteyken, arkadaşının kocasının aklını çeldiği söylenen Tuğba Coşkun, kara kedi mağdurundan, kapkara bir pantere dönüştü.

Avşar metodu
Bu noktada, Mehmet Ali Erbil’in çapkınlıkları yüzünden ilişkilerinin sarsılmasına, beraber olduğu kadının da, ‘Hülya Avşar metoduyla’ boyun eğmesine alışkınız. Evlilikler üç maymun yöntemiyle korunuyor ne de olsa. Fakat, Tuğba Coşkun, şiş gözleriyle bir basın toplantısı düzenlemeyecek. “Evliliğimi kurtarmak için çok uğraştım. Yavrumuz için direndim” gibi laflar etmeyecek. Adam evden gidecek, duvar kağıtları değişecek, yeni koltuk takımı alınacak, kocasının sevmediği için alınamayan her şey o eve, özgürlük kupaları gibi özenle yerleşecek.
Kadınların aldatıldıktan sonra bunu Hülya Avşar gibi, katlandığı sene kadar büyüyen bir gurur madalyası gibi taşıması bayağı eskide kaldı. İş mahkemede halledilir. Bir taraf kapıyı çekip çıkar. Kadın genellikle evlendiği günden daha zengin hayatına devam eder.
Kadınların aldatması da ‘vay anasını’ efekti yapmamalı artık. Ingrid Bergman, kocasını Roberto Rosellini için terk etti. Meg Ryan, alkolik eşi Dennis Quaid’i Russel Crowe’la aldattı, Ali McGraw Robert Evans’la evliyken Steve MCQueen’le tutkulu bir ilişki yaşıyordu. Kurgusal karakterler bile artık, “Yeter" diyor. Mad Men’in Betty’si çapkınlar kralı kocası Don’u sonunda terk etti. Hiçbirinin sonu da sefalet olmuyor. (Prenses Diana’nınki koca bir talihsizlik.)
Mahkemeden güzel sonuç çıkmazsa, en kötü ihtimal oturup kirli çamaşırların kitabını yazarlar.

MUTLU AiLELER BiRBiRLERiNE  BENZERLER


Mad Men’in domestik Betty’si bile çapkın kocasını terk etti.