Cadde ‘Çocuklar biraz unutabilsin diye’

‘Çocuklar biraz unutabilsin diye’

06.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

UNICEF’in kurduğu oyun alanına giden Tuba Büyüküstün, “Çocukların yaşadığı travmayı unutabilmeleri için herkes çalışıyor” dedi.

‘Çocuklar biraz unutabilsin diye’

Alanı gösterdi

Haberin Devamı

UNICEF İyi Niyet Elçisi Tuba Büyüküstün, derneğin Gaziantep İslahiye’de kurduğu oyun alanlarına gitti. Instagram’dan canlı yayın yapan oyuncu, bölgeyi göstererek, çocuklara destek verilmesini istedi. Çadır kentte miniklerle oyunlar oynayan ve sohbet eden Büyüküstün, “Buraya çok güzel alan yapılmış. Bu yerde oyun oynuyorlar. Çocuk alanları her zaman çok önemli” şeklinde konuştu.

‘Zorluk çekiyorlar’

“Minikler böyle durumlardan çok etkileniyorlar” diyen oyuncu, “Algılamakta zorluk çekiyorlar ve ne yaşadıklarını tanımlayamıyorlar. Bir sürü şeye ihtiyacımız var. Bir aydır herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor. Gönüllü öğretmenler, psikolog ve pedagoglarla, eğlenceler düzenleniyor. Onların birazcık da olsa yaşadığı travmayı unutabilmeleri için askerler ve herkes elinden geleni
yapıyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Atkı ve bere örüyorum’

Hataylı Nez, deprem nedeniyle üzgün olduğunu belirtti. Şarkıcı, “Öncelikle tüm vatanımızın başı sağ olsun. Ailemizden de can kaybı verdik ama önemli olan yaralarımızı sarmak. Dün konser verdim, bütün geliri bağışladık. Hatta kuliste bile bölgeye göndermek için atkı ve bere örüyorum” şeklinde konuştu.

 Yeniden bölgeye gitti

Aleyna Tilki, yeniden deprem bölgesi Hatay’a gitti. Çocuklarla zaman geçiren şarkıcı, çektirdiği fotoğrafı Instagram’dan paylaştı. Miniklerin olduğu bölgelere gideceğini belirten Tilki, “Çocuk olan çadır kentler ve bölgeler bana mesaj atsın” dedi. Şarkıcı, iki hafta önce Sefo’yla üç gün bölgede kalmıştı.

Kitap gönderiyor

Bergüzar Korel, deprem bölgesine kitap yolluyor. Sosyal medya hesaplarından açıklama yapan oyuncu, “Kitaplarımız tamamlandı, yola çıkıyor. Öğretmenimiz, iç çamaşırı ve hijyen malzemelerinin sıkıntılı olduğunu söyledi. Destek verirseniz çok sevinirim” diyerek, takipçilerinden yardım istedi.

Zehra Yılmaz’dan firmalara destek

Zehra Yılmaz, Hatay bölgesine destek vermeye devam ediyor. Bir yıl boyunca dizi için Antakya’da bulunan oyuncu, sosyal medya hesaplarından bölgedeki yörel lezzet satan yerlerin adresini vererek, alışveriş yapılmasını istedi. Oradaki firmaların ayakta kalması için çalışmalar yapan Yılmaz, “Güvenle alışveriş yapabilirsiniz. Ben Antakya’da yaşarken ve sonrasında hep buralardan alıyordum” diyerek, firmaları sıraladı.

Haberin Devamı

Kâbustan uyanmak istiyorlar’

Cansen Yeni, bölgeye gittiğini söyledi. Yaralı olan depremzedelerle ilgilenen doktor, “Kahramanmaraş ve Adıyaman’dayız. Neredeyse üzerinden bir ay geçmiş ama kayıplar, eksikler ve istekler zamanla yarışıyor gibi hızlı artıyor... İnsanların kalbi, aklı hâlâ 6 Şubat saat 04.17’de kalmış. 6 Şubat’tan öncesi ve sonrası olan iki hayat yaşanıyor. Onlar da bir zaman tünelinde ve uyanmak istedikleri bir kâbusun içinde dönüp duruyorlar. Maalesef bu acı hepimizi paramparça ediyor” dedi.

‘Basınla gitmedik’

Eda Ece, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’daki ebedi istirahatgahı Anıtkabir’de ağladığı video’nun eleştirilmesine tepki gösterdi. Yanlarında basın mensubu olmadığını söyleyen oyuncu, “Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği’yle (UCİM) oraya gittik. Sizlere bilgi vermek ve teşvik etmek için görüntü aldılar. Törende bir asker, ‘Oku’ emrini verince, okudum” dedi.

Haberin Devamı

‘Düşmeyen tek fotoğraf’

Hatay’ın Karsu köyünden Hollanda’ya göç eden Karsu Dönmez, depremde yıkılan halasının evini paylaştı. Ailesinden birçok kişiyi kaybeden sanatçı, duvarda asılı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk posterinin düşmediğini söyledi. Amcasının çektiği fotoğrafı Instagram’dan paylaşan Dönmez, “Karsu Köyü’nde halamların evindeki duvarda tek düşmeyen fotoğraf” notunu düştü.